I samarbeid med CMC Markets
Direkte Mine nyheter Spørsmål Twitter

Olje og aluminium løfter Børsen fra start

Hovedindeksen åpner opp 0,47 prosent til 690,4 poeng mandag morgen, og går dermed som ventet. Etter et løft i aluminiumsprisen på drøye én prosent og et løft i oljeprisen på 0,8 prosent, får flere råvareselskaper en liten opptur fra start.
Statoil er opp 0,48 prosent, Aker BP er opp 0,74 prosent og Hydro er opp 1,51 prosent.
På listen over de mest omsatte aksjene er det tørrlastrederiet Golden Ocean...Se mer

Dropper Aker fra porteføljen dagen før tallrapport

DNB Markets melder mandag at de tar Kjell Inge Røkkes investeringsselskap Aker ut av sin ukentlige portefølje over anbefalte aksjer, mens Telenor kommer inn.
Endringen skjer dagen før Aker slippe sine kvartalstall for fjerde kvartal og de foreløpige resultatene for 2016.

DNB Markets har ståltro på Storebrand

DNB Markets skriver i en oppdatering mandag at de opprettholder kjøpsanbefalingen og øker kursmålet fra 61 til 80 kroner i Storebrand. Aksjen endte på 54,65 kroner fredag.
– Vi venter at selskapet i likhet med hva samtlige sammenlignbare nordiske aktører har gjort de siste fire årene vil fortsette å overlevere på generering av Solvency II-kapital. Videre mener vi at nåverdien av utbyttet fra redus...Se mer

Ratefall gir svakere drift for BW LPG

BW LPG har lagt bak seg et kvartal preget av betydelig lavere rater.
Selskapets brutto driftsresultat (ebitda) falt til 35,5 millioner dollar, ned fra 111,3 millioner i samme periode året før.
Selskapet gjør også nedskrivninger av skip i størrelsesorden 38,3 millioner dollar, men en større bokføring av «negativ goodwill» knyttet til kjøpet av Aurora LPG gir relativt flat utvikling i driftsresultat...Se mer

Arcus bestiller smarte akevittetiketter av ThinFilm

Teknologiselskapet ThinFilm melder at alkoholprodusenten og -distributøren Arcus har valgt selskapets NFC-etikketter for å få bedre kontakt med kundene.
I første omgang skal etikkettene prøves ut på en serie med Linie Aquavit fra andre kvartal. Etikettene kan blant annet leses av trådløst med en rekke smarttelefoner og gi informasjon om flasken og innholdet.
Dette er første gang Arcus blir kunde ho...Se mer

Ny anke i Noreco-saken

Noreco melder at en ankedomstol i København har mottatt en ny anke i forsikringssaken knyttet til Siri-feltet.
Anken er den andre i den aktuelle saken.
Det var i midten av Noreco fikk medhold i Siri-saken, og ble tilkjent en erstatning på rundt 344 millioner dollar - en meget høy sum isolert sett og spesielt sett i lys av selskapets gjenværende størrelse.

Vimpelcom blir Veon

Teleselskapet Vimpelcom begynner en «ny og spennende æra» som Veon.
Dette fremgår i selskapets kvartalsrapport, der det også oppgis et brutto driftsresultat (ebitda) på 783 millioner dollar. Dette er en liten nedgang fra 811 millioner i samme periode året før.
Selskapet melder ellers at det innføres en ny byttepolitikk. Det annonseres et utbytte på 23 cents per aksje.

Odfjell Drilling bidrar i restruktureringen av Golden Close: Får 336 mill. i obligasjoner i bytte mot lavere rater

Riggselskapet Odfjell Drilling melder at de har besluttet å bidra til redningsoperasjonen av Golden Close Maritime Corporation, et selskap Odfjell eier 40 prosent av.
Golden Close eier boreskipet Deepsea Metro I, som driftes av Odfjell.
– Golden Close Maritime Corp. har møtt de samme finansielle utfordringene om olje- og oljeservicebransjene generelt, og har hatt behov for å finne en langsiktig fin...Se mer

Spørsmål

Anonym: Hei. Hvorfor er det ingen aktivitet i Havila-aksjen?

Anders Park Framstad:
Hei! Det er verdt å merke seg at det historisk er lav aktivitet i denne - handelen kan sies å være mye høyere den siste tiden enn det vi tidligere har sett. Det må ellers nevnes at selskapet står i en restruktureringsprosess der det vil komme mange nye aksjer.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%