Aker BP sikrer mellomfinansiering på 12,5 milliarder

Oljeselskapet Aker BP melder at de har sikret seg en ny bankfasilitet på 1,5 milliarder dollar, tilsvarende 12,5 milliarder kroner med dagens kurs.
Kreditten tilsvarer det fremførbare underskuddet Aker BP sikrer seg gjennom kjøpet av Hess Norge, som ble annonsert i oktober og nå er gjennomført. Aker BP sier at de forventer å få brukt det fremførbare underskuddet i løpet av 2018, og da vil de også måtte nedbetale kreditten.
Den nye kreditten skal brukes til å betale Hess for kjøpet av Hess sin norske virksomhet. Gjennom oppkjøpet sikret Aker BP seg både nye eierandeler på felt på norsk sokkel og det omtalte fremførbare underskuddet.
Lånet vil deretter bli tilbakebetalt etterhvert som Aker BP kan bruke det fremførbare underskuddet i Hess Norge på sin egen selvangivelse i 2018.
Dermed er de nye bankkreditten enkelt sagt en mellomfinansiering for Aker BPs del, fordi Aker BP må betale Hess nå, men først får trukket fra på skatten utover i 2018.
Den nye kreditten løper i 18 måneder og har en rente på Libor+1,5 prosentpoeng. Rentemarginen stiger til Libor+2,0 prosent etter ni måneder. Kreditten er gitt mot pant i Hess Norge-aksjene.
Denne nye kredittfasiltieten kommer etter at Aker BP gjorde flere endringer i finansieringen sin i tredje kvartal for å redusere rentekostnadene.
Selskapet utstedte et nytt «high yield» obligasjonslån på 400 millioner dollar, og nedbetalte et annet obligasjonslån (kalt DetNor03) som opprinnelig var på 330 millioner dollar.
I tillegg kansellerte Aker BP kredittfasiliteten på 550 millioner dollar og fikk forbedret vilkårene på en annen kredittfasilitet (Reservebasert lånefasilitet - RBL) som har ramme på 4,0 milliarder dollar.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00
Relaterte saker

Siste nytt

Alle regjeringspartiene sier ja til Solbergs bompengeskisse

Det varsler Venstre-leder Trine Skei Grande på en pressekonferanse i Stortingets Vandrehall sent fredag kveld.
– I avtalen statsministeren la fram er det en kollektivsatsing på en milliard per år, mens det er 800 millioner bom per år, i forhold til Granevold har vi nå fått prioritert kollektiv fremfor bom. Derfor har Venstre nå valgt å si ja, sa Skei Grande.
Hun la samtidig til at hele stortingsgru...Se mer

Trump-tirade og Kina-toll sendte Wall Street kraftig ned

Det ble en høyst innholdsrik dag på de amerikanske børsene fredag. Børsene åpnet ned, men klatret såvidt i pluss før veien ned ble tung og lang.
Dagen startet for amerikanernes del med at Kina meldte om hevntoll på amerikanske varer verdt 75 milliarder dollar, tilsvarende 675 milliarder kroner.
USAs president var ikke veldig vond å be når det gjaldt å reagere på det. Like etter klokken 17 sendte ha...Se mer

Solberg stiller ultimatum i bompengesaken

Statsminister Erna Solberg har lagt frem en endelig skisse til regjeringspartiene i den svært betente bompengesaken.
– I kveld har jeg lagt frem en endelig skisse som de må ta stilling til over helgen, sier Solberg på en pressekonferanse fredag kveld.
– Dette er et kompromiss som tar hensyn til alle hovedtrekken til alle partiene, men som også er min og Høyres skisse. Vi mener det er viktig å avkla...Se mer

«Skrekkindeksen» skjøt opp over 20 prosent etter Kina-toll

Det er svært sur stemning på de amerikanske børsene fredag kveld etter at Kina eskalerte handelskrigen med hevntoll på amerikanske varer. Samtidig skyter den beryktede VIX-indeksen fart.
VIX-indeksen går gjerne under navnet «skrekkindeksen», som følge av at ses på som en indikator for volatiliteten i markedet.
Ved 20.30-tiden er indeksen opp hele 23,56 prosent til 20,61 poeng.
På tross av det voldsomme fall...Se mer

Bilaksjene i USA falt tungt etter Kinas toll-grep

Kina satte i april tollsatser mot USAs bilindustri på pause, men da hevntollen mot USA ble varslet fredag ettermiddag var også disse inkludert.
I praksis betyr det at Kina innfører 25 prosent toll på biler fra USA, samtidig får bildeler en toll på fem prosent.
Tollen som rammer den amerikanske bilindustrien vil innføres 15. desember.
USAs president Donald Trump var ved 17-tiden ute å beordret amer...Se mer

Baker Hughes: Fortsatt fall i antallet aktive rigger

Antallet aktive oljerigger i USA fortsetter å falle. Denne uken var det ifølge Baker Hughes til sammen 754 aktive oljerigger.
Det er en nedgang på 16 rigger fra forrige uke. På ett år har antallet falt med 106 rigger.
Når det gjelder antallet gassrigger falt antallet aktive rigger med tre til 162 denne uken.
Selv om riggtallene viser nedgang, er gir det lite påvirkning på oljeprisen på en dag der ha...Se mer

British Airways-piloter varsler streik tre dager i september

Flyselskapet British Airways og fagforeningen for piloter, BALPA, har ikke kommet til enighet i lønnsforhandlinger. Nå varsler fagforeningen streik 9., 10. og 27. september.
I en pressemelding skriver fagforeningen at man har vært i forhandlinger over lengre tid uten at British Airways har godtatt noen av pakkene man har lagt på bordet.
– En dag med streik vil koste British Airways 40 millioner pu...Se mer

Kina-toll og Trump-svar sendte Europa-børsene ned

Det var god stemning over hele Europa fredag morgen. Men da Kina varslet toll mot USA og Trump svarte ble det raskt alt annet enn en god start på helgen.
Den brede indeksen Stoxx Europe 600 endte dagen ned 0,68 prosent.
Utviklingen kom som sagt etter ny utvikling i handelskrigen. Tidlig på ettermiddagen varslet Kina at de vil innføre toll på amerikanske varer verdt 75 milliarder dollar, tilsvarend...Se mer

Trump beordrer selskaper til å finne alternativer til Kina

USAs president Donald Trump er ikke nådig etter at Kina tidligere fredag varslet at de vil innføre toll på amerikanske varer verdt 675 milliarder kroner. I en ny tirade på Twitter beordrer presidenten amerikanske selskaper til å se bort fra Kina.
«Våre gode amerikanske selskaper er herved beordret til å umiddelbart se etter alternativer til Kina, inkludert å bringe deres selskaper hjem og lage dere...Se mer

Oslo Børs falt etter Kina varslet ny toll

Etter oppgang fra start ble det en tung ettermiddag for Oslo Børs etter at Kina varslet hevntoll på USA. Men etter Fed-sjefens tale hentet Børsen inn noe av det tapte.
Hovedindeksen endte dagen ned 0,56 prosent til 840,32 poeng.
Ettermiddagen har som nevnt vært preget av store hendelser utenlands. Kina varslet at de vil innføre toll på amerikanske varer verdt 675 milliarder kroner i forbindelse me...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%