Aker BP sikrer mellomfinansiering på 12,5 milliarder

Oljeselskapet Aker BP melder at de har sikret seg en ny bankfasilitet på 1,5 milliarder dollar, tilsvarende 12,5 milliarder kroner med dagens kurs.
Kreditten tilsvarer det fremførbare underskuddet Aker BP sikrer seg gjennom kjøpet av Hess Norge, som ble annonsert i oktober og nå er gjennomført. Aker BP sier at de forventer å få brukt det fremførbare underskuddet i løpet av 2018, og da vil de også måtte nedbetale kreditten.
Den nye kreditten skal brukes til å betale Hess for kjøpet av Hess sin norske virksomhet. Gjennom oppkjøpet sikret Aker BP seg både nye eierandeler på felt på norsk sokkel og det omtalte fremførbare underskuddet.
Lånet vil deretter bli tilbakebetalt etterhvert som Aker BP kan bruke det fremførbare underskuddet i Hess Norge på sin egen selvangivelse i 2018.
Dermed er de nye bankkreditten enkelt sagt en mellomfinansiering for Aker BPs del, fordi Aker BP må betale Hess nå, men først får trukket fra på skatten utover i 2018.
Den nye kreditten løper i 18 måneder og har en rente på Libor+1,5 prosentpoeng. Rentemarginen stiger til Libor+2,0 prosent etter ni måneder. Kreditten er gitt mot pant i Hess Norge-aksjene.
Denne nye kredittfasiltieten kommer etter at Aker BP gjorde flere endringer i finansieringen sin i tredje kvartal for å redusere rentekostnadene.
Selskapet utstedte et nytt «high yield» obligasjonslån på 400 millioner dollar, og nedbetalte et annet obligasjonslån (kalt DetNor03) som opprinnelig var på 330 millioner dollar.
I tillegg kansellerte Aker BP kredittfasiliteten på 550 millioner dollar og fikk forbedret vilkårene på en annen kredittfasilitet (Reservebasert lånefasilitet - RBL) som har ramme på 4,0 milliarder dollar.
Relaterte saker

Siste nytt

Teknologigigantene faller kraftig etter resultatrush

De amerikanske børsene er på vei mot sin verste uke siden mars.
Det går mot nok en tung dag for de amerikanske børsene fredag kveld. Stemningen er spesielt sur på teknologitunge Nasdaq etter at flere av verdens største selskaper la frem resultater torsdag kveld.
Slik ser det ut ved 17-tiden på Wall Street:
  • Dow Jones ned 1,04 prosent
  • Nasdaq ned 2,45 prosent
  • S&P 500 ned 1,41 prosent
Etter noen turbulente dager li...Se mer

Tung børsuke avsluttet med forsiktig oppgang

Tross en forsiktig oppgang på Oslo Børs, ble det en tung uke sett under ett.
Fredag steg Hovedindeksen 0,22 prosent til 811,85 poeng.
Det gir en samlet nedgang denne uken på 5,48 prosent, etter at indeksen både mandag og onsdag falt mer enn tre prosent.
Av de mest omsatte aksjene falt både rubrikkjempen Adevinta og oljekjempen Equnior like over én prosent fredag. Hydrogenselskapet Nel på sin side...Se mer

Resultatnedgang for Chevron - men bedre enn ventet

Oljekjempen Chevron hadde inntekter på 24,5 milliarder dollar i tredje kvartal, viser rapporten fredag. Det er under forventede 25,8 milliarder dollar i omsetning.
I tredje kvartal 2019 lå inntektene på 36,2 milliarder dollar.
Resultat etter skatt endte på minus 207 millioner dollar i kvartalet, et kraftig fall fra 2,6 milliarder i pluss i samme periode i fjor.
Justert resultat per aksje lå på 11 c...Se mer

Tidligere Holberg-direktør blir nytt medlem i Norges Banks hovedstyre

Egil Herman Sjursen er i dag oppnevnt som nytt medlem til Norges Banks hovedstyre for perioden 30. oktober 2020–15. mai 2024.
Han erstatter Benedicte Schilbred Fasmer som ble fristilt fra hovedstyret 15. mai 2020.
Sjursen gikk av som administrerende direktør i Holberg Fondsforvaltning i 2018, etter å ha hatt denne stillingen siden 2006.
Sjursen har i dag et verv i kontrollorganet Nibor Oversight Com...Se mer

Asia-børsene runder av uka ned

Det er bred nedgang på de asiatiske børsindeksene fredag etter en tung uke i aksjemarkeder verden over.
Selv om de amerikanske børsene hentet inn noe av det tapte i løpet av torsdagen er det en usikker stemning på vestsiden av Stillehavet dagen derpå.
Slik endte de viktigste indeksene i Asia og Australia handelsuken fredag:
  • Nikkei 225 i Tokyo ned 1,52 prosent
  • Shanghai Composite ned 1,47 prosent
  • Hang Seng i Hongkong ned 1,95...Se mer

Lindex økte driftsresultatet - doblet nettsalget

Lindex hadde inntekter på 146 millioner euro i kvartalet, en liten nedgang fra 147,6 millioner euro i samme periode året før. Det viser kvartalsrapporten til Lindex-eier Stockmann Group.
Kleskjeden doblet nettsalget i kvartalet, som bidro til å løfte inntektene til omtrent samme nivå som i fjor. Salg av klær på nett utgjorde 13,2 prosent av salget i kvartalet, mot 6,4 prosent i tredje kvartal 2019...Se mer

Ledigheten faller videre i oktober på grunn av færre permitterte

Den siste månedsrapporten fra Nav viser at arbeidsledigheten i Norge er på vei ned.
Ifølge Nav har antallet permitterte gått ned med 9.900 siden september, og er dermed hovedgrunnen til nedgangen i antallet arbeidssøkere den siste måneden.
Ved utgangen av oktober var det registrert 187.000 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav, skriver de i en pressemelding fredag formiddag.
Dette utgjør 6,6 prosent av ar...Se mer

Aega kjøper andel av solselskap for 20 millioner

Investeringsselskapet Aega har inngått avtale om å kjøpe seks prosent av solenergiprodusenten Norsk Solar for 20 millioner kroner, ifølge en børsmelding.
Aega-sjef Nils Petter Skaset sier at selskapet primært eier og drifter solanlegg i Italia, men peker på at investeringen kan skape verdier for aksjonærene.
Norsk Solar er at Stavanger-selskap som utvikler og drifter solparker i fremvoksende marke...Se mer

Kraftig inntektsfall for Hofseth Biocare

Bioteknologiselskapet Hofseth Biocare endte med inntekter på 7,6 millioner kroner i tredje kvartal. Det er litt over en fjerdedel av omsetningen i samme periode i fjor.
Brutto driftsresultat var på minus 23,2 millioner kroner, mot minus 7,6 millioner i tredje kvartal i fjor.
Investeringer i forskning og utvikling i kvartalet tynget driftsresultatet, opplyser selskapet. Også lavere produksjon på gr...Se mer

Resultatvekst for Scana, tross lavere inntekter

Scana melder om inntekter på 65 millioner kroner i tredje kvartal, ned fra 90 millioner kroner året før.
Driftsresultatet (ebitda) landet samtidig på 15 millioner kroner, opp fra fjorårets 10 millioner kroner.
Ordreinngangen har også økt til 116 millioner kroner. I fjor var dette tallet på 55 millioner. Ved utgangen av kvartalet har Scana en ordrereserve verdt 304 millioner kroner, mot forårets 201...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%