I samarbeid med CMC Markets

Analysebyrå spår enda et kutt i Statoils investeringsbudsjett

Analysebyrået Wood Mackenzie er ute med en fersk rapport om Statoil og norsk sokkel i 2017.
I rapporten spår byrået at Statoils totale investeringsbudsjett vil ende på åtte milliarder dollar i år. Det vil i så fall innebære nok en nedgang og mer enn en halvering fra det opprinnelige anslaget for 2015.
På kapitalmarkedsdagen i februar 2014 varslet selskapet et kutt for det året fra 22,5 til 20 milliarder dollar. I 2015 kuttet man først til 18 milliarder, deretter 16,5 og endte på 14,7 milliarder. I februar i fjor annonserte man et kutt til 13 milliarder for 2016, men i oktober var dette nedjustert til 11 milliarder.
Wood Mackenzies analytikere tror imidlertid oljenæringen og norsk sokkel vil få en oppsving allerede i år. Blant annet venter de at funnene som skal gjøres på norsk sokkel i år vil gi de høyeste volumene siden 2010.
Videre venter byrået totalt 35 letebrønner på norsk sokkel i år og en produksjon på 3,9 millioner fat oljeekvivalenter per dag i snitt, noe ned fra 2016.
– Selv om vi ikke har sett en full innhenting, er sektoren i det minste oppe og ute av sengen. Med en stigende oljepris som bakteppe tror vi forbedringen vil fortsette i 2017, sier Norgesanalytiker Neivan Boroujerdi i Wood Mackenzie.
Byrået anslår at det vil bli gjennomført transaksjoner (M&A) verdt seks milliarder dollar på norsk sokkel i år, noe som vil være det høyeste siden 2004. Både Statoil, Lundin, Aker BP og oppkjøpsfond (Private Equity) er blant aktørene analysebyrået mener vil kunne være på kjøpersiden. I tillegg mener de også russiske Lukoil, Gazprom og Rosneft kan være interessert.

Siste nytt

Oljeprishopp i forkant av Opec-møtet

Torsdag samles de mektige oljetoppene i Wien for å avgjøre hvorvidt det blir ytterligere produksjonskutt etter den nåværende avtalen utløper i slutten av juni.
Ting kan tyde på at markedet forventer at de kommer til enighet, for i natt hawr oljeprisen (brent spot) steget fra 53,83 dollar fatet - til 54,44 dollar fatet cirka klokken kvart over åtte.
Infront

Oppgang i Asia

Den Sørkoreanske sentralbanken holdt renten uendret på 1,25 prosent torsdag, noe som har gitt fart på børsen i Seoul, og Kospi er opp 1,01 prosent.
Også i resten av Asia ser det bra ut torsdag morgen:
  • Nikkei er opp 0,48 prosent
  • Hang Seng er opp 0,91 prosent
  • Singapore er opp 0,42 prosent
  • Shanghai er opp 1,44 prosent
  • ASX 200 er opp 0,34 prosent

Oljeprisen synker

Signaler fra Opec-land har tydet på at det ville komme en forlengelse av kuttene, og eksperter har fortalt at det dermed har blitt priset inn i markedet.
Men i kveld synker oljeprisen igjen. Nå handles et fat olje fra Nordsjøen for 53,9 dollar, etter å ha vært oppe i 54,55 dollar tidligere i dag.

Seadrill-jubel på Wall Street

Seadrill har hatt en meget god dag i New York. Samme dag som de la frem et overraskende godt kvartalsredultat, endte selskapet med en oppgang på 5,21 prosent.
Det er noe mindre enn i Oslo, der Seadrill-aksjen endte dagen med en oppgang på 16,84 prosent.
I går endte aksjen med en oppgang på 10,99 prosent i New York.

S&P 500-rekord etter Fed-signaler

Den amerikanske sentralbanken sier at en renteheving rykker nærmere, og det liker investorene.
S&P 500 avsluttet med en oppgang på 0,25 prosent, og det ble dermed en rekordavslutning, ledet av eiendomsselskaper.
Goldman Sachs var blant selskapene som ga en god dytt til Dow Jones, med en oppgang på 1,94 prosent.
Slik endte indeksene:
Dow Jones opp 0,36 prosent
Nasdaq Composite opp 0,4 prosent
S&P 500 opp 0,25 prosent...Se mer
Her er stigningen til S&P 500 siden nyttår 2015/2016
Infront

Fed: Renteheving i juni rykker nærmere

Protokollen fra forrige rentepolitiske møtet i Federal Reserve (Fed) forteller at en rentehevning i USA kan være nært forestående. Først vil Fed først se om den svake veksten den amerikanske økonomien har opplevd i starten av året vil vedvare. Neste møte i Fed er i midten av juni.
Den amerikanske sentralbanken hevet renten under mars-møtet. Nå ligger renten i intervallet mellom 0,75 og 1,00 prosen...Se mer

Oljeprisen faller

I påvente av Opec-uttalelser i morgen faller oljeprisen.
I skrivende stund handles et fat brentolje fra Nordsjøen for 53,8 dollar, og et fat WTI-olje for 51,16 dollar.

Seadrill-oppturen dempes på Wall Street

Etter fire dager med opptur lyser det fremdeles grønt på Wall Street for Dow Jones (opp 0,16 prosent), Nasdaq Composite (opp 0,15 prosent) og S&P 500 (opp 0,06 prosent).
Men for Fredriksens Seadrill, som begynte børsdagen i New York med en oppgang på rundt ti prosent, har jubelen dempet seg. Nå har aksjen en oppgang på 1,27 prosent.
Dette skjer etter at selskapet overrasket positivt ved kvartalsfre...Se mer

Ny finansdirektør i TTS Group

Leiv Kallestad er utnevnt som finansdirektør i bergenske TTS Group. Det kommer frem i en børsmelding onsdag ettermiddag. Kallestad har tidligere hatt ledende stillinger i SR-Bank, Torp LNG og Kverneland Group.
Han tar over etter Henrik Solberg-Johansen som går av som finansdirektør i slutten av juli.

Innntektsfall for Deep Sea Supply

Offshoreselskapet Deep Sea Supply har levert sitt resultat for første kvartal. Der kommer det frem at selskapets inntekter er på 11 millioner dollar, mot 16,5 millioner i samme kvartal i fjor. Selskapet viser til negativ EBITDA på 1,8 millioner dollar. Før skatt var overskuddet minus 21,7 millioner dollar.
Selskapet kommenterer også den forestående sammenslåingen med Farstad Shipping og Solstad Of...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%