I samarbeid med CMC Markets

Analysebyrå spår enda et kutt i Statoils investeringsbudsjett

Analysebyrået Wood Mackenzie er ute med en fersk rapport om Statoil og norsk sokkel i 2017.
I rapporten spår byrået at Statoils totale investeringsbudsjett vil ende på åtte milliarder dollar i år. Det vil i så fall innebære nok en nedgang og mer enn en halvering fra det opprinnelige anslaget for 2015.
På kapitalmarkedsdagen i februar 2014 varslet selskapet et kutt for det året fra 22,5 til 20 milliarder dollar. I 2015 kuttet man først til 18 milliarder, deretter 16,5 og endte på 14,7 milliarder. I februar i fjor annonserte man et kutt til 13 milliarder for 2016, men i oktober var dette nedjustert til 11 milliarder.
Wood Mackenzies analytikere tror imidlertid oljenæringen og norsk sokkel vil få en oppsving allerede i år. Blant annet venter de at funnene som skal gjøres på norsk sokkel i år vil gi de høyeste volumene siden 2010.
Videre venter byrået totalt 35 letebrønner på norsk sokkel i år og en produksjon på 3,9 millioner fat oljeekvivalenter per dag i snitt, noe ned fra 2016.
– Selv om vi ikke har sett en full innhenting, er sektoren i det minste oppe og ute av sengen. Med en stigende oljepris som bakteppe tror vi forbedringen vil fortsette i 2017, sier Norgesanalytiker Neivan Boroujerdi i Wood Mackenzie.
Byrået anslår at det vil bli gjennomført transaksjoner (M&A) verdt seks milliarder dollar på norsk sokkel i år, noe som vil være det høyeste siden 2004. Både Statoil, Lundin, Aker BP og oppkjøpsfond (Private Equity) er blant aktørene analysebyrået mener vil kunne være på kjøpersiden. I tillegg mener de også russiske Lukoil, Gazprom og Rosneft kan være interessert.

Siste nytt

Nel varsler oppkjøp og emisjon

Hydrogenselskapet Nel melder at det har inngått en avtale om kjøp av det amerikanske hydrogenteknologiselskapet Proton Energy Systems, og varsler samtidig en rettet emisjon på inntil 65 millioner nye aksjer.
Oppkjøpet vil skape verdens største hydrogenelektrolyseselskap, skriver selskapet i en børsmelding.
Kjøpsprisen tilsvarer en selskapsverdi på 70 millioner dollar. Det tilsvarer 585 millioner k...Se mer

Farstad-rally på flat Oslo Børs

Oslo Børs endte omtrent ved utgangspunktet mandag.
Ved stengetid var hovedindeksen opp 0,07 prosent til 687,73 poeng, etter en litt blandet utvikling i de største selskapene.
Statoil steg 0,4 prosent, mens DNB var ned 0,3 prosent og Telenor endte ned 0,2 prosent.
Større utslag var det i de mindre aksjene. Til topps ble Farstad Shipping sendt med en oppgang på 26 prosent etter at rederiet har fått ko...Se mer

Avventende ukestart på Wall Street

De amerikanske aksjeindeksene åpner handelen i rolig tempo mandag.
Dow Jones-indeksen faller 0,1 prosent til 20.796 poeng, mens S&P 500 er ned tilsvarende til 2.365 poeng og Nasdaq faller 0,2 prosent til 5.834 poeng.
Oppmerkomhet denne uken kan blant annet president Donald Trumps tale til Kongressen på tirsdag få.
Spenningen knytter seg blant annet til hva Trump vil si om den økonomiske politikken,...Se mer

Forvalter øker i Idex

Woodford Investment Management melder i en børsmelding at fond de forvalter har kjøpt aksjer slik at deres aksjebeholdning har passert 25 prosent og meldeplikt utløst.
De eier nå 25,48 prosent av Idex-aksjene.

Tesla faller etter nedgradering

Elbilprodusenten ser ikke ut til å gå noen god dag på Wall Street mandag.
I uoffisiell førhandel er aksjen ned nesten 3,3 prosent.
Det skjer, ifølge Marketwatch, etter at Goldman Sachs har gått ut med en salgsanbefaling for aksjen.
Goldman forventer at Tesla vil få problemer med lanseringen av Model 3 og at aksjen vil bli presset av den grunn.

Ny vekst for varige goder i USA

Varige goder (durable goods) i USA steg 1,8 prosent i januar.
Det er noe bedre enn analytikernes forventinger om en vekst på 1,7 prosent, skriver CNBC.

Havila-restruktureringen gjennomføres tirsdag

Offshorerederiet Havila Shipping melder at restruktureringen som ble vedtatt på den ekstraordinære generalforsamlingen 4. januar skal gjennomføres tirsdag 28. februar (tirsdag).
Gjennomføringen forutsetter at all nødvendig dokumentasjon er ferdigstilt.
Selskapet skriver videre at betingelser og tidspunkt for den kommende reparasjonsemisjonen vil bli annonsert etter at restruktureringen er gjennomfør...Se mer

Warren Buffett har doblet i Apple

Den kjente investoren Warren Buffett sier mandag at investeringsselskapet hans, Berkshire Hathaway, har mer enn doblet aksjeposten i Apple mellom nyttår og selskapets resultatfremleggelse for en drøy uke siden.
Uttalelsene kom i et intervju med CNBC.
– Apple slår meg som et selskap som har et ganske seiglivet produkt, og et ekstremt nyttig produkt for folk som bruker det, sa Buffett til kanalen.
Berkshire Hathaways eierandel...Se mer

Farstad får kontrakter for flere skip – Aksjen tar av

Offshorerederiet Farstad Shipping melder om at det er inngått kontrakter for flere av rederiets skip.
I alt er fem av rederiets PSV-skip utleid på kontrakter med fra en måneds varighet og opp til 12 måneders varighet, pluss opsjoner.
I tillegg har ankerhåndteringsfartøyet Far Sibma fått en kontrakkt med Lundin for bistand ved en ledeboring på norsk sokkel.
Ratene i kontraktene er ikke oppgitt.
Konsernsjef Karl-Johan Bakken...Se mer
Farstad-aksjen til værs på kontraktsnyheter mandag
Illustrasjon: InFront/E24

ContextVision ble børsvinner etter Myrseth-anbefaling

Partner Stig Myrseth i Dovre Forvaltning skriver i en oppdatering mandag at han tar inn ContextVision i Dovre-porteføljen og fjerner Norwegian Finans Holding (Bank Norwegian) denne uken.
Nyheten har sendt ContextVision-aksjen opp til topps på Oslo Børs mandag. Aksjen var i en periode opp over 30 prosent, men har etter en knapp times tid falt noe tilbake med en samlet oppgang på 16 prosent.
Selskapet spesialiserer seg på...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%