Archer-investering på børs

Oljeserviceselskapet Archer melder om at Quintana Energy Services (QES) børsnoteres i New York. Archer eier 36 prosent av QES før noteringen.
Noteringskurs vil kanskje være mellom 12,00 dollar og 15,00 dollar per aksje.
Børsverdien til QES vil være mellom 390 og 480 millioner dollar, tilsvarende mellom 3 og 3,7 milliarder kroner, gitt denne prisingen, ifølge Archer.
Archer viser til at Quintana Energy Services har bedret resultatene kvartal for kvartal, og viser også god fremgang i fjerde kvartal 2017.
Positiv aktivitetsutviklingen i landbaserte boretjenester i USA samt en rekke interne effektiviseringstiltak har underbygget veksten, skriver selskapet i en pressemelding.
– En vellykket børsnotering vil gjøre QES gjeldfritt med betydelig tilgjengelig vekstkapital. Jeg ser frem til å jobbe tett med selskapet også i perioden fremover, sier finansdirektør Dag Skindlo i en uttalelse.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Alle regjeringspartiene sier ja til Solbergs bompengeskisse

Det varsler Venstre-leder Trine Skei Grande på en pressekonferanse i Stortingets Vandrehall sent fredag kveld.
– I avtalen statsministeren la fram er det en kollektivsatsing på en milliard per år, mens det er 800 millioner bom per år, i forhold til Granevold har vi nå fått prioritert kollektiv fremfor bom. Derfor har Venstre nå valgt å si ja, sa Skei Grande.
Hun la samtidig til at hele stortingsgru...Se mer

Trump-tirade og Kina-toll sendte Wall Street kraftig ned

Det ble en høyst innholdsrik dag på de amerikanske børsene fredag. Børsene åpnet ned, men klatret såvidt i pluss før veien ned ble tung og lang.
Dagen startet for amerikanernes del med at Kina meldte om hevntoll på amerikanske varer verdt 75 milliarder dollar, tilsvarende 675 milliarder kroner.
USAs president var ikke veldig vond å be når det gjaldt å reagere på det. Like etter klokken 17 sendte ha...Se mer

Solberg stiller ultimatum i bompengesaken

Statsminister Erna Solberg har lagt frem en endelig skisse til regjeringspartiene i den svært betente bompengesaken.
– I kveld har jeg lagt frem en endelig skisse som de må ta stilling til over helgen, sier Solberg på en pressekonferanse fredag kveld.
– Dette er et kompromiss som tar hensyn til alle hovedtrekken til alle partiene, men som også er min og Høyres skisse. Vi mener det er viktig å avkla...Se mer

«Skrekkindeksen» skjøt opp over 20 prosent etter Kina-toll

Det er svært sur stemning på de amerikanske børsene fredag kveld etter at Kina eskalerte handelskrigen med hevntoll på amerikanske varer. Samtidig skyter den beryktede VIX-indeksen fart.
VIX-indeksen går gjerne under navnet «skrekkindeksen», som følge av at ses på som en indikator for volatiliteten i markedet.
Ved 20.30-tiden er indeksen opp hele 23,56 prosent til 20,61 poeng.
På tross av det voldsomme fall...Se mer

Bilaksjene i USA falt tungt etter Kinas toll-grep

Kina satte i april tollsatser mot USAs bilindustri på pause, men da hevntollen mot USA ble varslet fredag ettermiddag var også disse inkludert.
I praksis betyr det at Kina innfører 25 prosent toll på biler fra USA, samtidig får bildeler en toll på fem prosent.
Tollen som rammer den amerikanske bilindustrien vil innføres 15. desember.
USAs president Donald Trump var ved 17-tiden ute å beordret amer...Se mer

Baker Hughes: Fortsatt fall i antallet aktive rigger

Antallet aktive oljerigger i USA fortsetter å falle. Denne uken var det ifølge Baker Hughes til sammen 754 aktive oljerigger.
Det er en nedgang på 16 rigger fra forrige uke. På ett år har antallet falt med 106 rigger.
Når det gjelder antallet gassrigger falt antallet aktive rigger med tre til 162 denne uken.
Selv om riggtallene viser nedgang, er gir det lite påvirkning på oljeprisen på en dag der ha...Se mer

British Airways-piloter varsler streik tre dager i september

Flyselskapet British Airways og fagforeningen for piloter, BALPA, har ikke kommet til enighet i lønnsforhandlinger. Nå varsler fagforeningen streik 9., 10. og 27. september.
I en pressemelding skriver fagforeningen at man har vært i forhandlinger over lengre tid uten at British Airways har godtatt noen av pakkene man har lagt på bordet.
– En dag med streik vil koste British Airways 40 millioner pu...Se mer

Kina-toll og Trump-svar sendte Europa-børsene ned

Det var god stemning over hele Europa fredag morgen. Men da Kina varslet toll mot USA og Trump svarte ble det raskt alt annet enn en god start på helgen.
Den brede indeksen Stoxx Europe 600 endte dagen ned 0,68 prosent.
Utviklingen kom som sagt etter ny utvikling i handelskrigen. Tidlig på ettermiddagen varslet Kina at de vil innføre toll på amerikanske varer verdt 75 milliarder dollar, tilsvarend...Se mer

Trump beordrer selskaper til å finne alternativer til Kina

USAs president Donald Trump er ikke nådig etter at Kina tidligere fredag varslet at de vil innføre toll på amerikanske varer verdt 675 milliarder kroner. I en ny tirade på Twitter beordrer presidenten amerikanske selskaper til å se bort fra Kina.
«Våre gode amerikanske selskaper er herved beordret til å umiddelbart se etter alternativer til Kina, inkludert å bringe deres selskaper hjem og lage dere...Se mer

Oslo Børs falt etter Kina varslet ny toll

Etter oppgang fra start ble det en tung ettermiddag for Oslo Børs etter at Kina varslet hevntoll på USA. Men etter Fed-sjefens tale hentet Børsen inn noe av det tapte.
Hovedindeksen endte dagen ned 0,56 prosent til 840,32 poeng.
Ettermiddagen har som nevnt vært preget av store hendelser utenlands. Kina varslet at de vil innføre toll på amerikanske varer verdt 675 milliarder kroner i forbindelse me...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%