Archer-rally etter hektisk nyhetsmorgen

Oslo Børs faller marginalt fra start onsdag morgen. Hovedindeksen er ned 0,1 prosent til 718,76 poeng etter et par minutters handel.
Det har vært en usedvanlig hektisk morgen, med slipp av en rekke kvartalsresultater og andre nyheter både på selskaps- og makrofronten. Den interesserte leser oppfordres til å scrolle seg nedover her i aksjelive, men jeg skal forsøke å oppsummere det viktigste:
Brønnselskapet Archer har meldt om en større kontrakt i Argentina, og stiger rundt 17 prosent til 14,5 kroner.
Salmar og Marine Harvest har lagt frem kvartalstall. Førstnevnte stiger 0,90 prosent til 225 kroner, mens sistnevnte handles flatt.
Ferd har solgt seg ut av ABC Sundal Collier, og aksjen faller 0,56 prosent til 5,35 kroner.
Targovax er blant dagens vinnere med en oppgang på 4,72 prosent til 26,5 kroner etter å ha meldt om progresjon i en ny studie.
Relaterte saker

Siste nytt

Carnegie senker kursmålet på Sats

Carnegie nedjusterer sitt kursmål på Sats til 17 kroner, fra tidligere 20 kroner, og opprettholder samtidig kjøpsanbefalingen på aksjen.
Det fremgår av en analyse publisert mandag.
Meglerhuset venter at Sats vil rapportere en omsetning på 1.021 millioner kroner i andre kvartal 2022, som er en økning på 1,8 prosent mot andre kvartal 2019. Ettersom Sats har annonsert at det vil være et tidsetterslep f...Se mer

Torgeir Stordal konstituert som oljedirektør

Olje- og energidepartementet har konstituert Torgeir Stordal (60) som oljedirektør fra 30. juni og fram til ny oljedirektør tilsettes, melder Oljedirektoratet mandag.
Stordal har fungert som oljedirektør siden Ingrid Sølvberg sa opp sin åremålsstilling 17. juni.

Technip får storkontrakt for CO2-fangst på Klemetsrud

Technip Energies opplyser at selskapet har fått en kontrakt for å utvikle og bygge et anlegg for fangst og lagring av CO2 ved Hafslund Oslo Celsios forbrenningsanlegg på Klemetsrud utenfor Oslo.
Kontrakten er ventet å gi inntekter til Technip på mellom 250 millioner og 500 millioner euro (mellom 2,58 milliarder og 5,17 milliarder kroner), opplyser selskapet.
Det skal fanges rundt 400.000 tonn CO2 i...Se mer

Nedjusterer kursmål på Entra

ABG Sundal Collier nedjusterer sitt kursmål på Entra-aksjen til 175 kroner fra tidligere 215 kroner og opprettholder kjøpsanbefaling, ifølge en oppdatering søndag kveld.
Avhengig av lokasjon antar meglerhuset at yieldene vil øke med 50-100 basispunkter, og at yielden på Entras portefølje trolig til stige til 4,65 prosent de i løpet av de kommende to årene. Etter å ha lagt til inflasjon og nye prosj...Se mer

Sparebank 1 Markets oppgraderer laksesektoren til kjøp

Sparebanken 1 Markets oppgraderer sin overordnede vurdering av laksesektoren til kjøp fra hold etter den svake aksjekursutviklingen de seneste ukene, og oppgraderer samtidig flere lakseselskaper.
Det fremgår av en sektoroppdatering fra meglerhuset mandag, ifølge TDN Direkt.
Sparebanken 1 Markets fortsetter å anslå sterke laksepriser de kommende årene på bakgrunn av lav til moderat global tilbudsveks...Se mer

Bergen Carbon Solution skal investere 325 mill. i Høyanger

Styret i Bergen Carbon Solutions har besluttet at selskapets første fullskala produksjonsfasilitet skal ha base i Høyanger kommune og har godkjent byggestart for en fabrikk med årlig produksjonskapasitet på opptil til 160 tonn EcoNano karbon nanofibre (CNF).
Det fremgår av en melding mandag.
Selskapet forventer at produksjonen starter i midten av 2023. Oppskaleringen til 160 tonn vil være trinnvis o...Se mer

EMGS får CSEM-kontrakt i Karibia verdt opptil 11 millioner dollar

Electromagnetic Geoservices ASA (EMGS) har blitt tildelt en kontrakt av et internasjonalt oljeselskap for å utføre en CSEM-undersøkelse i Karibia.
Det fremgår av en oppdatering mandag.
EMGS forventer at undersøkelsen skal starte sent i tredje kvartal 2022 eller i begynnelsen av fjerde kvartal 2022, med omtrentlig varighet på 60 dager. Det endelige omfanget under kontrakten, som har en maksimal verdi...Se mer

MPCC bestiller to nye skip i samarbeid med Elkem og NCL

MPC Containerships bestiller to nye karbonnøytrale skip i partnerskap med Elkem og North Sea Container Line, ifølge meldinger fra selskapene.
Skipene skal delvis gå på grønn metanol og erstatte tre av NCLs dieseldrevne skip.
Det er MPCC som skal eie skipene, i partnerskap med Topeka MPC Maritime, men skipene kommer med en avtale om 15 års utleie til NCL, støttet av flere selskaper inkludert Elkem.
Kontraktprisen på 39 millioner...Se mer

Yara selger sin andel i gruveprosjekt i Etiopia

Yara har inngått en avtale om salg av sin andel i Dallol-gruveprosjektet i Etiopia til XLR Enterprises, ifølge en melding mandag.
Prosjektet har vært på hold siden 2019 og Yara tok en nedskrivning på 232 millioner dollar i fjerde kvartal 2021. Påvirkningen på Yaras resultat for andre kvartal 2022 vil være uvesentlig etter transaksjonen, opplyses det.

Oljeprisen sniker seg oppover

Brent-oljeprisen handles mandag morgen omtrent 1,1 dollar fatet høyere enn da Oslo Børs stengte fredag, og handles lite endret sammenlignet med sluttnotering fredag.
Tradere veier bekymring for hva en global økonomisk svekkelse vil ha å si for oljeetterspørselen mot tilbudsforstyrrelser og tegn på stramhet i markedet, fremholder Bloomberg News.
Produksjonen for de 10 OPEC-medlemmene i juni falt 100....Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%