I samarbeid med CMC Markets

Arne Fredly står frem som Hunter Group-oppkjøper

En hittil ukjent investor prøver for andre gang å kjøpe seg opp til 30 prosent eierandel i Hunter Group. Det har lenge vært spekulert i om oppkjøpsforsøket begrunnes i et ønske om å stoppe Hunter Groups varslede oppkjøp av IKM Subsea.
Nå står investor og aksjonær i Hunter Group, Arne Fredly, frem i Finansavisen som den ukjente oppkjøperen.
– Jeg har ikke noe imot IKM eller Ståle Kyllingstad, men oppkjøpet av IKM Subsea & Technology er for stort for Hunter Group. Det blir for mye gjeld og for langt frem til man kan tjene penger, sier Fredly til avisens fredagsutgave.
– Dette er et lite selskap som har hatt mye kontanter, hvor pengene renner ut på industriutvikling i stedet for at det blir drevet som investeringsselskap, fortsetter han.
Avtalen mellom Hunter Group og Ståle Kyllingstads IKM Gruppen om kjøpet av IKM Subsea ble kjent den 15. februar. Dagen etter ble det kjent at en investor ønsket å kjøpe seg opp til 30 prosent av aksjene. Dette forsøket feilet grunnet laber interesse.
Den 20. februar forsøkte investoren på nytt. Svarfristen for dette tilbudet er forlenget fra 21. til 23. februar.

Siste nytt

Duket for frihandelssamtaler mellom Australia og EU

Australia vil begynne forhandlinger med EU om en frihandelsavtale, som kan bli en av landets største, skriver Bloomberg.
Forhandlingene er ventet å begynne i juli. En avtale kan sikre bedre adgang for australske landbruksprodukter, ifølge Australias statsminister Malcolm Turnbull.
Handel med råvarer som storfekjøtt, lam, sukker, ost og ris begrenses nå betydelig av EU-toll.
Landet vil kutte tollene fra E...Se mer

Equinors nye strategisjef: - Håp er ingen god strategi

Britiske Al Cook (43) tok over som global strategisjef i Equinor etter John Knight med virkning 1. mai, ifølge Equinors hjemmesider.
I et intervju med Aftenbladet forteller Cook at han ikke er ute å revolusjonere strategien etter Knight, og mener at Equninor må fortsette å være dristige og strenge for å skape så store verdier som mulig på norsk sokkel.
– Det er noen gode fundamenter å bygge på. V...Se mer

Kinesiske stål på vei til USA endrer kurs til Europa

Siden USAs president Donald Trump innførte nye tollsatser på stål og aluminium, samt innførte ytterligere satser for en rekke kinesisktilvirkede varer, har kinesisk stål på vei mot USA endret kurs for isteden gå i havn i det europeiske markedet.
Det økte tilbudet av stål har allerede begynt å merkes, sier Mathias Ternell i bransjeorganisasjonen Jerntorget til New York Times.
– Det er dette svenske og euro...Se mer

Musk krever «radikale forbedringer» i produksjonen

Gründer og toppsjef Elon Musk i Tesla sier at «radikale forbedringer» fortsatt må til i produksjonen av Model 3 for å nå selskapets kvartalsmål, skriver CNBC og viser til en mail til alle ansatte i selskapet.
Musk gratulerte også sine ansatte med fremgangen i produksjonen av Model den siste tiden, i mailen som ble sendt fredag kveld.
Målet for elbilprodusenten er å produsere 700 biler om dagen og...Se mer

Minister: Kan bli enig om eurosamarbeid tirsdag

Frankrike og Tyskland kan bli enige om hvordan det nye eurosamarbeidet skal se ut allerede tirsdag, oppgir den franske finansministeren Brune Le Maire på Twitter lørdag kveld.
Utspillet kommer etter en femte og siste forhandlingsrunde om en plan for å reformere eurosamarbeidet med sin tyske kollega Olaf Scholz i Hamburg i helgen.
Scholz tvitrer at utvekslingen av ideer har vært «veldig produktiv».
Tysklands forbundskansler Ange...Se mer

Siemens får milliardkontrakt av London

En av avdeling i den tyske industrigiganten Siemens har vunnet en kontrakt verdt rundt 1,5 milliarder pund, tilsvarende 16,23 milliarder kroner, skriver Reuters.
Selskapet skal designe og bygge 94 nye tog til Piccadilly Line i Londons undergrunnsbane.
Siemens kan som følge av kontraktseieren gå videre med planene om å bygge en fabrikk i Goole, øst i Yorkshire, Nord-England. Det melder Londons tra...Se mer

Ekssjef i Carrefour sier nei til sluttpakke på 43 mill.

Tidligere toppsjef i Carrefour, Georges Plassat, gir opp kampen om en bonus på fire millioner euro, tilsvarende 43,28 millioner kroner, etter sterke protester, skriver FT.
Plassat takker nei grunnet «misforståelsen» som har omringet sluttpakken, ifølge selskapet.
Både fagforeninger og myndighetene har reagert. Frankrikes finansminister Bruno Le Maire kalte den for «sjokkerende», ifølge Bloomberg.
– Kompensasjon må følge sukse...Se mer

Må i retten etter en rekke selvmord blant ansatte

Det franske teleselskapet Orange og tidligere sjef Didier Lombard må i retten etter anklager om mobbing som skal ha ført til en rekke selvmord i selskapet, skriver FT.
Selskapet, som før het France Telecom, er blitt gransket etter at tusenvis av ansatte måtte gå som følge av en restrukturering.
Fagforeningen hevder måten restruktureringen ble gjort på trigget at 35 ansatte tok livet sitt i en perio...Se mer

Selvaag-verdier på 350 millioner forsvant med Schumann

Den tidligere Selvaag Bolig-sjefen Baard Schumann måtte gå på dagen tirsdag, hvilket kom brått på investorene som øyeblikkelig sendte ned aksjekursen.
Siden tirsdag har Selvaag Bolig mistet 350 millioner kroner i børsverdier, skriver Dagens Næringsliv.
– Det er usikkerheten som har brakt aksjen ned fra 43 til 39 kroner. Når vi har fått ryddet av veien at det ikke er noe selskapsspesifikt som er å...Se mer

Russland vil bygge gassledning gjennom Nord-Korea

Russland har lenge hatt et ønske om å bygge en gassledning fra østlige deler av Russland til Sør-Korea.
Russiske Gazprom forteller at en slik ledning vil måtte gå gjennom Nord-Korea.
– Per dags dato har den politiske situasjonen blitt endret, og Sør-Korea har bedt Gazprom om å gjenoppta planene. Det er blitt holdt flere møter om denne saken, og forhandlingene vil fortsette, sa visestyreleder Vitaly...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%