I samarbeid med CMC Markets

Nytt kraftig fall på Wall Street

Torsdag ble det nok en gang fall på Wall Street, men det skjedde langt fra uten dramatikk.
Gjennom første halvdel av dagen vaklet de toneangivende indeksene mellom pluss og minus. Før de ved halv ni-tiden stupte ned 2,5 prosent. På det verste var Dow Jones ned nær 700 poeng.
Slik stengte indeksene:
  • Dow Jones falt 2,13 prosent, tilsvarende 545 poeng
  • Nasdaq falt 1,25 prosent, tilsvarende 93 poeng
  • S&P500 falt 2,06 prosent, tilsvarende 57 poeng
Det ble den sjette dagen på rad med fall for den brede S&P 500-indeksen, som dermed har sin lengste tapsrekke siden før Donald Trump overtok som president.
Etter torsdagens fall er Nasdaq svært nær korreksjon. Indeksen er nå ned 9,63 prosent fra forrige toppunkt 29. august. En indeks er i en korreksjon dersom man faller under 10 prosent fra forrige topp.
Dow Jones har i løpet av de siste to dagene falt 1300 poeng, og er med det farlig nært å falle under 25.000 poengsgrensen. Sist indeksen stengte under det «magiske» tallet var 12. juli

Siste nytt

Credit Suisse og Danske Bank hever sine kursmål for DNB

Både Credit Suisse og Danske Bank Markets hever sine kursmål for DNB-aksjen. Førstnevnte hever fra 155 kroner til 169 kroner per aksje, og Danske Bank hever fra 158 kroner til 166 kroner per aksje.
Det skriver DN Investor, og viser til TDN Finans.
Det gir en oppside på henholdsvis 4,81 og 2,95 prosent, mot sluttkurs torsdag. DNB-aksjen er fredag ettermiddag opp 0,34 prosent til 161,80 kroner per aks...Se mer

Vekst for Schlumberger i tredje kvartal

Oljeservicekjempen Schlumberger økte omsetningen til 8,50 milliarder dollar i tredje kvartal – en økning på 8 prosent fra samme kvartal i fjor, og 2 prosent opp fra andre kvartal, men litt lavere enn FactSet-konsensus på 8,58 milliarder dollar.
Spesielt i Nord-Amerika øker inntektene, der de fra samme kvartal i fjor er opp 23 prosent til 3,19 milliarder dollar. Når det er sagt så økte inntektene fr...Se mer

Procter & Gamble stiger i førhandelen på Wall Street

Procter & Gamble-aksjen løfter seg 2,8 prosent i førhandelen på Wall Street etter at selskapet levere høyere inntekter og inntjening enn hva analytikerne hadde ventet på forhånd.
Selskapet hadde inntekter på 16,7 milliarder dollar i selskapets første kvartal (selskapet har avvikende regnskapsår), hvilket var tilnærmet uendret fra 16,65 milliarder dollar i samme periode i fjor, men over analytikerne...Se mer

Procter & Gambles økte på bunnlinjen

Procter & Gamble rapporterer om inntekter på 16,7 milliarder dollar i selskapets første kvartal (selskapet har avvikende regnskapsår).
Det er tilnærmet uendret fra 16,65 milliarder dollar i samme periode i fjor, men over analytikernes forventninger om inntekter på 16,64 milliarder dollar, ifølge CNBC.
Resultat før skatt økte 5 prosent til 3,94 milliarder dollar, og på bunnlinjen satt selskapet igjen...Se mer

EMGS i sluttforhandlinger om tomånederskontrakt

EMGS opplyser torsdag om at de er i sluttfasen av forhandlingene med en ikke navngitt kunde, for oppdrag i Sør-Amerika med en ventet varighet på mellom en og to måneder
Selskapet skriver at de snart vil mobilisere Atlantic Guardia etter forespørsel fra kunden.
Selskapet vil, under visse forutsetninger, bli kompensert for mobilisering og demobilisering dersom kontrakten, med ventet oppstart i fjerde...Se mer

Regjeringen: Egen komité skal sette styringsrenten

Dette kommer frem i regjeringens forslag til ny sentralbanklov, som skal modernisere loven fra 1985.
− Regjeringen foreslår en ny og mer moderne styringsstruktur for Norges Bank. Med dette legger vi til rette for en god styring av sentralbanken og Statens pensjonsfond utland, sier finansminister Siv Jensen (FrP).
Regjeringen vil at Oljefondet fortsatt skal være en del av sentralbanken, etter at Gjed...Se mer

Tesla lanserer en ny versjon av Model 3

Tesla-sjef Elon Musk skriver på Twitter at en ny utgave av Model 3 nå er til salgs. Versjonen har en «middels rekkevidde», på 418 kilometer.
Prisen på denne varianten er 45.000 dollar, tilsvarende 372.000 kroner. Tesla har lovet at den rimeligste versjonen av Model 3, som ennå ikke er til salgs, vil ha en pris på 35.000 dollar, tilsvarende 289.000 kroner.
I starten av måneden meldte Tesla at de prod...Se mer

Kina forsøker å berolige investorene

Kinas visestatsminister, Liu He, forsøker å berolige investorene etter at ferske tall viste at landets vekst er på det svakeste siden finanskrisen i 2009.
– Hvis du analyserer Kinas økonomi ut ifra en sak eller en periode, så føler du kanskje at den har vanskeligheter. Men om du har et større historisk perspektiv, ser du at fremtiden ser svært lys ut, sier He ifølge Financial Times.
Veksten i verdens nest største...Se mer

Spørsmål

Anonym: Hei, hvis man sitter med TEL aksjer i dag, kan man da selge i dag og fortsatt få utbytte på 3,9kr 01.11 ?

Eirik Nysveen:
Hei.
Så lenge du satt med Telenor-aksjer da den gikk ex.-utbytte i går, torsdag, så har du rett på utbytte 1. november.

Italienske statsrenter skyter i været etter EU-kritikk

Renten på italienske statsobligasjoner med ti års løpetid har hoppet til sitt høyeste nivå siden 2014, og ligger nå på 3,78 prosent, skriver Financial Times.
Samtidig har avstanden mellom den italienske og tyske tiåringen tikket inn på 338,4 basispunkter, ifølge Refinitiv-data som avisen har hentet inn. Det er det høyeste nivået siden 2013, da eurokrisen var inne i sine siste måneder.
Samtidig fortsetter EU å kriti...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%