I samarbeid medaksjer og fond

Nytt kraftig fall på Wall Street

Torsdag ble det nok en gang fall på Wall Street, men det skjedde langt fra uten dramatikk.
Gjennom første halvdel av dagen vaklet de toneangivende indeksene mellom pluss og minus. Før de ved halv ni-tiden stupte ned 2,5 prosent. På det verste var Dow Jones ned nær 700 poeng.
Slik stengte indeksene:
  • Dow Jones falt 2,13 prosent, tilsvarende 545 poeng
  • Nasdaq falt 1,25 prosent, tilsvarende 93 poeng
  • S&P500 falt 2,06 prosent, tilsvarende 57 poeng
Det ble den sjette dagen på rad med fall for den brede S&P 500-indeksen, som dermed har sin lengste tapsrekke siden før Donald Trump overtok som president.
Etter torsdagens fall er Nasdaq svært nær korreksjon. Indeksen er nå ned 9,63 prosent fra forrige toppunkt 29. august. En indeks er i en korreksjon dersom man faller under 10 prosent fra forrige topp.
Dow Jones har i løpet av de siste to dagene falt 1300 poeng, og er med det farlig nært å falle under 25.000 poengsgrensen. Sist indeksen stengte under det «magiske» tallet var 12. juli

Siste nytt

Opptur på Oslo Børs etter oljeprisoppgang

Oslo Børs steg på den første handelsdagen etter påskeferien, med Hovedindeksen opp 0,44 prosent.
Hovedindeksen har svinget i takt med oljeprisen, som det siste døgnet har økt etter at USA besluttet å ikke lenger gi unntak fra sanksjonene mot Irans oljevirksomhet.
Det har satt fart i oljeaksjene på Børsen, der Equinor var mest omsatt med en oppgang på 1,81 prosent. Deretter følger Aker BP opp 3,21 pr...Se mer

Fugro inngår kontrakt med CSV Southern Ocean

CSV Southern Ocean sikrer ny kontrakt med Fugro og vender tilbake til Australia, det skriver Oceanteam i en pressemelding.
Mobiliseringen starter i midten av mai, umiddelbart etter at det nåværende oppdraget med McDermott avsluttes. Oceanteam og Bourbons CSV Southern Ocean vil gjennomføre et program for offshorearbeid for Fugro.
Det er ikke opplyst noen verdi på kontrakten i meldingen.

Les også:

Twitter-byks på Wall Street etter sterke tall

Fra start gikk aksjen opp 13,6 prosent i kjølvannet av sosiale medier-kjempens tallslipp tirsdag.
Før børsåpning på Wall Street var aksjen opp 8,20 prosent.
Resultatet, inntektene og de viktige månedlige aktive brukerne kom alle inn betydelig høyere i første kvartal enn analytikerne hadde ventet på forhånd.
Justert resultat var på 37 cent per aksje, mot ventede 15 cent, ifølge Refinitiv-estimater. S...Se mer

Wall Street åpner opp etter sterke resultater

Påsken er over og en voldsom uke med kvartalsresultater er i gang. Etter at selskaper som Coca-Cola, Twitter, Lockheed Martin og United Technologies har levert bedre enn ventet tirsdag, åpner nøkkelindeksene på Wall Street svakt opp.
Twitter øker med 9 prosent etter åpning.
Wall Street holder også et øye med oljeprisen etter at prisen når rekordhøyt nivå i år. Dette er som følge av at USA annonser...Se mer

India vil slutte å kjøpe olje fra Iran

Regjeringen i India vil rette seg etter USAs sanksjoner mot oljeimport fra Iran og helt slutte å kjøpe olje fra landet.
India har det siste året kjøpt 23,6 millioner tonn olje fra Iran, men skal heretter dekke sitt behov med import fra andre oljeprodusenter, opplyser en talsmann for indisk UD.
Ifølge talsmannen Raveesh Kumar vil den indiske regjeringen jobbe sammen med andre land, blant dem USA, fo...Se mer

Jinhui Shipping kjøper to tørrbulkskip for 102 mill.

Tørrlastrederiet Jinhui Shipping and Transportation kjøper to skip av typen Supramax for 12 millioner dollar, tilsvarende en kjøpesum på 102 millioner kroner.
Det opplyser selskapet i en børsmelding.
Det er to heleide datterselskap av Jinhui som har avtalt kjøpene. Rederiet eier for tiden 18 tørrbulkskip – to av typen Panamax og 16 Supramax-skip.

Archer får plattformkontrakt fra Chevron

Oljeserviceselskapet Archer har fått en femårig kontrakt med oljeselskapet Chevron, ifølge en børsmelding.
Avtalen gjelder plattform boretjenester i Storbritannia. Den har i tillegg to ettårige opsjoner på forlengelse.
Som del av kontrakten skal Archer fortsette å levere tjenester knyttet til blant annet riggdrift og vedlikehold for plattformene Alba Northern og Captain i britisk del av Nordsjøen.
Oppstart er fra 1. mai i år me...Se mer

Brexit-uro bidro til inntektsløft for Coca-Cola

Coca-Cola solgte mer av signaturbrusen og Coke Zero i kvartalet som gikk, og slår forventningene analytikerne hadde til både inntekter og resultat.
Volum, en nøkkelindikator for etterspørselen, økte med 2 prosent i første kvartal, og var drevet av sterke markeder i Asia og Europa, skriver Reuters.
Organisk salg, der valutasvingninger og oppkjøp er rensket bort fra tallene, økte med 6 prosent. Høyere...Se mer

Twitter-inntektene opp 18 prosent - slår estimatene

Twitter har sluppet rapporten for første kvartal. Den viser tall som var bedre enn analytikerne hadde ventet, men prognosene skuffer.
Antallet månedlige aktive brukere (MAUs) landet på 330 millioner, mens det på forhånd var ventet 318 millioner, ifølge Refinitiv-estimater.
Inntektene økte med 18 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, til 787 millioner dollar (6,7 milliarder kroner). Analytik...Se mer

Resultathopp for Sveaas-bank – tjente 170 millioner

Den Luxemburg-baserte kredittbanken Advanzia, der investor Christen Sveaas eier 60,3 prosent via konsernet Kistefos, kan vise til sterkere resultater i første kvartal.
De samlede inntektene steg til 60 millioner euro fra 48 millioner euro i første kvartal i fjor, mens resultatet etter skatt økte til 17,7 millioner euro, tilsvarende 170 millioner kroner, fra 12,2 millioner euro.
I kvartalsrapporten skriver ba...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%