Småaksjonær-opprørere i Dof eier nå 30 prosent av rederiet

Småaksjonærer i det kriserammede offshorerederiet Dof, som har slått seg sammen for å kjempe mot den foreslåtte restruktureringen av selskapet, flagger onsdag at de nå samlet eier 30 prosent av de utestående aksjene.
Gruppen flagget en eierandel på over 11 prosent i starten av september, og har deretter gitt beskjed til børsen om at eierandelen passerte 15, 20 og 25 prosent samme måned.
Kravet fra småaksjonærene er «likebehandling», har Dof-aksjonær Jon Magne Asmyr tidligere uttalt til E24.
Dof har blitt truffet av flere kriser de siste årene, og sitter nå i forhandlinger med kreditorene. Mens rederiet kjemper for å overleve, frykter småaksjonærene at de vil bli skvist ut i redningsprosessen. Da vil de også gå glipp av oppturen de venter snart vil komme.
Aksjonærgruppen mener blant annet at en konvertering av gjeld til aksjer, som vil vanne ut deres eierandeler, ikke er nødvendig for å redde Dof.
De tar til orde for at selskapet henter inn ny kapital gjennom å utstede nye aksjer, der alle aksjonærene får delta og ikke bare de største.
– Vi ønsker å unngå at det kommer et løsningsforslag hvor minoritetsaksjonær blir stående igjen på sidelinjen, sa Asmyr.
I tillegg mener gruppen at bankene kunne ha strukket seg lenger for å hjelpe selskapet gjennom krisen.

Siste nytt

Lifecare får ikke gebyr av Børsen likevel

Oslo Børs melder fredag ettermiddag at de har besluttet å oppheve et vedtak om å ilegge Lifecare et overtredelsesgebyr på 100.000 kroner for brudd for forpliktelsen om å offentliggjøre innsideinformasjon.
Den 5. oktober i fjor meldte Lifecare i en børsmelding at deres patenterte sensorteknologi hadde fått en rolle i et forskningsprosjekt som var tildelt 43 millioner kroner i EU-støtte.
«Oslo Børs mener dette utgjord...Se mer

Flyr påvirket av smitteutvikling i november

Flyselskapet Flyr melder om 60.582 reisende til 12 reisemål i november, i en pressemelding fredag morgen.
– Vi hadde en positiv vekst i ukene etter gjenåpningen av samfunnet tidligere i høst, med god etterspørsel også etter flyreiser til utlandet. Flyr har nå vært i drift siden slutten av juni, og gitt den situasjonen vi har møtt med flere nye smittebølger, så er utviklingen i fyllingsgraden som f...Se mer

Kina gir grønt lys til Boeings 737 Max-fly

De kan tas i bruk i Kina igjen fra neste år, etter månedsveis med forhandlinger mellom Beijing og Boeing.
Beskjeden førte til at Boeing-aksjen steg betraktelig. Beslutningen betyr at mer enn 100 fly som har blitt produsert de to siste årene, nå kan leveres til kinesiske selskaper.
Flymodellen ble satt på bakken i mars 2019 etter to katastrofale ulykker som til sammen kostet 346 menneskeliv.

Hovedeier Oceanwood solgte aksjer for halv milliard i Norske Skog

Det britiske hedgefondet Oceanwood, gjennom selskapet NS Norway Holding, varslet torsdag ettermiddag et stort nedsalg i Norske Skog. Oceanwood kom inn på eiersiden da Norske Skog ble restrukturert for noen år siden.
Torsdag kveld var salget fullført, ifølge en børsmelding. Oceanwood solgte 13,5 millioner aksjer, hver til en pris av 38 kroner. Det ga et samlet beløp på 513 millioner kroner. Prisen...Se mer

Fredriksen eier under 10 prosent av Seadrill

Hemen Holding, kontrollert av John Fredriksen, har torsdag solgt 115.000 aksjer i Seadrill, ifølge en børsmelding.
Etter dette eier Fredriksen 9,99 prosent av aksjene i selskapet.
Fredriksen har solgt seg ned i Seadrill over tid.
I oktober solgte Hemen seg ned til under 15 prosent eierandel, eller å ha bikket under 20 og 25 prosent i henholdsvis august og juli.
Seadrill-aksjen er ned 3,45 prosent ti...Se mer

Oslo Børs faller fra start

Hovedindeksen starter med nedgang på 0,74 prosent torsdag morgen.
I USA endte handelsdagen onsdag med markant fall, etter at det første omikronsmittetilfellet ble påvist i landet. Markedene i Asia omtalte Reuters som dempet, som følge av virususikkerheten.
Otovo stiger etter Tyskland-nyhet
Otovo-aksjen er blant de som stiger mest torsdag morgen, opp nær syv prosent. Selskapet meldte før børsåpning...Se mer

Quantafuel utvider Kristiansund-anlegg

Resirkuleringsselskapet Quantafuel melder torsdag morgen at de har fullført en sorteringslinje ved utvidelsen på resirkuleringsanlegget i Kristiansund. Dermed går utvidelsen etter planen, ifølge børsmeldingen.
Resirkuleringsanlegget i Kristiansund sorterer allerede opp til 40 tonn plast per dag, og den nye linjen anslås å sortere 20.000 tonn i året.
– Vi er veldig fornøyd med vår fremgang i Kristi...Se mer

Otovo utvider til Tyskland

Otovo starter opp i Tyskland. Selskapet er dermed aktive i syv europeiske markeder: Norge, Sverige, Frankrike, Spania, Polen, Italia og Tyskland.
Det fremgår av en melding fra selskapet torsdag.
«Solenergimarkedet for boliger i Tyskland er et av de største i Europa og forventes å være verdt mer enn to milliarder euro årlig innen 2022. Denne lanseringen befester Otovos posisjon som Europas ledende ma...Se mer

Elop økte underskuddet

Elop fikk et driftsresultat på -18,2 millioner kroner i tredje kvartal 2021, ned fra -4,7 millioner i samme periode året før.
Det fremgår av selskapets kvartalsrapport torsdag.
Resultat før skatt var -18,5 millioner kroner i perioden, mens på samme tid i fjor var det minus 4,8 millioner.
Omsetningen i kvartalet var 4,1 millioner.

Belships selger to skip med gevinst på 11 millioner dollar

Belships har inngått avtaler for salg av supramax-skipene «Belstar» og «Belnor». Samlet netto kontantstrøm etter overlevering av skipene vil være rundt 24,5 millioner dollar.
Det opplyses i en melding onsdag.
Skipene, som er bygget i 2009 og 2010, er de eldste i Belships' flåte. Overlevering ventes i desember 2021 og januar 2022 og gi en regnskapsmessig gevinst på 5,1 millioner dollar og 5,9 millio...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%