Hexagon Composites med milliardomsetning i andre kvartal

Hexagon Composites fikk et driftsresultat på 33 millioner kroner i andre kvartal, en oppgang fra 19 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor.
Det kommer frem i selskapets ferske kvartalsrapport.
Inntektene landet på 1,03 milliarder kroner i kvartalet, som er en økning fra 726 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor. Ebitda utgjorde 90 millioner kroner i andre kvartal i 2022, opp fra 71 millioner kroner i andre kvartal i 2021.
Hexagon Composites har omsatt for nærmere 1,95 milliarder kroner så langt i 2022.
– Vi tror at den amerikanske Inflation Reduction Act og EU-kommisjonens REPower-plan, samt lignende politiske planer i andre store økonomier vil drive Hexagons totale adresserbare markeder til nye høyder, sier Jon Erik Engset, administrerende direktør i i Hexagon Composites, i en uttalelse i rapporten.
Hexagon Composite venter at utfordringer i forsyningskjeden og kostnadsvekst vil ha en negativ innvirkning på selskapets marginer i andre halvdel av 2022, skriver selskapet.
Selskapet ser samtidig fremdeles sterk etterspørsel i markedet etter moduler for hydrogendistribusjon til infrastruktur og industrielle segmenter.
Ytterligere prisøkninger og andre kostnadstiltak vil bli gjennomført i andre halvår, for å forbedre og normalisere marginen fra første kvartal 2023.
Selskapet har fortsatt mål om å oppnå omsetning mellom 3,7 og 3,9 milliarder i løpet av helåret 2022. I tillegg fastholder selskapet at de målsetter ebitda mellom 400 og 450 millioner i 2022.

Siste nytt

Aker Solutions nærmere havvindkontrakt verdt milliarder

Aker Solutions har sammen med Siemens Energi blitt varslet om å fortsette med kontrakten med Vattenfall for vindprosjektet Norfolk Boreas utenfor Storbritannia.
Det kommer frem i en børsmelding lørdag.
Vattenfall har fra før valgt de to selskapene som foretrukne leverandører av strømplattformer til det britiske havvindprosjektet.
Prosjektet må fremdeles få godkjennelse fra relevante myndigheter, og V...Se mer

Wall Street falt markant

Slik ligger det an for de toneangivende indeksene på Wall Street ved stengetid fredag:
  • Samleindeksen S&P 500 falt 1,48 prosent
  • Tek-indeksen Nasdaq falt 1,51 prosent
  • Industriindeksen Dow Jones falt 1,70 prosent
Dow Jones-indeksens september-knekk var større enn i finanskriseåret 2008. Og for første gang siden 2009 endte S&P 500 og Nasdaq med en negativ avkastning tre kvartaler på rad, ifølge CNBC.
S&P 500 fikk sitt verste kvart...Se mer

BP sikret kontrakt med Cool Company-skip

BP har sikret et av de få gjenværende tilgjengelige LNG-skipene for 2022, Cool Companys "Golar Ice", ifølge TradeWinds, som peker på rykter i markedet om at dagraten er på 190.000 dollar pr dag for en ettårig kontrakt.

Salamr: trekker kjøp av oppdrettsløyver til fastpris

SalMar kjøpte tidligere i år lisens til å øke kapasiteten med 1.223 tonn laks for 244,6 millioner kroner, men velger nå å oppheve kjøpet.
Kjøpet ble gjort som en del av kapasitetsjusteringen i trafikklyssystemet.
Opphevingen skjer etter regjeringens forslag om grunnrenteskatt på oppdrett i sjø.
– Dette har skapt en situasjon som gjør at selskapet ikke finner det forsvarlig å betale det nevnte vederla...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%