Quantafuel tapte en halv milliard i fjor

Quantafuel, som driver med avfallshåndtering, tapte 27 millioner kroner i fjorårets fjerde kvartal, viser resultater som ble lagt frem på morgenkvisten. På samme tid året før var resultatet minus 16 millioner kroner.
Driftsresultatet gikk ned til minus 49,6 fra minus 20,2 millioner kroner. Quantafuel hadde inntekter 2,3 millioner kroner i kvartalet, mot ingen inntekter i sammenligningsperioden.
For helåret 2020 var resultatet på minus 501 millioner kroner, mot minus 100 millioner året før. Inntektene var 8,4 millioner kroner i fjor, opp fra 0,5 millioner året før.
Quantafuel venter å nå viktige milepæler på Skive-anlegget i Danmark tidlig i andre kvartal, ved å kjøre to produksjonslinjer. Tidligere denne måneden meldte selskapet om utfordringer med over tid å oppnå en stabil drift og at målsettingen var å ha to av de fire linjene oppe på parallell drift i løpet av februar.
DNB Markets skriver i sin morgenrapport at de ventet at fokuset ved dagens rapportering i større grad vil være på nye signaler om fremdriften enn på de rapporterte tallene.
– Driften i Skive vil kunne legge grunnlaget for planlegging og utrulling av tilsvarende anlegg i øvrige europeiske markeder og i våre estimater har vi lagt til grunn at selskapet vil ha anlegget oppe på full kapasitet i løpet av andre halvår 2021, skriver meglerhuset.
Quantafuel melder nå at deres plan er å ta i bruk de to linjene som allerede er i drift frem mot sommeren, og bruke sommerferien til å installere flere modifikasjoner, med ambisjon om å nå kommersielle produksjonsnivåer på alle fire linjene innen utgangen av årets tredje kvartal.
Før eventuelle endringer på grunnlag av dagens rapport har DNB Markets en kjøpsanbefaling med et kursmål på 87 kroner per aksje.
Quantafuel stengte i går på 63 kroner per aksje. Selskapets aksjekurs er ned den siste måneden, men fortsatt opp 215 prosent det siste året, ifølge tall fra Infront.

Siste nytt

Aker Solutions nærmere havvindkontrakt verdt milliarder

Aker Solutions har sammen med Siemens Energi blitt varslet om å fortsette med kontrakten med Vattenfall for vindprosjektet Norfolk Boreas utenfor Storbritannia.
Det kommer frem i en børsmelding lørdag.
Vattenfall har fra før valgt de to selskapene som foretrukne leverandører av strømplattformer til det britiske havvindprosjektet.
Prosjektet må fremdeles få godkjennelse fra relevante myndigheter, og V...Se mer

Wall Street falt markant

Slik ligger det an for de toneangivende indeksene på Wall Street ved stengetid fredag:
  • Samleindeksen S&P 500 falt 1,48 prosent
  • Tek-indeksen Nasdaq falt 1,51 prosent
  • Industriindeksen Dow Jones falt 1,70 prosent
Dow Jones-indeksens september-knekk var større enn i finanskriseåret 2008. Og for første gang siden 2009 endte S&P 500 og Nasdaq med en negativ avkastning tre kvartaler på rad, ifølge CNBC.
S&P 500 fikk sitt verste kvart...Se mer

BP sikret kontrakt med Cool Company-skip

BP har sikret et av de få gjenværende tilgjengelige LNG-skipene for 2022, Cool Companys "Golar Ice", ifølge TradeWinds, som peker på rykter i markedet om at dagraten er på 190.000 dollar pr dag for en ettårig kontrakt.

Salamr: trekker kjøp av oppdrettsløyver til fastpris

SalMar kjøpte tidligere i år lisens til å øke kapasiteten med 1.223 tonn laks for 244,6 millioner kroner, men velger nå å oppheve kjøpet.
Kjøpet ble gjort som en del av kapasitetsjusteringen i trafikklyssystemet.
Opphevingen skjer etter regjeringens forslag om grunnrenteskatt på oppdrett i sjø.
– Dette har skapt en situasjon som gjør at selskapet ikke finner det forsvarlig å betale det nevnte vederla...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%