FAA-sjefen: – Forventer Max-løsningen om en ukes tid

USAs luftfartsmyndigheters (FAA) fungerende leder Dan Elwell sier under en høring onsdag at Boeing planlegger å levere løsningen på problemene med Max-programvaren om en ukes tid. Det skriver CNBC.
Elwell understreker at de kun vil la flyene ta av igjen når det er helt trygt.
– Det er viktig at vi gjør dette riktig, sier han ifølge nettstedet.
Boeings 737 Max 8-fly har stått på bakken siden mars. Det skjedde etter at et fly av denne typen tilhørende Lion Air styrtet i oktober, og ett fly tilhørende Ethiopian Airlines styrtet i mars.
Norwegian er blant selskapene som er rammet av at Max-flyene nå står på bakken, og selskapet har sagt at de ville sende ekstraregningen for dette til Boeing.
Turoperatøren TUI har også meldt om at tapet deres knyttet til at flyene står på pakken kan ende på nesten tre milliarder kroner.

les også:

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Aker vil halvere det foreslåtte utbyttet på 23,50 kroner

Styret i Aker ASA anbefaler å endre det tidligere foreslåtte utbyttet på 23,50 kroner per aksje, som svar på markedets utvikling fra coronapandemien og kollaps i etterspørsel etter olje og aktivitet.
Det skriver selskapet i en melding tirsdag.
Styret foreslår i stedet å halvere utbyttet til 11,75 kroner per aksje i andre kvartal i år. Dersom markedssituasjonen og utsiktene har stabilisert seg vil st...Se mer

Krisekvartal på Wall Street

Dow Jones endte dagen med en nedgang på 1,85 prosent i det som ble det verste første kvartalet for indeksen noensinne. Samtidig hadde S&P det svakeste siden 1938, ifølge CNBC.
Tirsdagen rundet av den siste handelsdagen i første kvartal, og investorene kunne legge bak seg en periode med historisk høye svingninger i markedet.
Dow Jones-indeksen, som er en indeks på Wall Street og representerer 30 st...Se mer

Solstad Offshore varsler enighet med majoriteten av kreditorene

Saken oppdateres.
Kriserederiet Solstad Offshore, hvor Kjell Inge Røkke og John Fredriksen er storeiere, la tirsdag frem en melding hvor de skriver at de har blitt enige med de viktigste kreditorene.
I meldingen står det videre at et flertall av kreditorene, inkludert långivere, leasingselskaper, aksjonærer og obligasjonseiere har en intensjon om å signere en avtale i løpet av april i år.
I planen for restruktureringen...Se mer

Nordea foreslår utsettelse av utbytteutbetaling-avgjørelse

I en melding tirsdag skriver Nordea Bank at styret har besluttet å foreslå en utsettelse av utbytteutbetalingen.
Det etter coronapandemien og anbefalingene fra Den europeiske sentralbanken (ESB).
ESB anbefaler at kredittinstitusjoner frastår fra å utbtale utbytte, og ikke kjøper tilbake egne aksjer for å tilbakeføre kapital til aksjonærene.

Les også:

Milliardtap for rederigiganten Wilh. Wilhelmsen

Etter valutasmell i et datterselskap varsler Wilhelmsen et tap på 1,7 milliarder kroner.
Rederigruppen Wilh. Wilhelmsen eier en majoritetsandel i selskapet Treasure, som etter et fall i den sørkoreanske valutaen won mot dollaren, har ført til et tap.
Det fremkommer av en melding tirsdag.
Treasures investering i selskapet Hyundai Glovis har medført et tap på på rundt 225 millioner dollar, tilsvarende...Se mer

Polarcus varsler oppsigelser

I en melding tirsdag skriver Polarcus at de har besluttet å kutte kostnadene med 15 millioner dollar, tilsvarende 156 millioner kroner «grunnet den nåværende usikkerheten som markedet står overfor på grunn av de samlede virkningene av coronapandemien og den volatile oljeprisen».
Initiativene skal sikre at Polarcus opprettholder driften, og kan styrke den økonomiske stillingen gjennom 2020.
Hovedtrekkene i denne planen i...Se mer

Nels datterselskap har mottatt innkjøpsordre på 17 mill.

Nel Hydrogen, det amerikanske datterselskapet til Nel har mottatt en innkjøpsordre for PEM elektrolyser cellestabler fra United Technologies’ Collins Aerospace Division, til en verdi av omtrent 1,6 millioner dollar, tilsvarende 17 millioner kroner.
Disse produserer kritisk oksygen til oksygen for marinemannskaper fra USA og Storbritannia på flere atomdrevne ubåter, og vil bli levert under en ekskl...Se mer

Techstep reduserer arbeidsstyrken i april

Techstep opplever redusert etterspørsel i hardware-segmentet, og som følge av at dagens utsikter signaliserer redusert etterspørsel har selskapet implementert midlertidig reduksjon av arbeidsstyrken på om lag 20 prosent med effekt i april.
Det skriver Techstep i en oppdatering tirsdag.
Selskapets kommunikasjonstjenester rapporteres derimot å ha vært stabile og i enkelte tilfeller vokst. Blant har se...Se mer

Solid børsopptur etter Equinor-hopp

Oljekjempen bidro tirsdag til en tydelig oppgang på Børsen etter at børslokomotivet bykset 9,06 prosent.
Hovedindeksen, som består av et utvalg aksjer som sammen skal representere de børsnoterte selskapene på Oslo Børs, steg 2,94 prosent til 707,13 poeng tirsdag ettermiddag.
Utviklingen kommer samtidig som tungvekteren Equinor steg 9,06 prosent. Andre aksjer som bidrar til oppgangen er banken DNB, s...Se mer

Scrubber-leverandør Wärtsilä trekker markedsutsiktene

Den finske konsernet Wärtsilä, som blant annet har levert scrubbere til råoljetank-rederiet Hunter Group, har besluttet å trekke markedsutsiktene for 2020.
Det fremgår av en melding fra selskapet tirsdag.
«Markedene som Wärtsilä opererer i har i større grad blitt påvirket av coronavirus-utbruddet og tiltakene gjort for å kontrollere pandemien på tvers av kloden», heter det i meldingen.
Selskapet skriver i meldingen...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%