Oljeprisen fortsetter å falle fredag

Prisen på nordsjøolje er svakt ned for dagen fredag morgen. Fredag formiddag er oljeprisen ned 1,84 prosent til 61,20 dollar fatet.
Samtidig er prisen på amerikansk lettolje (WTI) ned 1,58 prosent 56,15 dollar.
Reuters peker på utviklingen i handelskrigen mellom USA og Kina som en av årsakene til nedgangen.
Torsdag uttalte Kina at partene har blitt enige om å trappe ned tollene trinnvis, men planen skal ifølge nyhetsbyrået ha møtt motstand i Det hvite hus.
– Oljen er på pause mens investorene venter på flere detaljer om handelssamtalene, sier strateg Stephen Inners ved AxiTrader til nyhetsbyrået.
I løpet av uken har også Opec-general Mohammad Barkindo uttalt at han er mer optimistisk til utsiktene for 2020 på grunn av mulige positive utfall i handelskrigen. Det vil i så fall begrense behovet for produksjonskutt.
Kommentaren «skremmer markedet, spesielt i møte med lagerbyggingen i USA som tilsynelatende aldri slutter,» sier strateg Inners til Reuters.

Siste nytt

Titan Opportunities Fund med stort nedsalg i Hunter

Det norsk-britiske hedgefondet Titan Opportunities Fund, der Fredrik Halvorsen er storinvestor, solgte seg sist uke betydelig ned i Arne Fredlys tankrederi Hunter Group, ifølge aksjonæroversikter.
Per onsdag sist uke eier det mindre enn 885.00 aksjer, mens det uken før kontrollerte 4,25 millioner aksjer. På slutten av 2019 eide fondet 11 millioner aksjer.
Det er ikke kjent hvorvidt Titan Opportuniti...Se mer

Solstad Offshore og SFL avslutter leieavtaler

Offshorederiet Solstad Offshore og det skipseiende selskapet SFL Corporation har blitt enige om å kansellere bareboat-kontraktene (utleie av skip uten mannskap) for ankerhåndteringsskipene «Sea Cheetah», «Sea Jaguar» og «Sea Leopaord», ifølge en melding tirsdag.
Båtene har ligget i opplag siden 2016 og er ventet å være levert tilbake til SFL i løpet av årets første kvartal.
De to andre skipene som selska...Se mer

Ni har søkt stillingen som ny visesentralbanksjef

Finansdepartementet offentliggjorde tirsdag ettermiddag søkerlisten til de to stillingene som visesentralbanksjef.
Blant søkerne er avdelingsdirektør for pengepolitikk i Norges Bank Ida Wolden Bache. Dagens visesentralbanksjef Jon Nicolaisen søker om en ny periode.
Den ene visesentralbanksjefen skal ha et særskilt ansvar for fagsaker som finansiell stabilitet og betalingssystemet. Den andre skal h...Se mer

Regjeringen dropper forslag på vannkraftbeskatning

Kraftskatteutvalgets forslag til endringer i vannkraftskatten legges nå i en skuff.
Det har Solberg-regjeringen besluttet, opplyser Finansdepartementet i en pressemelding.
– Vannkraft er en verdifull ressurs som vi må ta godt vare på. Den skal forvaltes til det beste for lokalsamfunnene, og for samfunnet som helhet, sier finansminister Jan Tore Sanner (H) i en kommentar.
Kraftskatteutvalget foreslo bl...Se mer

Nordic American Tankers snur til pluss

Herbjørn Hanssons tankrederi Nordic American Tankers fikk et resultat etter skatt på 12,7 millioner dollar i fjorårets fjerde kvartal, opp fra minus 10,5 millioner dollar i samme periode året før.
Det fremgår i selskapets kvartalsrapport lagt frem tirsdag.
Nordic American Tankers betaler et utbytte på syv cent per aksje for fjerde kvartal.
Tankmarkedet var svært sterkt på slutten av fjoråret med his...Se mer

Oslo Børs faller i takt med globale markeder

Oslo Børs falt fra start, og har senere ligget i samme terreng. Hovedindeksen er ved lunsjtider ned 0,54 prosent til 923,00 poeng.
Tirsdag morgen har både de asiatiske og europeiske børsene falt bredt, etter mandagens resultatvarsel fra Apple. Teknologigianten viste til fallende etterspørsel og produksjon som følge av utbruddet av det kinesiske coronaviruset, og varslet at de ikke vil innfri guidi...Se mer

Seabird-aksjen hopper etter selskapet sikret kredittfasilitet

Mandag kveld varslet Seabird Exploration at det har inngått en kredittfasilitet på 16 millioner dollar med Sparebank 1 SMN. Pengene skal brukes til å betale ned obligasjonen SBX04, som har forfall i juni, og til å utruste fartøyet «Fulmar Explorer» for seismikkarbeid.
Tirsdag formiddag skyter Seabird Exploration opp 31,76 prosent til 0,56 kroner, på høyere omsetning enn hva som er normalt for sels...Se mer

Mindre optimisme enn ventet blant tyske investorer

Zew-forventningsindeksen i Tyskland var +8,7 poeng i februar, sammenlignet med +26,7 poeng foregående måned.
På forhånd var det ventet en indeks på +21,0 poeng, ifølge Direkt Makro.
Vurderingen av den nåværende situasjonen var -15,7 poeng i perioden, fra -9,5 poeng måneden før. Det var på forhånd ventet en indeksverdi på -10,0 poeng.
Indeksen fremkommer ved at inntil 350 investorer og analytikere bli...Se mer

Apple-aksjen faller tungt i førhandelen etter resultatvarsel

Teknologikjempen Apple faller 4,05 prosent kort tid etter at førhandelen i USA åpnet tirsdag formiddag.
Nedgangen kommer etter at selskapet mandag kveld varslet at det ikke når inntjeningsmålene inneværende kvartal på grunn av manglende iPhone-produksjon og dårlig etterspørsel i Kina.
«Utenfor Kina er etterspørselen etter våre produkter og tjenester sterk, og i samsvar med våre forventninger», skr...Se mer

Rec Silicon-aksjen klatrer høyt etter oppgradering

Rec Silicon-aksjen stiger 9,98 prosent til kurs 5,48 kroner i tidlig handel, som en av Oslo Børs’ mest omsatte selskaper.
Samme morgen har Arctic Securities oppgradert anbefalingen på Rec Silicon-aksjen til kjøp fra hold. Kursmålet oppjusteres til 6 kroner pr aksje, fra tidligere 3 kroner, ifølge TDN Direkt.
Meglerhuset peker på at det «definitivt er et rasjonale» for å gjenoppta driften ved selskap...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%