Google-grunnleggerne Larry Page og Sergey Brin går av

21 år var nok på toppen av et av verdens største selskaper. «På tide å innta rollen som stolte foreldre», skriver de to grunnleggerne i et brev til aksjonærene.
Gründerne av Google, Larry Page og Sergey Brin, har valgt å gå av som konsernsjef og president i morselskapet Alphabet. Det melder selskapet i en melding.
«Vi vil aldri være noen som holder på lederstillinger når vi tror det er en bedre måte å lede selskapet», skriver Page og Brin i et brev til aksjonærene.
Samtidig blir det kjent at Google-sjef Sundar Pichai overtar styringen av begge de to selskapene. Endringen vil skje umiddelbart.
«I 2019, om selskapet var en person, ville det vært en ung voksen på 21 år, og det ville være tid for å forlate redet. Selv om det har vært et enormt privilegium å være involvert i den daglige ledelsen av selskapet så lenge, tror vi det er på tide å innta rollen som stole foreldre – å tilby råd og kjærlighet, men ikke være irriterende på daglig basis», heter det i brevet fra de to grunnleggerne.

Fortsetter i styret

Både Page og Brin vil opprettholde sin involvering i kraft av å ha grunnlagt selskapet. De vil også fortsette som aksjonærer og beholde sine posisjoner i styret, opplyser selskapet.
– Det er umulig å overvurdere Larry og Sergeys bidrag de siste 21 årene. Jeg er takknemlig for at de vil fortsette deres involvering i styret, sier styreleder John Hennessy i en uttalelse.
De to grunnla søkemotoren Google tilbake i 1998. Selskapets utvikling har vært enorm, og i dag driver selskapet i tillegg til søkemotoren med blant annet operativsystem og e-postløsninger.
Ved utgangen av tredje kvartal hadde Oljefondet sin fjerde største aksjebeholdning i Alphabet, en post verdt 74,33 milliarder kroner.

Google-sjefen overtar

Den nye toppsjefen i konsernet, Sundar Pichai, ble ansatt i Google i 2004, og fikk stillingen som toppsjef i selskapet i 2015.
– Jeg ser frem til å fortsette å jobbe med Larry og Sergey i våre nye roller. Takket være dem har vi et tidløst oppdrag, varige verdier og en kultur for samarbeid og utforskning. Det er et sterkt fundament som vi vil fortsette å bygge, sier Pichai i en kommentar.
Page og Brin avslutter brevet til aksjonærene med å si at de er takknemlige for at et lite prosjekt de startet som Stanford-studenter, nå har utviklet seg til en kilde av kunnskap for milliarder av mennesker.
«Vi kunne ikke ha forestilt oss, tilbake i 1998 da vi flyttet serverne våre fra en sovesal til en garasje, hvilken reise som skulle følge», avslutter de to grunnleggerne.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Bergenbio henter 20 mill. i reparasjonsemisjon

I forbindelse med at bioteknologiselskapet Bergenbio hentet 500 millioner kroner i markedet i mai, ble det samtidig besluttet å gjennomføre en reparasjonsemisjon.
Resultatet derfra viser at investorer har tegnet seg for 534.178 aksjer til tegningskursen 37,50 kroner.
Dermed henter selskapet ytterligere 20 millioner kroner i forbindelse med reparasjonsemisjonen.
En slik reparasjonsemisjon gjøres fo...Se mer

Air France: Vil ikke være på 2019-nivå før 2024

På det verste under coronakrisen tapte Air France 15 millioner euro om dagen, etter at 95 prosent av flytrafikken stoppet opp. Nå planlegger selskapet for fremtiden, men på veien dit vil mange jobber forsvinne.
– Air France beregner at det ikke vil se det samme aktivitetsnivået som i 2019, før i 2024, skriver selskapet i en oppdatering fredag kveld.
Selskapet venter at de blir nødt til å kvitte se...Se mer

Commerzbank-styreleder går av – toppsjef tilbyr å trekke seg

Styreleder Stefan Schmittmann har besluttet å trekke seg fra sin rolle 3. august. Samtidig tilbyr konsernsjef Martin Zielke å gjøre det samme. Det kommer frem i en melding fra selskapet.
Den dramatiske utviklingen kommer etter press fra en rekke aksjonærer i den tyske storbanken.
Styret vil beslutte om Zielke skal gå av på et møte onsdag neste uke, ifølge meldingen.
Det amerikanske investeringssel...Se mer

Observe Medical henter 45 millioner friske kroner

Den siste tiden har Observe Medical gjennomført en kapitalinnhenting som ble overtegnet. Det melder selskapet etter at tegningsperioden ble avsluttet ved børsdagens slutt fredag.
Totalt vil det bli utstedt 4,09 millioner nye aksjer i selskapet til en tegningskurs på 11 kroner per aksje. Noe som gjør at selskapet totalt henter 45 millioner kroner.
Selskapet opplyser at fordelingen av aksjer vil skj...Se mer

Nedgang preget ukens siste handelsdag i Europa

Etter en rolig start på dagen ble det en negativ slutt på uken for de europeiske børsene. Den brede Stoxx Europe 600-indeksen falt 0,9 prosent.
Dagen har blitt preget av noe lavere omsetning enn normalt på bakgrunn av at de europeiske børsene holder stengt.
Utviklingen gjennom dagen vendte nedover etter at Bloomberg meldte at Den europeiske sentralbanken kan stå overfor en konflikt rundt hvor mye a...Se mer

Hydro har gjenopptatt produksjonen i Brasil etter strømbrudd

Fredag ettermiddag bekrefter Hydro at strømtilførselen til selskapets bauksittgruve i Paragominas i Pará nord i Brasil har blitt gjenopprettet og at produksjonen har startet opp igjen.
Dette skjer etter at tre høyspentmasser veltet 20. juni, noe som førte til et strombrudd ved gruven.
Ettersom produksjonen er gjenopptatt ved bauksittgruven varsler selskapet at produksjonen ved aluminaraffineriet A...Se mer

Trond Mohn fortsetter å kjøpe aksjer i Bergenbio

Fredag har Trond Mohn-selskapet Meteva kjøpt 59.463 aksjer i Bergenbio med en snittpris på 37,9467 kroner. Det kommer frem i en melding.
Totalt kostet transaksjonen Mohns selskap 2,26 millioner kroner.
Men dette er langt fra første gang selskapet har kjøpt aksjer i selskapet denne uken. Også onsdag og torsdag kjøpte Mohn en del aksjer i selskapet.
Totalt har Mohns selskap kjøpt like under 200.000...Se mer

Norske Höegh Xiamen erklært som totalvrak etter brann

Etter brannen som brøt ut på Ocean Yield-eide Höegh Xiamen har skipet nå blitt erklært som et konstruktivt totaltap. Det opplyser selskapet i en melding.
Selskapet var leid ut til Höegh Autoliners da brannen brøt ut i Jacksonville, Florida, tidlig i juni.
Ocean Yield opplyser at de venter å motta en forsikringsutbetaling på 26 millioner dollar, tilsvarende 247 millioner kroner, i løpet av tredje k...Se mer

Alle Kongsberg Automotives aksjer handles på Oslo Børs mandag

Etter at Kongsberg Automotive har fått godkjent prospektet for kapitalinnhentingen der selskapet utstedte 7 milliarder aksjer, varsler selskapet fredag at emisjonsaksjene vil bli notert på Oslo Børs fra mandag.
I påvente av godkjenningen har emisjonsaksjene vært notert på Merkur Markets, noe som har bidratt til noen litt spesielle utslag.
Det er i praksis ingen forskjell på de gamle og nye aksjene...Se mer

Svak avslutning på uken for Oslo Børs

Etter en flat start på dagen, ble det tilslutt nedgang på Oslo Børs på ukens siste dag.
Hovedindeksen endte fredag ned 0,69 prosent til 801,68 poeng.
Hydrogenselskapet Nel ble mest omsatt på ukens siste dag, med en oppgang på 0,48 prosent, foran oljekjempen Equinor som falt 1,75 prosent. Også Adevinta var høyt omsatt, men endte dagen uendret fra torsdag.
Pexip markerte seg på omsetningstoppen med...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%