Google-grunnleggerne Larry Page og Sergey Brin går av

21 år var nok på toppen av et av verdens største selskaper. «På tide å innta rollen som stolte foreldre», skriver de to grunnleggerne i et brev til aksjonærene.
Gründerne av Google, Larry Page og Sergey Brin, har valgt å gå av som konsernsjef og president i morselskapet Alphabet. Det melder selskapet i en melding.
«Vi vil aldri være noen som holder på lederstillinger når vi tror det er en bedre måte å lede selskapet», skriver Page og Brin i et brev til aksjonærene.
Samtidig blir det kjent at Google-sjef Sundar Pichai overtar styringen av begge de to selskapene. Endringen vil skje umiddelbart.
«I 2019, om selskapet var en person, ville det vært en ung voksen på 21 år, og det ville være tid for å forlate redet. Selv om det har vært et enormt privilegium å være involvert i den daglige ledelsen av selskapet så lenge, tror vi det er på tide å innta rollen som stole foreldre – å tilby råd og kjærlighet, men ikke være irriterende på daglig basis», heter det i brevet fra de to grunnleggerne.

Fortsetter i styret

Både Page og Brin vil opprettholde sin involvering i kraft av å ha grunnlagt selskapet. De vil også fortsette som aksjonærer og beholde sine posisjoner i styret, opplyser selskapet.
– Det er umulig å overvurdere Larry og Sergeys bidrag de siste 21 årene. Jeg er takknemlig for at de vil fortsette deres involvering i styret, sier styreleder John Hennessy i en uttalelse.
De to grunnla søkemotoren Google tilbake i 1998. Selskapets utvikling har vært enorm, og i dag driver selskapet i tillegg til søkemotoren med blant annet operativsystem og e-postløsninger.
Ved utgangen av tredje kvartal hadde Oljefondet sin fjerde største aksjebeholdning i Alphabet, en post verdt 74,33 milliarder kroner.

Google-sjefen overtar

Den nye toppsjefen i konsernet, Sundar Pichai, ble ansatt i Google i 2004, og fikk stillingen som toppsjef i selskapet i 2015.
– Jeg ser frem til å fortsette å jobbe med Larry og Sergey i våre nye roller. Takket være dem har vi et tidløst oppdrag, varige verdier og en kultur for samarbeid og utforskning. Det er et sterkt fundament som vi vil fortsette å bygge, sier Pichai i en kommentar.
Page og Brin avslutter brevet til aksjonærene med å si at de er takknemlige for at et lite prosjekt de startet som Stanford-studenter, nå har utviklet seg til en kilde av kunnskap for milliarder av mennesker.
«Vi kunne ikke ha forestilt oss, tilbake i 1998 da vi flyttet serverne våre fra en sovesal til en garasje, hvilken reise som skulle følge», avslutter de to grunnleggerne.

Siste nytt

Nedgang i kinesisk eksport for fjerde måned på rad

Kinas eksport hadde en nedgang på 1,1 prosent i november i år sammenlignet med samme måned i fjor, ifølge tall fra kinesiske myndigheter som ble offentliggjort søndag. Det er den fjerde måneden på rad med svekket eksport.
På forhånd var det ventet en økning på 1 prosent, ifølge Reuters.
Importen økte imidlertid med 0,3 prosent, mot et ventet fall på 1,8 prosent. November var første måned med importv...Se mer

Ericsson inngår forlik på 9 mrd. med amerikanske myndigheter

Telekomselskapet Ericsson har inngått et forlik med amerikanske myndigheter etter anklager om korrupsjon og bestikkelser. Det skriver Department of Justice i en pressemelding sent fredag kveld.
Forliket innebærer at Ericsson betaler 1,06 milliarder dollar, tilsvarende 9,67 milliarder kroner i bøter og andre kostnader.
– I dag har den svenske telekomgiganten Ericsson erkjent flere år lange kampanje...Se mer

Sterke jobbtall bidro til god avslutning på uken for Wall Street

Sterke jobbtall sørget for en fin avslutning på Wall Street-uken, men ferden dit var lang og humpete.
Etter de sterke sysselsettingstallene kunne de toneangivende indeksene ta helg med tydelig oppgang:
  • Den brede S&P 500-indeksen steg 0,91 prosent
  • Industritunge Dow Jones endte opp 1,22 prosent
  • Teknologibørsen Nasdaq klatret 1,00 prosent
Den største vinneren i fredagens handel ble kontorrekvisitakjempe...Se mer

Baker Hughes: Tre færre aktive oljerigger i USA

Antallet aktive oljerigger i USA falt med 3 denne uken, ifølge riggtellingen fra oljeserviceselskapet Baker Hughes.
Totalt er det 663 rigger i aktivitet.
Det er nå 214 færre oljerigger i aktivitet enn det var på samme tid i fjor.
Samtiidg er det 133 aktive gassrigger i landet, opp to fra uken før. Det er likevel 65 færre enn for et år siden.
Oljeprisen er lite endret etter tallene, men har steget run...Se mer

DI: Svensk oljeselskap trues av konkurs

Det svenske oljeselskapet Nynas skal være i store økonomiske problemer etter USAs innføring av sanksjoner mot Venezuela. Situasjonen skal være så alvorlig at det nå trues med konkurs, erfarer Dagens Industri.
Selskapet hadde i 2018 en omsetning på 16,8 milliarder svenske kroner, men opplevde samtidig at resultatet etter skatt raste til minus 793 millioner svenske kroner.
– Vi påvirkes sterkt av USAs s...Se mer

Europa-børsene steg markant på ukens siste dag

De europeiske børsene steg markant fredag etter sterke jobbtall fra USA. Den brede Stoxx Europe 600-indeksen steg over en prosent.
Det ble skapt 266.000 nye jobber utenfor landbruket i USA i november, viser ferske tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet.
På forhånd ventet økonomene i snitt at tallene ville lande på 183.000, ifølge Bloomberg.
Tidligere på dagen kom det svake tall fra Tyskland d...Se mer

If solgte Veidekke-aksjer for 150 millioner kroner

Fredag ettermiddag sender If Skadeförsäkring AB ut en flaggmelding om at selskapet har solgt seg under 5 prosent grensen i Veidekke.
Selskapet har gjennom dagen solgt 1,25 millioner aksjer i det som ser ut til å være to handler.
E24 har gjennomgått handelsdata i Veidekke-aksjen fredag, og avdekket at det er solgt 400.000 aksjer for 119,10 kroner per stykk, og 850.000 aksjer for 119,50 kroner per...Se mer

Kreditorgruppe vil stemme mot Dofs redningsplan: Vil forhandle om betingelsene

En kreditorgruppen i et av Dof Subseas lån har satt seg på bakbeina, og vil ikke støtte rederiets redningsplan.
Nå ber gruppen heller om ytterligere utsettelser av låneforfall, slik at partene kan forhandle videre om betingelsene i en redningspakke, ifølge en innkalling til et obligasjonseiermøte som ble sendt ut fredag.
Det skjer etter at Dof Subsea torsdag la frem en finansiell redningsplan, som k...Se mer

Oslo Børs steg markant etter USA-tall og Opec-kutt

Oslo Børs åpnet flatt fra start på ukens siste dag med handel, men snudde i pluss etter knallsterke amerikanske jobbtall på ettermiddagen.
Samtidig ble Oslo Børs positivt påvirket av et oljeprishopp etter en enighet blant oljekartellet Opec om ytterligere kutt på 500.000 fat per dag.
Hovedindeksen endte ukens siste handelsdag opp 0,98 prosent til 906,47 poeng.
Mest omsatt er børslokomotivene Equinor...Se mer

Canadas sentralbanksjef Stephen S. Poloz går av i juni

Stephen S. Poloz i Bank of Canada har informert styret i sentralbanken om at han ikke vil søke en ny periode som sentralbanksjef. Det skriver Bank of Canada i en pressemelding fredag ettermiddag.
– Det har vært et privilegium å være den niende sentralbanksjefen i Bank of Canada. Min tid som sentralbanksjef har vært den mest givende i hele min lange karrière, sier Poloz i meldingen.
– Gjennom min periode har sent...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%