Dobbel rekord på Wall Street

Etter å ha startet tirsdagen med bredt fall, har de tre viktigste indeksene på Wall Street tatt en helomvending i løpet av dagen.
For to av indeksene betød dette også nye historiske høyder.
Den brede S&P 500 bikket 3.700 poeng for første gang i historien, og slo derfor fredagens rekord på 3.699 poeng.
Den teknologitunge Nasdaq-indeksen slo også ny rekord, og steg til over 12.582 poeng.
Det ble derimot ingen ny rekord for Dow Jones, ettersom den ikke klarte å hente seg inn fra gårsdagens fall på 0,49 prosent.
Slik endte tirsdagen på Wall Street:
  • S&P 500 klatret 0,28 prosent
  • Nasdaq opp 0,50 prosent
  • Dow Jones opp 0,35 prosent
I løpet av dagen har oljeprisen også klatret oppover, etter å ha tilbrakt store deler i minus.
Ved børsstenging handles et fat nordsjøolje for 48,88 dollar, opp 0,53 prosent for dagen. Et fat amerikansk lettolje handles for 45,63 dollar.

Vaksinefremskritt

Oppgangen på de tre indeksene kommer etter at Pfizers og BioNTechs vaksine mot coronaviruset startet å rulle ut i Storbritannia tirsdag.
I forrige uke ble Storbritannia det første vestlige landet som ga nødgodkjenning til en coronavaksine, og det første landet i verden som godkjente vaksinen fra Pfizer og BioNTech.
Pfizer klatret mer en tre prosent i løpet av dagen, mens tyske BioNTech var opp 1,8 prosent.
Tirsdagens oppgang kommer også til tross for skyhøye smittetall i USA.
Ifølge det amerikanske universitetssykehuset Johns Hopkins, er det nå for første gang registrert over 15 millioner smittetilfeller, og over 285.500 dødsfall i USA, forårsaket av coronaviruset.
I tillegg ble det slått nye daglige smitterekorder i helgen, med nærmere 230.000 smittetilfeller daglig.

Aksjedistribusjonsavtale for Tesla

Tesla så en nedgang i starten av handelsdagen, etter at elbilprodusenten meldte at de skulle selge aksjer til en verdi opp mot 5 milliarder dollar.
I en melding fra det amerikanske finanstilsynet (SEC) stod det at aksjene ville selges til markedspris, i et såkalt «at-the-market»-tilbud, der prisen vil bli bestemt ved hvert salg.
I løpet av dagen har det derimot snudd for elbilprodusenten, og selskapet endte med en oppgang 1,27 prosent.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Clarksons Platou tar opp dekning på produkttankaksje: Anbefaler kjøp

Alt ligger til rette for et betydelig hopp i inntjeningen innen tanksektoren de kommende månedene, med både olje- og produkttankere klare for en merkbar oppgang i spotrate-potensial, ifølge Clarksons Platou Securities.
Det fremgår av en sektoroppdatering fra meglerhuset mandag.
Clarksons mener at tankaksjer er attraktivt priset, og trekker frem produktsektoren som spesielt attraktivt verdsatt på en...Se mer

Odfjell Drilling sikrer mer arbeid for Equinor

Equinor har utøvd en opsjon for ytterligere en brønn til deres kontrakt med «Deepsea Stavanger».
Det fremgår av en melding mandag.
Den ytterligere brønnen vil følge etter gjeldende faste periode på tre brønner som starter i løpet av første kvartal 2022.
Riggen ventes dermed å være i arbeid inn i tredje kvartal 2022. Verdien på den ekstra brønnen opplyses å være på om lag 20 millioner dollar.

Bank: Får godkjennelse av Finanstilsynet

Boligbanken ASA, som er startet av fire boligbyggelag i Viken og Rogaland, skriver i en melding mandag formiddag at den har fått endelig godkjennelse fra Finanstilsynet til å starte opp bankvirksomhet.
Banken spesialiserer seg på lån og innskudd for borettslag og sameier, og de første kundene vil være på plass i banken i løpet av de nærmeste ukene, står det i meldingen.
De fire boligbyggelagene eier...Se mer

Hurtigruten får aksjonærlån på over 750 mill.

Rederiet har sikret et lån fra aksjonærene på 75 millioner euro, tilsvarende 753 millioner kroner med dagens kurs. Det går frem av en melding mandag formiddag.
Pengene vil bli brukt til generelle selskapsformål, arbeidskapital og investeringer for å skape vekst når Hurtigruten er på vei ut av pandemien.
Finansieringen vil styrke likviditeten til Hurtigruten når selskapet går over til full drift de...Se mer

Jotunfjell kjøper kleskjeden Brothers fra svenske RNB

Norske Jotunfjell Partners,som eier Elite Foto, Gullfunn og Rygge flyplass, kjøper kleskjeden Brothers fra svenske RNB Retail and Brands for 10 millioner kroner.
Det kommer frem i en pressemelding.
Jotunfjell Partners har virksomhet i åtte land med til sammen på 290 butikker, og hadde en omsetning på 2,2 milliarder kroner i fjor. Selskapet eier også Enklere Liv, klesdistributøren ARG Brands, Beha Gr...Se mer

AF Gruppen skal bygge fiskeslakteri

Helgesen Tekniske Bygg, et datterselskap i AF Gruppen, har signert kontrakt med Hardanger Fiskeforedling AS i forbindelse med renovering og utvidelse av eksisterende fiskeslakteri i Langevåg på Bømlo.
Det kommer frem av melding fredag.
Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på omtrent 112 millioner kroner eksklusiv merverdiavgift. Arbeidene starter i fjerde kvartal 2021 med planlagt ferdigsti...Se mer

Fearnley: Ser bedring i tank-volumer

Volumer fra Midtøsten har ligget bak de foreslåtte produksjonsoppjusteringene fra Opec+ i august og september, på grunn av en kombinasjon av lavere produksjon mot faktiske kvoter samt høyere innenlandsetterspørsel. Fearnley Securities venter nå at begge disse faktorene vil reverseres, støttet av høyere aktivitet i inneværende måned enn sett tidligere.
Det fremgår av en oppdatering fra Fearnley Secu...Se mer

Pareto jekker opp kursmålet på shippingaksje

Pareto Securities oppjusterer kursmålet på Awilco LNG til 5 kroner per aksje, fra tidligere 3,5 kroner aksjen, og gjentar samtidig kjøpsanbefalingen.
Det kommer frem av oppdatert analyse fra meglerhuset fredag morgen.
Awilco LNG-aksjen avsluttet til kurs 4,2 kroner torsdag. Siden årsskiftet er shippingaksjen opp nær 170 prosent.
Pareto satt en kjøpsanbefaling på aksjen i slutten av august, da med ku...Se mer

Nel sikret kjøpsordre

Hydrogenselskapet Nel har mottatt en kjøpsordre på fem megawatt alkalisk elektrolysør fra det britiske gasselskapet SGN, ifølge en melding fredag morgen.
«Ordren er for verdens første 100 prosent hydrogen-til-hjem varmenettverk på østkysten av Skottland», fremgår det i meldingen, ifølge Infront TDN Direkt.
Elektrolysørkontrakten inkluderer installasjon og igangkjøring, så vel som en service- og vedl...Se mer

PGS får arbeid av ExxonMobil

Seismikkselskapet PGS er tildelt en kontrakt for 3D-seismikkinnhenting offshore Surinam av olje- og gassgiganten ExxonMobil, ifølge en melding fredag morgen.
PGS-skipet «Ramform Tethys» vil bli brukt og ventet oppstart er i løpet av årets fjerde kvartal. Ferdigstillelse er planlagt i første kvartal 2022.
PGS har en markedsverdi på 1,7 milliarder kroner på Oslo Børs. Så langt i år er seismikkaksjen n...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%