Nervøst på Asia-børser før handelssamtalene

– En følelsesmessige berg-og-dal-bane, sier finansmann.
Det var kaos i markedene før USA og Kina møtes til nye samtaler på toppnivå for å nå en handelsavtale torsdag. Asiatiske børser og amerikanske futures svingte kraftig i løpet av natten, og det samme gjorde oljeprisen.
Slik gikk et knippe viktige børser i regionen Asia-Stillehavet:
 • Nikkei 225 i Tokyo opp 0,45 prosent
 • Hang Seng i Hongkong opp 0,1 prosent
 • Kospi i Seoul ned 0,88 prosent
 • Shanghai Composite opp 0,78 prosent
 • STI i Singapore ned 0,01 prosent
 • ASX 200 i Sydney opp 0,01 prosent
Prisen på ett fat nordsjøolje var ved 12.30-tiden ned 0,29 prosent til 58,16 dollar, mens amerikansk lettolje var ned 0,02 prosent til 52,59 dollar fatet.

Motstridende meldinger

Nattens kaos startet ifølge CNBC med en artikkel i South China Morning Post, som hevdet USA og Kina ikke har gjort noe fremgang i samtalene på lavere nivå. Avisen hevdet Kinas visestatsminister Liu He nå vil bli bare én dag, og at den kinesiske delegasjonen skal forlate Washington torsdag, i stedet for fredag som har vært planen.
Deretter hentet markedene seg noe inn da Det hvite hus avfeide artikkelen fra den kinesiske avisen som upresis.
– Vi er ikke kjent med endringer i visestatsministerens reiseplaner på nåværende tidspunkt, skal en talsperson fra Det hvite hus ha sagt til nyhetskanalen.
Mens en høytstående statsansatt skal ha sagt at Liu fortsatt planlegger å dra fredag kveld, sier en som skal være kjent med samtalene at kalenderen angivelig er blitt «flytende», med fredagens sesjon som et «åpent spørsmål».

Mulig valutaavtale

Bloomberg melder på sin side at Trump-administrasjonen vurderer å inngå en valutaavtale, som kan være en del av delvis handelsavtale. Neste ukes tolløkning kan også komme til å droppes i bytte mot en slik valutaavtale, ifølge nyhetsbyrået.
USA skal ha sagt at valutasaken ble fremforhandlet tidligere i år før samtalene brøt sammen. Torsdag blir det første møte ansikt-til-ansikt mellom øvre myndighetspersoner siden juli.
Kinas visestatsminister Liu He har nå kommet frem til Washington, der han skal fortsette handelssamtalene med USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer og finansminister Steven Mnuchin.

Huawei kan få delvis grønt lys

New York Times skriver at Donald Trump snart vil tillate amerikanske selskaper å selge «ikke-sensitive» varer til kinesiske Huawei.
Trump ga i et møte forrige uke grønt lys til å starte godkjenningen av en lisens som vil tillate et lite utvalg amerikanske bedrifter å omgå forbudet, ifølge avisen.
Huawei har havnet i sentrum for den pågående handelskonflikten mellom USA og Kina. I mai ble teknologigiganten svartelistet av amerikanske myndigheter, som mener selskapet utgjør en sikkerhetsrisiko. Huawei har avvist anklagene.
– Dette er den følelsesmessige berg-og-dal-banen vi må spenne oss fast til mens disse forhandlingene spiller seg ut, sier Jeff Kilburg, sjef for finansselskapet KKM Financial, til CNBC.

Les mer:

Siste nytt

Oppgang på Asia-børsene

Torsdag har det vært en rolig oppgang på de viktigste Asia-børsene etter at det kom positive undersøkelser som potensielt kan bistå til utvikling av en vaksine mot coronaviruset.
Slik ser det ut ved stengetid:
 • Nikkei 225 i Tokyo var opp 0,1 prosent
 • Kospi i Seoul økte med 1,36 prosent
 • Hang Seng i Hongkong var opp 2,85 prosent
 • Singapore-børsen var ned 0,12 prosent
 • ASX 200 i Sydney økte med 1,66 prosent
 • Shanghai-børsen var opp 2,13 p...Se mer

Nels datterselskap har mottatt 16 millioner

Nel Hydrogen Electrolyser, en avdeling av Nel, har blitt tildelt 16 millioner kroner i tilskudd fra Norges Forskningsråd for å forbedre effektiviteten og kostnadene til neste generasjon alkalisk elktrolyseplattform.
Det fremgår av en melding torsdag.
Forskningsprosjektet ventes starte i tredje kvartal 2020 og vare til tredje kvartal 2022.

Biotekaksje stiger på Oslo Børs etter ny leveringsavtale

Arcticzymes AS, som tidligere het Biotec Pharmacon, stiger på Oslo Børs etter en melding om at selskapet har fått en kontrakt for å levere et produkt som skal brukes i utvikling og produksjon av en ny vaksinekandidat mot coronaviruset.
Aksjekursen til Arcticzymes stiger 16,22 prosent til 34,4 kroner torsdag.
Det Oslo Børs-noterte bioteknologiselskapet, som satser på forebygging av immunrelaterte s...Se mer

Oppgang på Europa-børsene etter vaksineoppdatering

De store europeiske børsene følger markedene i Asia oppover onsdag, med den brede Stoxx Europe 600-indeksen opp 0,84 prosent.
Oppgangen tilskrives positive nyheter om en ny coronavirusvaksine, skriver CNBC.
Onsdag kom nyheter om at en vaksinekandidat utviklet av farmasøytselskapet Pfizer og bioteknologiselskapet Biontech viser potensial i tidlige studier, og kan eventuelt bistå i utviklingen av en...Se mer

Kongsberg sikrer kontrakt med Forsvaret verdt 128 millioner

Kongsberg Defence & Aerospace og Forsvarsmateriell (FMA) har signert avtale om leveranse av et nytt radiolinje system. Avtalen har en verdi på 128 millioner kroner.
Det fremkommer av en melding fra Kongsberg Gruppen torsdag.
Flexible High Capacity Link (FHCL) vil være Forsvarets nye taktiske radiolinje, med serieleveranser fra mai 2021, ifølge meldingen.

Stolt-Nielsen leverte langt bedre enn ventet

Stolt-Nielsen slår forventningene på alle punkter i andre kvartal, men selskapet venter at tredje kvartal blir tyngre.
Driftsinntektene til rederiet var 503,5 millioner dollar, eller 4,77 milliarder kroner i kvartalet, mot ventet 490 millioner dollar.
Driftsresultat endte på 49 millioner dollar, eller 464 millioner kroner i andre kvartal, mot 43 millioner dollar i samme kvartal 2019. Det var vente...Se mer

Små utslag fra start på Oslo Børs

Det er små bevegelser på Oslo Børs like etter åpningstid torsdag morgen, med Hovedindeksen ned 0,07 prosent.
Her beveger tungvekterne Equinor og Mowi seg nedover i tidlig handel, henholdsvis 0,22 og 1,22 prosent.
Ellers er aksjene i Merkur Market-noterte Kahoot opp 6,8 prosent. Det etter at selskapet kom med en resultatoppdatering for andre kvartal på morgenen, der det kom frem at selskapet firedobl...Se mer

BW LPG-direktør øker aksjebeholdningen

Anders Onarheim, som tok over som administrerende direktør i BW LPG i mai, har kjøpt 1.587 aksjer i selskapet.
Det melder BW LPG i en børsmelding torsdag.
Kjøpet ble gjort onsdag til en kurs på 29,65 kroner per aksje. Onarheim har dermed kjøpt aksjer for 47.000 kroner
Etter kjøpet eier Onarheim 31.587 aksjer i selskapet, tilsvarende cirka 938.000 etter onsdagens sluttkurs på 29,7 kroner.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%