Nervøst på Asia-børser før handelssamtalene

– En følelsesmessige berg-og-dal-bane, sier finansmann.
Det var kaos i markedene før USA og Kina møtes til nye samtaler på toppnivå for å nå en handelsavtale torsdag. Asiatiske børser og amerikanske futures svingte kraftig i løpet av natten, og det samme gjorde oljeprisen.
Slik gikk et knippe viktige børser i regionen Asia-Stillehavet:
 • Nikkei 225 i Tokyo opp 0,45 prosent
 • Hang Seng i Hongkong opp 0,1 prosent
 • Kospi i Seoul ned 0,88 prosent
 • Shanghai Composite opp 0,78 prosent
 • STI i Singapore ned 0,01 prosent
 • ASX 200 i Sydney opp 0,01 prosent
Prisen på ett fat nordsjøolje var ved 12.30-tiden ned 0,29 prosent til 58,16 dollar, mens amerikansk lettolje var ned 0,02 prosent til 52,59 dollar fatet.

Motstridende meldinger

Nattens kaos startet ifølge CNBC med en artikkel i South China Morning Post, som hevdet USA og Kina ikke har gjort noe fremgang i samtalene på lavere nivå. Avisen hevdet Kinas visestatsminister Liu He nå vil bli bare én dag, og at den kinesiske delegasjonen skal forlate Washington torsdag, i stedet for fredag som har vært planen.
Deretter hentet markedene seg noe inn da Det hvite hus avfeide artikkelen fra den kinesiske avisen som upresis.
– Vi er ikke kjent med endringer i visestatsministerens reiseplaner på nåværende tidspunkt, skal en talsperson fra Det hvite hus ha sagt til nyhetskanalen.
Mens en høytstående statsansatt skal ha sagt at Liu fortsatt planlegger å dra fredag kveld, sier en som skal være kjent med samtalene at kalenderen angivelig er blitt «flytende», med fredagens sesjon som et «åpent spørsmål».

Mulig valutaavtale

Bloomberg melder på sin side at Trump-administrasjonen vurderer å inngå en valutaavtale, som kan være en del av delvis handelsavtale. Neste ukes tolløkning kan også komme til å droppes i bytte mot en slik valutaavtale, ifølge nyhetsbyrået.
USA skal ha sagt at valutasaken ble fremforhandlet tidligere i år før samtalene brøt sammen. Torsdag blir det første møte ansikt-til-ansikt mellom øvre myndighetspersoner siden juli.
Kinas visestatsminister Liu He har nå kommet frem til Washington, der han skal fortsette handelssamtalene med USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer og finansminister Steven Mnuchin.

Huawei kan få delvis grønt lys

New York Times skriver at Donald Trump snart vil tillate amerikanske selskaper å selge «ikke-sensitive» varer til kinesiske Huawei.
Trump ga i et møte forrige uke grønt lys til å starte godkjenningen av en lisens som vil tillate et lite utvalg amerikanske bedrifter å omgå forbudet, ifølge avisen.
Huawei har havnet i sentrum for den pågående handelskonflikten mellom USA og Kina. I mai ble teknologigiganten svartelistet av amerikanske myndigheter, som mener selskapet utgjør en sikkerhetsrisiko. Huawei har avvist anklagene.
– Dette er den følelsesmessige berg-og-dal-banen vi må spenne oss fast til mens disse forhandlingene spiller seg ut, sier Jeff Kilburg, sjef for finansselskapet KKM Financial, til CNBC.

Les mer:

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Bloomberg: Saudi Aramco vurderer ny børsnotering

Den statlige oljekjempen Saudi Aramco skal være i gang med «tidlige forberedelser» for en internasjonal børsnotering, ifølge kilder til Bloomberg.
Verdens største børsnoterte selskap er ifølge kildene i samtaler med banker på Wall Street om å utarbeide forslag for en ny notering i utlandet.
Dersom kronprins Mohammed Bin Salman gir klarsignal til å gå frem med planene ønsker selskapet å være klart....Se mer

Bloomberg News: Nokia undersøker strategiske trekk

Bloomberg News melder at den finske telekomgiganten Nokia vurderer strategiske alternativer i samarbeid med rådgivere for et potensielt salg av virksomheter og fusjoner, og viser til kilder med kjennskap til saken.
Det skriver Reuters. Det fremkommer videre at en annen kilde benekter at det ligger noe sannhet i påstandene. Nokia ville ikke kommentere saken.
Selskapet som blant annet konkurrerer med...Se mer

Microsoft bommer på guiding på grunn av coronaviruset

It-kjempen Microsoft vil ikke nå sin tidligere meldte inntektsguiding for forretningsområdet «More Personal Computing», der blant annet Windows inngår, i sitt regnskapsmessige tredje kvartal i år, ifølge en melding etter børsslutt torsdag.
Det på grunn av coronaviruset.
Microsoft ventet inntekter for segmentet på mellom 10,75 og 11,15 milliarder dollar i perioden.
Den ytterligere guidingen til selska...Se mer

Blandet på Wall Street etter markant oppgang fra start

Onsdag var det oppgang på Wall Street etter børsras to dager på rad. Ved stengetid er det blandet stemning på børsene.
På det høyeste var indeksene opp godt over ett prosent etter start. Nasdaq Composite hadde på topp en oppgang på 1,47 prosent onsdag.
Slik sendte det på Wall Street:
 • Dow Jones ned 0,44 prosent
 • Nasdaq Composite opp 0,17 prosent
 • S&P 500 ned 0,37 prosent
Amerikanske helsemyndigheter ad...Se mer

Viruset som preger verdens aksjemarkeder påvist i Norge

Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank tror ikke smittetilfellet i Norge vil skape «de helt store bølgene» på Oslo Børs i morgen.
En person i Tromsø har testet positivt på coronaviruset i Norge, men viser ingen tegn til symptomer. Kvinnen har vært i Kina, og det skal være et «svakt positivt prøveresultat», hun skal likevel ikke være smittebærende.
Det opplyser Folkehelseinstituttet på en presseko...Se mer

Analytikerne venter kraftig resultathopp for Frontline

John Fredriksen-tankrederiet Frontline legger torsdag frem tallene for fjorårets fjerde kvartal, en periode der tankmarkedet var brennhett.
Analytikerne venter i snitt at Frontline vil legge frem et resultat før skatt på 123 millioner dollar for fjerde kvartal, opp fra 26 millioner dollar i samme periode året før, ifølge estimater Infront har innhentet for TDN Direkt.
Av de fem analytikerne som har...Se mer

Quantafuel-utsettelse på grunn av coronaviruset

Merkur Market-noterte Quantafuel melder onsdag kveld om at produksjonen ved fabrikken «Skive» i Danmark mest sannsynlig ikke vil starte opp i løpet av årets første kvartal.
Det på grunn av at de syv ingeniørene som skulle ferdigstille arbeidet med pyrolysereaktorene på fabrikken denne uken, er plassert i karantene i Kina på grunn av coronaviruset.
Quantafuel ser på andre alternativer, men kan ikke...Se mer

Oljefondet tar corona-grep

I en melding fra Oljefondets forvaltere (NBIM) bes personer som har vært på fastlands-Kina de siste 14 dagene om å ikke delta på møter i deres lokaler før etter 14 dager har gått.
I tillegg foreslår de at møter gjennomføres på nett, fremfor personlig oppmøte.
Til E24 bekrefter fungerende kommunikasjonssjef i NBIM, Marthe Skaar at de har bedt de berørte ansatte jobbe hjemmefra i to uker.
– Vi gjør dette ut ifra et før...Se mer

Blandet på Europa-børsene

De europeiske børsene hentet seg noe inn ut over dagen, etter at samtlige falt bredt onsdag formiddag. Stadig flere coronavirus-tilfeller blir bekreftet i Europa, og onsdag falt også Oslo Børs.
Onsdag endte den brede indeksen Stoxx Europe 600 ned 0,32 prosent.
Slik ble dagen på et knippe viktige Europa-børser:
 • DAX i Frankfurt ned 0,12 prosent
 • FTSE100 i London opp 0,34 prosent
 • CAC40 i Paris ned 0,28 prosent...Se mer

Lars Nieba ny sjef i Nordic Nanovector

Biotekselskapet Nordic Nanovector har utpekt Lars Nieba som ny konsernsjef på midlertidig basis, ifølge en melding onsdag ettermiddag.
Det etter at konsernsjef Eduardo Bravo forlater stillingen på dagen for å forfølge andre karrièremuligheter.
Nieba har frem til nå vært teknologisjef i selskapet.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%