Nervøst på Asia-børser før handelssamtalene

– En følelsesmessige berg-og-dal-bane, sier finansmann.
Det var kaos i markedene før USA og Kina møtes til nye samtaler på toppnivå for å nå en handelsavtale torsdag. Asiatiske børser og amerikanske futures svingte kraftig i løpet av natten, og det samme gjorde oljeprisen.
Slik gikk et knippe viktige børser i regionen Asia-Stillehavet:
  • Nikkei 225 i Tokyo opp 0,45 prosent
  • Hang Seng i Hongkong opp 0,1 prosent
  • Kospi i Seoul ned 0,88 prosent
  • Shanghai Composite opp 0,78 prosent
  • STI i Singapore ned 0,01 prosent
  • ASX 200 i Sydney opp 0,01 prosent
Prisen på ett fat nordsjøolje var ved 12.30-tiden ned 0,29 prosent til 58,16 dollar, mens amerikansk lettolje var ned 0,02 prosent til 52,59 dollar fatet.

Motstridende meldinger

Nattens kaos startet ifølge CNBC med en artikkel i South China Morning Post, som hevdet USA og Kina ikke har gjort noe fremgang i samtalene på lavere nivå. Avisen hevdet Kinas visestatsminister Liu He nå vil bli bare én dag, og at den kinesiske delegasjonen skal forlate Washington torsdag, i stedet for fredag som har vært planen.
Deretter hentet markedene seg noe inn da Det hvite hus avfeide artikkelen fra den kinesiske avisen som upresis.
– Vi er ikke kjent med endringer i visestatsministerens reiseplaner på nåværende tidspunkt, skal en talsperson fra Det hvite hus ha sagt til nyhetskanalen.
Mens en høytstående statsansatt skal ha sagt at Liu fortsatt planlegger å dra fredag kveld, sier en som skal være kjent med samtalene at kalenderen angivelig er blitt «flytende», med fredagens sesjon som et «åpent spørsmål».

Mulig valutaavtale

Bloomberg melder på sin side at Trump-administrasjonen vurderer å inngå en valutaavtale, som kan være en del av delvis handelsavtale. Neste ukes tolløkning kan også komme til å droppes i bytte mot en slik valutaavtale, ifølge nyhetsbyrået.
USA skal ha sagt at valutasaken ble fremforhandlet tidligere i år før samtalene brøt sammen. Torsdag blir det første møte ansikt-til-ansikt mellom øvre myndighetspersoner siden juli.
Kinas visestatsminister Liu He har nå kommet frem til Washington, der han skal fortsette handelssamtalene med USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer og finansminister Steven Mnuchin.

Huawei kan få delvis grønt lys

New York Times skriver at Donald Trump snart vil tillate amerikanske selskaper å selge «ikke-sensitive» varer til kinesiske Huawei.
Trump ga i et møte forrige uke grønt lys til å starte godkjenningen av en lisens som vil tillate et lite utvalg amerikanske bedrifter å omgå forbudet, ifølge avisen.
Huawei har havnet i sentrum for den pågående handelskonflikten mellom USA og Kina. I mai ble teknologigiganten svartelistet av amerikanske myndigheter, som mener selskapet utgjør en sikkerhetsrisiko. Huawei har avvist anklagene.
– Dette er den følelsesmessige berg-og-dal-banen vi må spenne oss fast til mens disse forhandlingene spiller seg ut, sier Jeff Kilburg, sjef for finansselskapet KKM Financial, til CNBC.

Les mer:

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Kinesisk eksport falt mer enn ventet i september

Kinas eksport falt med 3,2 prosent i september, sammenlignet med et år tidligere. På forhånd var det ventet at eksporten ville falle med 3,0 prosent, ifølge Reuters.
Eksporten i dollar til USA alene falt med 10,7 prosent i årets ni første måneder, mens amerikansk import falt med 26,4 prosent i samme periode, opplyser en kinesisk talsperson for tollvesenet til nyhetsbyrået.
Kinesisk import med 8,5 prosen...Se mer

Singapore unngikk teknisk resesjon i tredje kvartal

Etter at Singapores økonomi i andre kvartal viste den laveste veksten på et tiår, klarte landet å unngå en teknisk resesjon i tredje kvartal.
En teknisk resesjon inntreffer når et lands økonomi viser tilbakegang to kvartal på rad.
Veksten i tredje kvartal var på 0,6 prosent sammenlignet med kvartalet før, viser statistikken fra handels- og industridepartementet i Singapore.
Likevel var utviklingen noe sv...Se mer

Markant oppgang i Asia etter «delvis» handelsavtale

Det er tydelig oppgang på de asiatiske børsene mandag morgen etter at USA og Kina fredag kveld ble enige om en «delvis» handelsavtale.
Blant annet ble landene enige om å fryse den varslede tolløkningen 15. oktober. Samtidig skal de ha kommet til enighet om at Kina skal kjøpe mer jordbruksvarer fra USA. Fortsatt er ikke denne første delen av en større handelsavtale signert.
Det har samtidig kommet en rek...Se mer

Glamox vil kjøpe den polske lysleverandøren Es-System

Glamox skriver i en børsmelding at de har inngått en avtale med de største aksjonærene i den polske lysleverandøren Es-System i forbindelse med et kommende bud på alle aksjene i selskapet.
I henhold til avtalen skal aksjonærene, som til sammen eier 69,3 prosent av de utestående aksjene i Es-System, selge alle sine aksjer som svar på budet.
– Det planlagte kjøpet av Es-System vil gjøre det mulig for...Se mer

Volkswagen benekter børsnotering av Lamborghini

Bloomberg skrev fredag at Volkswagen vurderte å børsnotere sportsbilmerket Lamborghini. Bakgrunnen for planene sa en kilde til Bloomberg var at bilgiganten skulle fokusere på å utvide Volkswagen, Audi og Porsche.
Søndag benekter Volkswagen at det er planer om salg eller børsnotering av bilmerket.
– Spekulasjon i dette er uten grunnlag, sier en Volkswagen-representant til Reuters.

Midlertidig suspensjon av 10 lisenser for Mowi Canada

I kjølvannet av fiskedøden på 2,6 millioner fisk i Canada, har Mowi fått ti av 47 lisenser i Newfoundland midlertidig suspendert.
Det fremkommer i en melding søndag.
Dødeligheten, som tilsvarer omtrent 5.000 tonn biomasse, var forårsaket av langvarig høye sjøvannstemperaturer som skapte lave oksygenforhold.
Alle lisensene som er suspendert er relatert til lokalitetene hvor fiskedøden har forekommet.
Ifølge selskapet vil ikke susp...Se mer

Regjeringskilde i London til Reuters: Langt unna en brexit-avtale

– Storbritannia er fremdeles en lang vei unna enighet om en endelig brexit-avtale og de neste dagene blir kritiske om det skal bli enighet om betingelsene, sa en anonym Downing Street-kilde til Reuters lørdag.
Forhandlingene har denne helgen foregått mellom EU og Storbritannia for å finne enighet før torsdagens og fredagens møte i Brussel. Kilden sier til Reuters at Storbritannia er innstilt på å...Se mer

Russland ser på å skifte ut dollaren i energitransaksjoner

Russland vurderer å benytte euro eller rubler for transaksjoner innen energitransaksjoner, i steden for den amerikanske dollaren.
– Vi har en veldig god valuta, den er stabil. Hvorfor ikke bruke den for globale transaksjoner, sier Russlands økonomiminister Maxim Oreshkin i et intervju med Financial Times.
Han uttalte videre at Russland ønsket å minimere eksponeringen mot USA for å tiltrekke seg fle...Se mer

Lyft saksøker New York City for lov mot passasjerløs kjøring

Taxiappselskapet Lyft følger etter konkurrenten Uber og går til sak mot myndighetene i New York for planer om å begrense hvor lenge sjåførene kan kjøre uten passasjer i sentrum, skriver Reuters.
Tidligere har det vært en begrensing om at sjåførene kun kan kjøre uten kunder 41 prosent av tiden på veien. Reuters skriver at både Uber og Lyft skal ha koblet sjåfører fra appene i perioder med lav etters...Se mer

Fagforbundet UAW øker streikelønnen i General Motors

Fagforbundet United Auto Workers (UAW) sa lørdag at de vil øke streiklønna for 48.000 arbeidere per time hos den amerikanske bilprodusenten General Motors (GM), Skriver Reuters.
Streikelønnen vil øke med 25 dollar i uken til 275 dollar. Streiken nærmer seg nå sin fjerde uke.
Ifølge en prognose fra den sveitsiske banken Credit Suisse kan streiken i den amerikanske bilprodusenten koste 1,5 milliarder...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

Har du et øyeblikk?

Hjelp oss å forbedre børstjenestene våre, og få et gavekort til 500 kroner på kjøpet.

Vi vil gjerne høre dine synspunkter i et intervju (cirka 50 minutter).

Meld din interesse
UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%