Okea vil hente 879 mill. og bli børsnotert før juli

Det trondheimsbaserte oljeselskapet Okea har formelt varslet at de akter å søke om notering på Oslo Børs. Det er ventet at den finner sted før sommerferien i Norge, altså innen utgangen av juni.
De skriver selskapet i en børsmelding.
Her fremgår det også at Okea i forbindelse med børsnoteringen ønsker å hente omtrent 100 millioner dollar, 879 millioner kroner, gjennom utstedelse av nye aksjer.
De varsler også et mulig nedsalg fra de største eierne og grunnleggerne av oljeselskapet.
Pareto Securities, SEB og Sparebank 1 Markets bistår Okea med å hente den friske kapitalen.
Okea ble grunnlagt av Eirik Haugane og tidligere oljeminister Ola Borten Moe. 

Les også:

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Seadrill vil bort fra New York Stock Exchange

Coronakrisen har snudd opp ned på Seadrills tanker om notering på New York-børsen. Fremover skal selskapets aksjer kun være notert på Oslo Børs.
Det skriver det John Fredriksen-dominerte selskapet i en børsmelding mandag kveld.
NYSE varslet Seadrill i utgangen av mars at selskapet ikke lenger oppfylte kravene for notering etter at aksjekursen hadde ligget under én dollar per stykk i mer enn 30 dag...Se mer

Wall Street steg etter voldsomme demonstrasjoner

Pilene pekte nedover fra start på Wall Street etter det som har vært en svært dramatisk helg med demonstrasjoner over store deler av landet. Etter en liten time var stemningen snudd, og slik fortsatte dagen på de amerikanske børsene.
Demonstrasjonene i USA har tiltatt gjennom helgen. De har kommet i stand etter at afroamerikaneren George Floyd døde i politiets varetekt mandag for en uke siden. Poli...Se mer

Bred oppgang på Europa-børsene – Ted Baker raste 15 prosent

Det ble en positiv dag på de store børsene i Europa mandag, samtidig som gjenåpningen av samfunnet etter coronapandemien fortsetter. Den brede Stoxx Europe 600-indeksen endte dagen opp 1,13 prosent.
Før helgen var det knyttet stor usikkerhet til hva USAs president Donald Trump ville si om Kina på en pressekonferanse. Da han ikke nevnte handelsavtalen med Kina førte det til oppgang på Wall Street,...Se mer

Oppgang i PMI-indeksen for eurosonen

Eurosonen publiserte PMI-tall for industrien andre pinsedag. De viser 36,4 poeng, noe som er marginalt lavere enn økonomenes forventning på 36,5, ifølge TDN Direkt og DJ Nordic News International.
I april endte PMI-indeksen for eurosonen på 33,4.
PMI-indeksen blir gjerne omtalt som Innkjøpssjefsindeksen og gir en viktig pekepinn på den økonomiske veksten fremover. Et tall under 50 indikerer fall, m...Se mer

Scania nedbemanner kraftig

Scania ser seg nødt til å nedbemanne kraftig som følge av en hard nedgang i inntektene. Det skriver selskapet i en pressemelding andre pinsedag.
– Coronakrisen har gjort oss nødt til å redusere aktivitetsnivået og det betyr at vi estimerer at vi har 5.000 flere ansatte globalt enn det vi trenger. Det inkluderer opp til tusen «white collar»-jobber på hovedkontoret vårt i Södertälje, sier toppsjef He...Se mer

Pexip var favoritt for Nordnet-kundene i mai

Nordnet-kundene kjøper aksjer med begge hender, skriver nettmegleren i en pressemelding. Kundene omsatte aksjer for 21,2 milliarder kroner, med et nettokjøp på 785 millioner kroner.
Helt øverst på listen over mest kjøpte aksjer var børsnykommeren Pexip Holding, som tilbyr løsninger for videokonferanser. Det høyaktuelle selskapet fikk en solid start på børs, med en kraftig oppgang fra emisjonskurse...Se mer

Bred oppgang på Asia-børsene

Mandag var det markant oppgang på samtlige av de viktigste børsene i Asia- og Stillehavsregionen.
Børsoppgangen kom etter at trusler fra USAs president Donald Trump om å svare på Kinas nye sikkerhetslov i Hongkong ennå ikke har ført til sanksjoner.
Slik stengte de asiatiske børsene mandag:
  • Nikkei 225 i Tokyo endte opp 0,84 prosent
  • Kospi i Seoul opp 1,75 prosent
  • Hang Seng i Hongkong opp 3,36 prosent
  • Shanghai Composite steg 2,21 p...Se mer

Floatel fortsetter dialog om restrukturering

Floatel International skriver i en melding søndag at boligriggselskapet fortsetter dialogen for en finansiell restrukturering.
Selskapet meldte i februar at den finansielle situasjonen ikke var bærekraftig og at likviditeten var under press.
Nå har selskapet hyret en uavhengig vurdering av selskapets forretningsplan, som eventuelt vil inkludere en gjennomgang og oppdatering av verdivurdering av flå...Se mer

Trump planlegger et utvidet G7-møte med Russland

USAs president Donald Trump planlegger et utvidet G7-møte til høsten. Russland, India, Sør-Korea og Australia skal være invitert, ifølge Bloomberg og Financial Times.
Det var ifølge Bloomberg planlagt å holde møtet i juni på Camp David, presidentens landsted i Maryland utenfor Washington DC.
Dagens G7-medlemmer er USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Japan, Canada og Italia. Russland var en de...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%