Dof sikrer avtale med kreditorene frem til 30. september

Kreditorene til kriserammede Dof har gått med på en såkalt «standstill»-avtale. Det kommer frem i en melding fra selskapet sent tirsdag kveld.
I henhold til avtalen stopper selskapet utbetalinger av avdrag og renter til sikrede långivere frem til 30. september.
Avtalen gjelder ikke kredittfasiliteten på 100 millioner kroner som selskapet fikk innvilget i mars for å dekke et umiddelbart likviditetsbehov. Denne kredittfasiliteten hadde opprinnelig forfall i dag, tirsdag, men er nå utsatt til 30. september. I dette lånet vil selskapet betale 15 millioner kroner tilbake ved utgangen av hver måned fra og med 30. juni.
Selskapet opplyser at avtalene er inngått som et ledd i å kunne fortsette å forhandle om en langsiktig restrukturering med sikrede långivere og obligasjonseiere.
Når det gjelder sikrede långivere som ikke har godtatt «standstill»-avtalen har Dof og Dof Subsea besluttet å ikke betale avdrag eller renter så lenge den andre gjeldsavtalen er gyldig.
Selskapet opplyser at en av de sikrede långiverne har bedt om tilbakebetaling av 47 millioner dollar, tilsvarende 450 millioner kroner, fra Dof Subsea Rederi AS og også bedt om tilbakebetaling fra Dof Subsea. På bakgrunn av suspensjonsavtalen vil ingen av disse selskapene betale disse pengene inntil videre. Likevel opplyser selskapet at det sammen med de andre sikrede långiverne, vil fortsette å forhandle med långiveren for å komme til en løsning.

Siste nytt

Deutsche Banks sjeføkonom forlater banken

Den tyske sjeføkonomen Torsten Slok har stemt seg for å forlate Deutsche Bank. Det opplyste han i en e-post torsdag, ifølge Bloomberg.
– Etter 15 år i Deutsche Bank går jeg videre for å forfølge en ny mulighet hos en av de største investeringsselskapene i verden, skriver Slok i mailen, uten å opplyse om hvor han skal.
En kilde opplyser til nyhetsbyrået at skal inn i private equity-selskapet Apollo...Se mer

Baker Huges: 185 aktive oljerigger i USA

En fersk riggtelling fra Baker Hughes viser at det er tre færre oljerigger i USA som er i aktivitet. Det kommer frem i rapporten torsdag som er fremskyndet med en dag på grunn av feiringen av uavhengighetsdagen i helgen.
Sammenlignet med for ett år siden er det nå hele 603 færre oljerigger i aktivitet i USA.
Antallet gassrigger steg med én til 76. Sammenlignet med samme uke i fjor er det en nedga...Se mer

DNB planlegger ny struktur – godkjent av Finansdepartementet

Storbanken DNB har fått godkjenning fra Finansdepartementet til å slå sammen DNB ASA og DNB Bank ASA, hvor sistnevnte etter planen skal bli morselskapet i konsernet.
DNB meldte første gang om planene om å fusjonere de to selskapene i en melding knyttet til krav fra Finanstilsynet lille julaften i fjor.
Fusjonen vil gjøre at konsernet kan utstede såkalte «non-preferred senior dept» fra DNB Bank ASA....Se mer

Softbank-eide Lemonade skyter opp etter børsnotering

Forsikringsstartupen Lemonade ble torsdag notert på New York Stock Exchange etter å ha hentet mer enn 300 millioner dollar i forbindelse med børsnoteringen.
Den første handelen ble gjort på 50,06 dollar stykke, men kort tid senere har aksjen steget videre.
Et par minutter senere handles aksjen for 53,36 dollar noe som er hele 86 prosent over kursen i noteringsemisjonen som ble gjort på 29 dollar p...Se mer

Abonnementsinntektene fortsatte å øke for Pexip

Videokonferanseselskapet Pexip kommer i en markedsoppdatering med en oppdatering rundt selskapets kontraktsbasen målt i årlige abonnementsinntekter. Disse økte fra 57 millioner dollar ved utgangen av første kvartal, til 65,8 millioner ved utgangen av påfølgende kvartal.
Sammenlignet med et år tidligere steg de årlige lisensinntektene med 64 prosent, opplyser selskapet.
Toppsjef Odd Sverre Østlie opp...Se mer

Amerikanske jobbtall sendte Oslo Børs i pluss

Hovedindeksen på Oslo Børs hadde en svakt negativ utvikling torsdag formiddag. Men etter de amerikanske jobbtallene kom inn langt bedre enn ventet snudde stemningen tvert om.
Hovedindeksen endte dagen opp 0,56 prosent til 807,28 poeng.
Tallene fra USA viste at det ble skapt 4,8 millioner nye jobber utenfor landbruket forrige måned. Det var langt over analytikernes estimater som i snitt lå rundt tr...Se mer

Europa-børsene løftet av positive jobbtall fra USA

De store europeiske børsene fulgte markedene i Asia oppover fra start torsdag. Utover dagen økte stemningen betraktelig etter at blant annet de amerikanske jobbtallene for juni kom inn langt over forventningene.
Den brede Stoxx Europe 600-indeksen endte nær to prosent ved 16-tiden. Samtidig steg samleindeksen Estoxx50 2,8 prosent.
Særlig bilprodusentene i Europa har en meget god dag. Samleindeksen...Se mer

Self Storage Group kjøper eiendommer for 10,75 mill.

Minilagerselskapet Self Storage Group har inngått en avtale med Lagerbygg AS om kjøp av to eiendommer i Kongsberg og Hønefoss, melder selskapet i en melding.
Transaksjonen har en samlet eiendomsverdi på 10,75 millioner kroner. Samlet har de to eiendommene et utleiebart område på 1.100 kvadratmeter.
De to eiendommene skal opereres under merkevaren OK Minilager, skriver selskapet.

Wall Street stiger etter sterke jobbtall

Det er børsoppgang i USA etter at den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten «non-farm payrolls» slo forventningene.
Det ble skapt 4,8 millioner nye jobber utenfor landbruket i USA i løpet av juni, mens økonomene på forhånd hadde ventet 3 millioner.
Slik går de tre toneangivende aksjeindeksene på Wall Street ved 19-tiden:
  • Dow Jones opp 0,93 prosent
  • S&P 500 opp 0,93 prosent
  • Nasdaq Composite opp 1,07 pros...Se mer

BW Offshore-skip kapret av pirater

Ni personer ble kidnappet da det norskeide skipet Sendje Berge ble kapret av pirater utenfor Nigeria.
I natt klokken 05.20 norsk tid ble skipet Sendje Berge som er eid av det Oslo Børs-noterte selskapet BW Offshore kapret av pirater utenfor på kysten utenfor Nigeria. Ni nigerianske statsborgere ble kidnappet.
Det går frem av en melding fra selskapet.
Hendelsen skal være avklart, og «ingen av dem som...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%