BW Energy kjøper flytende produksjonsskip - går videre med Maromba-prosjektet i Brasil

Oljeselskapet BW Energy har besluttet å kjøpe det flytende produksjonsskipet (FPSO) «Polvo» fra BW Offshore for 50 millioner dollar, ifølge en melding fredag morgen.
Samtidig fremgår det at BW Energy går videre med Maromba-utviklingen offshore Brasil.
«Polvo» vil bli oppgradert og plassert på dette oljefeltet, opplyses det.
Utviklingsplanen her er basert på en første borekampanje på tre brønner i 2025 og en borekampanje nummer to med ytterligere tre brønner i 2027. På det høyeste er oljeproduksjonen ved feltet å være på mellom 30.000 og 40.000 fat per dag, opplyses det.
Maromba-feltet ligger utenfor den brasilianske kysten i Campos-bassenget, nær Peregrino, Papa Terra og Polvo. BW Energy kjøpte 100 prosent eierskap i 2019 for 115 millioner dollar. 85 millioner dollar av dette er ikke blitt betalt ennå og vil bli betalt ved forhåndsdefinerte milepæler.
Investeringsbeslutningen er underlagt visse betingelser, inkludert fullføring av prosjektfinansiering. Brasilianske myndigheter har godkjent utbyggingsplanen og selskapet forventer å motta full miljøgodkjenning etter hvert, skriver Infront TDN Direkt.
«Vi er oppmerksomme på inflasjonspresset som påvirker bransjen vår. Vi vurderer også finansieringsalternativer for feltutbyggingsplan og ser sterk interesse fra ulike kilder», sier BW Energy-sjef Carl Arnet i meldingen.
BW Energy vil gi ytterligere informasjon om Maromba-utviklingsplanen i forbindelse med fremleggelsen av resultat for første kvartal 2022, 27. mai, ifølge Infront TDN Direkt.
BW Energy ble av BW Offshore skilt ut som et eget selskap og børsnotert på starten av 2020. Markedsverdien er på 7 milliarder kroner.

Siste nytt

Aker Solutions nærmere havvindkontrakt verdt milliarder

Aker Solutions har sammen med Siemens Energi blitt varslet om å fortsette med kontrakten med Vattenfall for vindprosjektet Norfolk Boreas utenfor Storbritannia.
Det kommer frem i en børsmelding lørdag.
Vattenfall har fra før valgt de to selskapene som foretrukne leverandører av strømplattformer til det britiske havvindprosjektet.
Prosjektet må fremdeles få godkjennelse fra relevante myndigheter, og V...Se mer

Wall Street falt markant

Slik ligger det an for de toneangivende indeksene på Wall Street ved stengetid fredag:
  • Samleindeksen S&P 500 falt 1,48 prosent
  • Tek-indeksen Nasdaq falt 1,51 prosent
  • Industriindeksen Dow Jones falt 1,70 prosent
Dow Jones-indeksens september-knekk var større enn i finanskriseåret 2008. Og for første gang siden 2009 endte S&P 500 og Nasdaq med en negativ avkastning tre kvartaler på rad, ifølge CNBC.
S&P 500 fikk sitt verste kvart...Se mer

BP sikret kontrakt med Cool Company-skip

BP har sikret et av de få gjenværende tilgjengelige LNG-skipene for 2022, Cool Companys "Golar Ice", ifølge TradeWinds, som peker på rykter i markedet om at dagraten er på 190.000 dollar pr dag for en ettårig kontrakt.

Salamr: trekker kjøp av oppdrettsløyver til fastpris

SalMar kjøpte tidligere i år lisens til å øke kapasiteten med 1.223 tonn laks for 244,6 millioner kroner, men velger nå å oppheve kjøpet.
Kjøpet ble gjort som en del av kapasitetsjusteringen i trafikklyssystemet.
Opphevingen skjer etter regjeringens forslag om grunnrenteskatt på oppdrett i sjø.
– Dette har skapt en situasjon som gjør at selskapet ikke finner det forsvarlig å betale det nevnte vederla...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%