Børsen endte høyere – fikk dytt av Trump-tweet

Børsen steg jevnt etter en flat start, men fikk en ekstra dytt da USAs president Donald Trump fyrte oppunder handelshåpet med en Twitter-melding like før stengetid.
– Stor dag for forhandlinger med Kina. De vil ha en avtale, men vil jeg, spurte Trump.
USAs president fortalte også at han skal møte Kinas visestatsminister fredag.
Hovedindeksen endte opp 0,83 prosent.
Handel har stjålet mye av markedenes fokus de siste dagene, og det er høyst uklart om dagens møte mellom USA og Kina vil føre til noen betydelig enighet.
Børslokomotivet Equinor var Børsens mest omsatte aksje, og dro opp Hovedindeksen med en oppgang på 2,16 prosent.
Etter fulgte panteaksjen Tomra, som endte ned 0,76 prosent. Tomra kom nylig inn i analyseselskapet CFRAs «skrekkportefølje» i Europa. Selskapet spesialiserer seg på å finne aksjer der regnskapsrapportene ikke reflekterer den faktiske helsen til selskapet.
Nummer tre på omsetningstoppen var Frontline med en nedgang på 5,49 prosent. Tankrederiets kurs har steget kraftig de siste dagene, etter ratehopp og flere positive sektorrapporter.
Her hjemme har også inflasjonstallene fått noe oppmerksomhet. Den årlige kjerneinflasjonen kom inn på 2,2 prosent i september, som var noe høyere enn ventet.
Oljeprisen er ved børsstenging opp 0,77 prosent til 58,74 dollar fatet.

Les også:

Siste nytt

Konserndirektør kjøpte Norsk Hydro-aksjer

Konserndirektør Einar Glomnes, som leder virksomheten for valsede produkter, har kjøpt 10.000 aksjer i Norsk Hydro til 29,05 kroner per aksje. Det melder selskapet i en børsmelding.
Etter transaksjonen sitter han med 14.456 aksjer i selskapet.
En rekke konserndirektører har kjøpt aksjer i selskapet den siste tiden. Samme dag som selskapet leverte kvartalsrapporten for fjerde kvartal, kjøpte konsern...Se mer

Navamedic vil hente inntil 50 mill. i rettet emisjon

Farmasiselskapet Navamedic vil vurdere å hente 50 millioner kroner for å finansiere videre forskning, strategiske investeringer og generelle selskapsformål, ifølge en børsmelding.
Det vil også bli vurdert å gjennomføre en såkalt reparasjonsemisjon. Selskapet har hyret Sparebank 1 Markets og Carneige som tilretteleggere.
Storaksjonær Ingerø Reiten Investment Company, som eies av Narve Reiten og Bår...Se mer

Oslo Børs endte ned 0,14 prosent etter oljeprisfall

Oslo Børs falt fra start, og har senere ligget i samme terreng. Hovedindeksen endte dagen ned 0,14 prosent til 926,68 poeng.
Tirsdag morgen har både de asiatiske og europeiske børsene falt bredt, etter mandagens resultatvarsel fra Apple. Teknologigiganten viste til fallende etterspørsel og produksjon som følge av utbruddet av det kinesiske coronaviruset, og varslet at de ikke vil innfri guidingen.
Hydrogenselskapet Nel tronet n...Se mer

Tesla-aksjen klatrer mot toppnivå

Tirsdag ettermiddag er Tesla-aksjen opp 5,93 prosent til 847,28 dollar per aksje.
Det skjer etter at tre aksjeanalytikere på Wall Street hevet prismålet for aksjen, skriver Dow Jones Newswires.
Aksjen har de siste ukene skutt i været, og siden oktober er den tredoblet. 4.februar nådde aksjen sitt foreløpige toppnivå (målt ved børsstenging) på 887 dollar aksjen.
Bernstein-analytiker Toni Sacconaghi...Se mer

Wall Street åpner med bred nedgang etter Apple-nyheter

Alle de tre viktige indeksene faller ved åpning tirsdag, men det er særlig Dow Jones-indeksen som faller tungt. Både den brede S&P 500-indeksen og teknologitunge Nasdaq har hentet seg noe inn etter åpning.
  • Dow Jones faller 0,43 prosent
  • Nasdaq Composite ned 0,10 prosent
  • S&P 500 faller 0,25 prosent
Apple-aksjen faller med 2,5 prosent etter at selskapet sendte ut resultatvarsel sent mandag kveld. Corona...Se mer

Apple-aksjen faller tungt fra start etter resultatvarsel

Teknologiselskapet informerte markedet om at de ikke kommer til å nå målene sine etter at coronaviruset har skapt trøbbel for mobilproduksjonen og etterspørselen i Kina. Investorene sender aksjen ned med 2,5 prosent på Wall Street.
Apple falt med nærmere tre prosent fra start på Wall Street, men har hentet seg noe inn i tiden etter åpning. Aksjen falt med over fire prosent i førhandelen tidligere...Se mer

Carnegie spår mer Scatec Solar-byks

Carnegie oppjusterer kursmålet på Scatec Solar-aksjen til 195 kroner fra tidligere 129 kroner, ifølge en oppdatering.
Meglerhuset beholder en kjøpsanbefaling.
Oppjusteringen kommer på bakgrunn av verdsettelsestilnærminger av aksjen.
Til tross for frykt for at selskapet vil trenge ytterligere finansiering for å bygge ordrereserve og vekst på kort sikt, estimerer Carnegie at Scatec Solar vil kunne vok...Se mer

Titan Opportunities Fund med stort nedsalg i Hunter

Det norsk-britiske hedgefondet Titan Opportunities Fund, der Fredrik Halvorsen er storinvestor, solgte seg sist uke betydelig ned i Arne Fredlys tankrederi Hunter Group, ifølge aksjonæroversikter.
Per onsdag sist uke eier det mindre enn 885.00 aksjer, mens det uken før kontrollerte 4,25 millioner aksjer. På slutten av 2019 eide fondet 11 millioner aksjer.
Det er ikke kjent hvorvidt Titan Opportuniti...Se mer

Solstad Offshore og SFL avslutter leieavtaler

Offshorederiet Solstad Offshore og det skipseiende selskapet SFL Corporation har blitt enige om å kansellere bareboat-kontraktene (utleie av skip uten mannskap) for ankerhåndteringsskipene «Sea Cheetah», «Sea Jaguar» og «Sea Leopaord», ifølge en melding tirsdag.
Båtene har ligget i opplag siden 2016 og er ventet å være levert tilbake til SFL i løpet av årets første kvartal.
De to andre skipene som selska...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%