Tønsberg-investor laster opp i Endúr etter konkurs

To storaksjonærer selger nær 18 prosent av Endúr til Tønsberg-investor Kristian Lundkvist. Det fremgår av to separate børsmeldinger.
Lundkvist har kjøpt 37,6 millioner aksjer i Endúr. Selgerne er Robert Norum og Mikal Løvik som kvitter seg med henholdsvis 24,8 og 12,8 millioner aksjer i selskapet.
Lundkvists kjøp kommer etter kursfall. Endúr-aksjen er ned 11 prosent på Oslo Børs fredag ettermiddag etter at datterselskapet Endúr Energy Solutions, som driver innen oljeservice, meldte at det har gått konkurs natt til fredag.
«Styret i selskapet har sammen med sine rådgivere og ressurser i konsernet over tid arbeidet med alternative strukturelle og finansielle løsninger som kunne gi en positiv drift i selskapet, men uten å lykkes,» het det i meldingen.
Foreløpige regnskaper for datterselskapet viser et underskudd på 20 millioner kroner av en omsetning på 116 millioner kroner i 2019. I fjerde kvartal alene er underskuddet på 15 millioner kroner.

Siste nytt

Oslo Børs stiger fra start: Hovedindeksen åpner opp 0,17 prosent

Saken oppdateres.
Hovedindeksen stiger 0,17 prosent fra start onsdag morgen.
Det etter oppgang på flere av de største asiatiske børsene i løpet av de tidlige morgentimene. Unntakene er børsene i Tokyo og Sydney.
– Det jobbes med en ny krisepakke i USA, noe som opptok investorene i Asia i natt. Alt som skjer i USA er viktig for verdensøkonomien og dermed de globale finansmarkedene. Det er naturlig å a...Se mer

Økonomer venter fortsatt høy boligprisvekst i juli

Økonomene tror onsdagens boligpristall fra Eiendom Norge vil vise solid vekst også i juli.
«Løypemeldingene fra meglerkjedene vitner om et hett boligmarked, særlig i pressområdene», skriver Handelsbanken i sin morgenrapport.
Meglerhuset tror den sesongjusterte veksten øker til 1,2 prosent i juli fra 1,0 prosent i juni.
Nordea Markets tror også den høye prisveksten fortsetter.
«Stadig flere har kommet tilba...Se mer

Spirit Energy boret tørr brønn i Nordsjøen

Oljedirektoratet melder om tørr brønn i utvinningstillatelse 780, nær Ivar Aasen-feltet i midtre del av Nordsjøen.
Spirit Energy Norway AS er operatør for utvinningstillatelsen, og er nå i ferd med å avslutte boring av undersøkelsesbrønn 16/1-33 S.
Dette er den første letebrønnen i utvinningstillatelse 780. Tillatelsen ble tildelt i TFO 2014.
I tillegg til Spirit Energys andel på 60 prosent, har Aker...Se mer

TGS gjenopptar 3D-undersøkelse i Argentina

TGS returnerer til Argentina for å fullføre den tidligere annonserte Malvinas 3D-multiklientundersøkelsen på 17.800 kvadratkilometer, ifølge en melding fra selskapet onsdag.
Undersøkelsen, som er støttet av industrifinansiering, ventes å bli gjenopptatt i fjerde kvartal 2020, opplyses det.

Forsikringsgiganten Allianz med coronafall i andre kvartal

Det tyske forsikringsselskapet Allianz, som er ett av verdens største, melder om et fall i overskuddet til 1,5 milliarder euro (16,4 milliarder kroner) i andre kvartal.
Det er nesten 30 prosent lavere enn på samme tid i fjor, og skyldes i hovedsak coronapandemien.
Inntektene falt syv prosent til 30,9 milliarder euro.
– Pandemien fortsetter å være en utfordring for alle industrier. Allianz har likeve...Se mer

Lakseeksporten stiger i juli, men til lavere priser

Det ble eksportert 94.800 tonn laks for 5,6 milliarder kroner i juli, ifølge Norges sjømatråd. Det er en volumøkning på 6 prosent, men et verdifall på to prosent tilsvarende 132 millioner fra samme tid i fjor.
– Svekket etterspørsel etter norsk laks, spesielt i Asia, som følge av covid-19, er årsaken til verdinedgangen for laks i juli måned. Markeder som har kjøpt betydelig mindre volumer er Kina,...Se mer

Stort sett oppgang på asiatiske børser

Flertallet av de asiatiske børsene har positiv utvikling på morgenkvisten, samtidig peker pilene nedover i både Tokyo og Sydney.
Utviklingen kommer etter at gullprisen passerte 2.000 dollar for første gang tirsdag kveld. Gull anses å være en «trygg havn» i usikre tider, og har således til vane å stige når det er usikkerhet i markedene.
Samtidig venter en hel finansverden på nyheter om amerikanske...Se mer

Activision Blizzard knuste forventningene

Dataspillprodusenten Activision Blizzard hadde inntekter på 1,93 milliarder dollar i andre kvartal, viser rapporten som kom etter Wall Street-stenging tirsdag.
På forhånd var det ventet en omsetning på 1,69 milliarder dollar, ifølge Yahoo Finance. Samme kvartal året før hadde selskapet inntekter på 1,39 milliarder dollar.
Resultat per aksje endte på 0,75 dollar, mot forventede 0,59 dollar.
Activision Blizzard oppjustere...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%