«Månedens viktigste tall»: 701.000 færre jobber utenfor landbruket i USA

For første gang siden 2010 ble det forrige måned registrert et fall i antall jobber utenfor landbruket i USA. 701.000 arbeidsplasser gikk tapt. På forhånd var det ventet et fall på 100.000 jobber.
Det viser nye tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet.
Tallet omtales ofte som «månedens viktigste» eller «nonfarm payrolls». På grunn av store, spesifikke sesongvariasjoner ekskluderer det landbruket.
Forrige gang tallet viste et tilbakeslag i det amerikanske arbeidsmarkedet var i 2010. Tallene nærmer seg nå det dystre rekordnivået fra finanskrisen i mai 2009, da 800.000 jobber gikk tapt, ifølge CNBC.
Tallene er imidlertid trolig enda høyere i virkeligheten, fordi de ble samlet inn i begynnelsen av mars. Det vil si før coronakrisen traff markedet for alvor. Siden den gang har en rekke restriksjoner blitt innført, og svært mange bedrifter har måttet stenge dørene.
– Jeg tror at april-tallene som kommer om en måned vil vise at mellom 10 og 15 millioner jobber gikk tapt, sier sjeføkonom Mark Zandi i Moody’s til CNBC.
Arbeidsledigheten steg forrige måned til 4,4 prosent, viser tallene fra departementet. På forhånd var det ventet at ledigheten ville stige til 3,7 prosent.
Torsdag kom det nye sjokktall fra arbeidsmarkedet i USA. Antall førstegangssøkere til ledighetstrygd er nå på sitt høyeste noensinne.
Forrige uke var 6,6 millioner amerikanere førstegangssøkere til ledighetstrygd. Det er dobbelt så mange som ventent, og en kraftig økning fra forrige uke, da antallet allerede var rekordhøye 3,28 millioner.
De siste ukene i mars søkte rundt ti millioner amerikanere ledighetstrygd. Samtidig understreker eksperter at det reelle tallet er enda verre, i og med at flere av de som har mistet jobben ikke har rett til ledighetstrygd.
Den forrige toppen var i oktober i 1982, da 695.000 mennesker søkte ledighetstrygd.

Siste nytt

HSBC jekker ned anbefaling og kursmål på SAS

HSBC nedgraderer anbefalingen på SAS-aksjen til reduser fra hold og nedjusterer kursmålet til 5,0 svenske kroner per aksje fra tidligere 8,8.
Det fremgår av en oppdatering fra banken tirsdag.
HSBC nedjusterer prognosene deres betydelig, og estimerer nå at SAS ikke kommer til å returnere til lønnsomhet før helåret 2022.
Banken estimerer at flyselskapet kommer til å rapportere et negativt resultat før...Se mer

Orkla kjøper frokostblandingen Havrefras

Gjennom sitt heleide datterselskap Orkla Foods Sverige AB har Orkla signert og gjennomført en avtale med PepsiCo, Inc. om kjøp av merkevaren Havrefras, inkludert Rug Fras og Mini Fras, som har en sterk markedsposisjon i Skandinavia innen sunne frokostblandinger.
Det fremgår av en melding fra Orkla tirsdag.
Avtalen omfatter kjøp av merkevaren Havrefras, og inkluderer ingen medarbeidere eller produksj...Se mer

Incus-selskap tildelt kontrakt i Mexicogulfen

Incus- og Scana-datterselskapet Subseatec har blitt tildelt kontrakt på levering av subseautstyr for feltutvikling i Mexicogulfen.
Verdien på kontrakten er 20 millioner svenske kroner, tilsvarende 20,57 millioner norske kroner etter dagens kurs.
Kontrakten dreier seg om totalleveranse av subseautstyr, engineering, anskaffelser og dokumentasjon, går det frem av en børsmelding.
Produksjonen vil starte umidde...Se mer

Europa-børsene klatrer

Børsene på kontinentet fortsetter gårsdagens oppgang, og følger Asia-børsene oppover.
Den tyske DAX-indeksen leder an oppgangen og stiger 3,47 prosent, mens den brede Stoxx 600-indeksen er opp 1,53 prosent.
Oppgangen er blant annet drevet av positive utsikter på gjenåpning og bedring av verdensøkonomien.
På samme tid kommer børsoppgangen i lys av opptøyer i USA etter afroamerikaneren George Floyd dø...Se mer

Kinesisk avis: Kina fortsetter å kjøpe soyabønner fra USA

Kinesiske selskaper fortsetter å kjøpe soyabønner fra USA, upåvirket av eksterne faktorer.
Det sier Kinas landdirektør Zhang Xiaoping ved US Soybean Export Council til den kinesiske avisen Global Times (GT).
Det fremgår av en Twitter-melding fra GT tirsdag.
Meldingen kommer dagen etter at nyhetsbyrået Reuters skrev at Kina har bedt statlige bedrifter om å sette kjøp av soyabønner og svinekjøtt fra US...Se mer

Lifecare-partner søker FDA-godkjennelse for coronatest

Merkur Market-noterte Lifecare melder at deres partner Digital Diagnostics AG har utviklet en coronavirustest ved å benytte såkalt Cantisense-teknologi.
Selskapet søker nå FDA-godkjenning og planlegger å levere enheter fra og med juli, ifølge meldingen.
Lifecare AS eier 25 prosent av Digital Diagnostics, opplyses det.
Aksjene i Lifecare stiger 15,38 prosent til kurs 3,8 kroner etter nyheten.

Oslo Børs stiger fra start etter pinsehelgen

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 1,13 prosent i tidlig handel tirsdag morgen, etter å ha holdt stengt dagen før.
Utslagene kommer etter en oppgang på Wall Street mandag kveld, etterfulgt av en liten oppgang også på de fleste asiatiske børsene tirsdag morgen.
Samme dag har John Fredriksens Seadrill levert sine tall for første kvartal, som viste et resultatfall til minus 15,1 milliarder kroner etter...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%