Eksportprisen for laks øker

Forrige uke eksporterte lakseoppdretterne fersk og kjølt laks til en gjennomsnittlig kilopris på 64,69 kroner, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.
Det er åtte prosent høyere enn uken før, og hele ti prosent høyere kilopris sammenlignet med samme uke i fjor. Gjennomsnittsprisen så langt i år er litt over 59 kroner.
Kiloprisen for eksportert fryst laks var forrige uke 58,02 kroner. Én prosent lavere enn uken før, men også ti prosent høyere enn samme uke i fjor.
Totalt eksporterte virksomheter i Norge hele 17.066 tonn fersk og kjølt laks, sammen med 488 tonn fryst laks.
Det er sju prosent mindre fersk og kjølt laks sammenlignet med uken før, men 45 prosent mer fryst laks. Sammenlignet med samme uke i fjor var det fem prosent mindre fersk og kjølt laks og hele 317 prosent mer fryst laks.
Så langt i år har Norge eksportert 17.482 tonn fersk laks i gjennomsnitt.

Siste nytt

DLT har hentet 24 millioner - med premie på nær 18 prosent

Kryptoselskapet DLT har hentet 24 millioner kroner fra selskapet D Ledger Partners, gjennom en rettet emisjon der det ble utstedt nær 2,18 millioner nye aksjer og solgt 197.237 eksisterende aksjer, ifølge en børsmelding tirsdag.
Kapitalinnhentingen skjedde til en kurs på 10 kroner per aksje, som tilsvarer en premie på 17,6 prosent fra sluttkursen på Oslo Børs mandag, opplyses det.
DLT har en markedsverdi på 467...Se mer

Shell: Signert avtale for salg av Permian-virksomhet til ConocoPhillips

Shell Enterprises LLC, et datterselskap av Royal Dutch Shell, har nådd frem til og signert en avtale for salg av deres Permian-virksomhet til ConocoPhillips for 9,5 milliarder dollar.
Det kommer frem av melding fra Shell mandag kveld.
– Etter vurdering av flere strategi- og porteføljemuligheter for vår Permian-eiendel, fremstod denne transaksjonen med ConocoPhillips som en veldig overbevisende verdi...Se mer

Scatec-aksjen ned over 50 prosent i år - DNB Markets ser null oppside

Meglerhuset DNB Markets oppgraderer sin anbefaling på Oslo Børs-noterte Scatec til en hold-anbefaling, fra en tidligere salgsanbefaling.
Kursmålet på solenergiselskapets aksje nedjusteres imidlertid til 165 kroner, fra tidligere 170 kroner, ifølge en oppdatering fra meglerhuset mandag kveld.
Scatec-aksjen avsluttet mandagens handel til kurs 165,7 kroner. Så langt i år er den ned 51,25 prosent. Mark...Se mer

Kahoot-aksjen stupte

E-læringsselskapet Kahoot falt rundt 15 prosent på Oslo Børs mandag, og var med det blant selskapene som falt aller tyngst.
I likhet med det brede markedet både i Norge, Europa og ellers i verden, er Kahoot påvirket av uroen forårsaket av krisen i den gjeldstyngede kinesiske boligutvikleren Evergrande. Selskapet er i ferd med å misligholde gjeld til kreditorer, og det fryktes at krisen vil få ringv...Se mer

Nordea Markets vraker kjøpsanbefalingen på Equinor

Nordea Markets er mandag ute med oppdaterte analyser av Equinor og Aker BP, hvor førstnevnte nedgraderes til hold fra kjøp, mens Aker BP oppgraderes til kjøp fra hold.
Nordea skriver at selv om det langsiktige investeringscaset rundt Equinor har vært energiovergangen, så har rekordhøye gasspriser gjort selskapet til den relative vinneren på kort sikt.
«Etter en sterk kursutvikling siden april tar vi...Se mer

Equinor får økt produksjonstillatelse på Troll-feltet

Equinor har gått økt produksjonstillatelse fra Troll-feltet for det neste «gassåret», altså de 12 månedene som starter 1. oktober.
Det melder Dagens Næringsliv mandag som viser til statssekretær Tony Tiller i Olje- og energidepartementet.
Overfor DN bekrefter Tiller at Equinor har søkt om, og fått tillatelse til å produsere større volumer fra Troll-feltet.
Tiller viser til Equinor når det gjelder sp...Se mer

Idex-teknologi brukes i utviklingen av Kinas sentralbankpenger

Idex Biometrics melder at teknologien deres skal brukes i utviklingen av Kinas digitale sentralbankpenger.
Kinesiske Union Smart bruker Idex’ fingeravtrykk-teknologi til å sikre deres «Cold Wallet Visual»-betalingskort, ifølge en børsmelding.
Kortløsningen er utviklet i samarbeid med seks store banker, og skal brukes til å implementere Kinas digitale sentralbankpenger, skriver selskapet i meldingen.
Idex Biometrics-aksjen stiger...Se mer

Hynion forsyner taxiselskap med hydrogen

Hynion har inngått avtale med taxiselskapet Viggo om fylling av drivstoff for selskapets flåte av hydrogentaxier. Flåten skal bygges opp med Toyotas nye hydrogenbil Mirai.
Dette opplyser selskapet i en melding mandag.
I første rekke har Viggo anskaffet tre Toyota Mirai II hydrogenbiler, med planer om å øke flåten. Taxiene vil ha base i Oslo-regionen. Selv om tanking i utgangspunktet vil foregå på st...Se mer

Lufthansa vil hente inn 21 milliarder kroner

Det tyske flyselskapet Lufthansa vil hente inn over 21 milliarder kroner for å komme på rett kjøl etter pandemien.
Det skal skje i form av en kapitalutvidelse, opplyser selskapet søndag. De planlegger å hente inn 2,1 milliarder euro.
Styret i flyselskapet har besluttet å utstede nye aksjer fra onsdag. I likhet med andre flyselskap tapte Lufthansa store penger da pandemien førte til at antallet passa...Se mer

Prosafe har signert kontrakt med BP

Boligriggselskapet Prosafe har inngått en kontrakt med BP Exploration Company om utleie av riggen Safe Zephyrus, ifølge en børsmelding fredag.
Riggen skal brukes til å støtte Seagull-prosjektet på britisk side av Nordsjøen.
Kontrakten løper ti måneder fra første kvartal 2022 med opsjoner på opptil fire måneder.
Den faste kontrakten verdsettes til 35,5 millioner dollar (rundt 305 millioner kroner)...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%