Nel blir med i samarbeid om fossilfri stålproduksjon

Nel Hydrogen Electrolyser blir med i samarbeidet mellom Ovako, Volvo, Hitachi ABB og H2 Green Steel, ifølge en børsmelding.
Samarbeidet gjelder konvertering til såkalt grønt hydrogen i produksjonsprosessen, som skal kutte CO2-utslippene ved anlegget med 50 prosent fra dagens nivå.
Nels mål er å levere elektrolysesutstyr til prosjektet i Hofors i Sverige.
En investering på rundt 180 millioner svenske kroner i prosjektet er støttet av den svenske Energimyndigheten, ifølge meldingen.

Siste nytt

Tele2s driftsresultat endte på 2,5 milliarder svenske kroner

Tele2 fikk et driftsresultat før avskrivinger, men etter leasingavskrivinger (ebitda-al) på 2.581 millioner svenske kroner i tredje kvartal 2021, ifølge selskapets kvartalsrapport.
På forhånd var det ventet en ebitda-al på 2.576 millioner svenske kroner, ifølge estimater innhentet av Infront.
Omsetningen ble 6.639 millioner kroner i kvartalet, mot en ventet omsetning på 6.655 millioner kroner.
Tele2 opplyser at de holder de...Se mer

Resultatfall for Entra tross høyere leieinntekter

Eiendomskonsernet Entras leieinntekter økte med ni prosent til 639 millioner kroner i tredje kvartal, sammenlignet med året før. Det viser selskapets kvartalsrapport som legges frem tirsdag morgen.
Likevel fikk resultatet seg en knekk. Resultatet før skatt endte på 1,19 milliarder kroner, ned fra 1,35 milliarder i fjor.
På forhånd var det ventet et resultat før skatt på 416 millioner kroner, ifølg...Se mer

Kran-uhell for Seaway 7

Seaway7 ble mandag informert om en hendelse med en kran på verftet som bygger skipet Alfa Lift i Kina. Det er for tidlig å si om hendelsen vil påvirke leveranseplanen for skipet, ifølge en melding fra selskapet.
Seaway 7 ble til da oljeserviceselskapet Subsea 7 i sommer fusjonerte sin fornybarenhet med tungtløftaktøren OHT.

Vestas leverer turbiner til Equinors USA-vindanlegg

Danske Vestas er utvalgt som leverandør av 138 vindturbiner til kjempeprosjektene Empire Wind 1 og 2 i USA for utbyggerne Equinor og BP.
Det er ikke inngått en endelig kontrakt ennå, men dette er et signal om at Vestas ligger an til å bli valgt. Det er en fjær i hatten for det danske selskapet etter at Equinor tidligere har valgt amerikanske GE som turbinleverandør til det britiske Doggerbank-prosj...Se mer

Ernst & Young får kritikk fra Finanstilsynet

Finanstilsynet førte tilsyn hos revisjonsselskapet Ernst & Young (EY) mellom 5. og 23. oktober, og gir kritikk i en fersk tilsynsrapport publisert mandag.
Ifølge Tilsynet har det blitt avdekket «enkelte mangler» knyttet til Ernst & Youngs rutiner og retningslinjer.
I tillegg er det funnet «alvorlige svakheter» i gjennomføringen av tre mindre revisjonsoppdrag. Disse var knyttet til risikovurderinger,...Se mer

Ocean Yield og Navig8 selger to tankskip

De to tankskipene Navig8 Pride og Navig8 Providence, som eies i en joint venture mellom Ocean Yield og Navig8, skal selges. Det skriver Ocean Yield i en melding.
Fartøyene er på langtidscharter med datterselskap av Navig8, og er under kontrakter med kjøpsopsjoner som nå er utløst. Fartøyene er ventet å bli levert i første kvartal neste år.
Ocean Yield forventer å bokføre en mindre gevinst fra salg...Se mer

Ineos vil bygge anlegg for grønn hydrogen i Norge

Europas største produsent av hydrogen, Ineos, annonserte at de vil bruke 2,3 milliarder euro på elektrolyseanlegg som skal lage nullutslipps grønn hydrogen i Europa, skriver Reuters.
De første anleggene skal bygges i Norge, Tyskland og Belgia i løpet av de neste ti årene. Det er også planlagt anlegg i Storbritannia og Frankrike, ifølge en uttalelse, skriver nyhetsbyrået.

OnePark vant milliardanbud på Oslo Lufthavn

OnePark har de siste fem årene drevet parkeringsanleggene på Oslo Lufthavn, og det vil de fortsette med de neste fem årene, opplyser selskapet i en pressemelding.
Kontraktsverdien er på rundt 2 milliarder kroner de neste fem årene, og er den nest største Avinor har med samarbeidspartnere, opplyser selskapet.
Administrerende direktør i OnePark, Leif Nymoen, sier i pressemeldingen at konkurransen har...Se mer

Klaveness fullfører skipssalg verdt 6,5 mill. dollar

Et datterselskap kontrollert av Klaveness Combination Carriers har fullført salget av et CABU-skip bygd i 2001. Slaget vil gi en estimert inntjening på 6,5 millioner dollar.
Det kommer frem i en børsmelding.
Skipet blir solgt som et tørrbulkfartøy. Selskapet bemerker i børsmeldingen at prisen på brukte panamax-skip har steget med rundt 150 prosent hittil i år, noe som gir et vindu for selskapet å fo...Se mer

Handelsbanken flytter frem kvartalsfremleggelse

Mandag melder Handelsbanken at den flytter frem fremleggelsen av resultatene for tredje kvartal. Det kommer frem i en pressemelding fra selkaspet.
Rapporten vil nå bli lagt frem etter stengetid på Stockholmsbørsen tirsdag ettermiddag. Opprinnelig skulle rapporten legges frem onsdag kveld.
Bankens Investor Relations-sjef Lars Höglund vil ikke si noe om hvorfor rapporten flyttes frem 13 timer, ifølg...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%