I samarbeid med CMC Markets

Ager-Hanssens britiske avisutgiver er til salgs

Den gjeldstyngede britiske utgiveren Johnston Press, der nordmannen Christen Ager-Hanssen er største eier, søker hjelp fra kjøpere for å redde selskapet fra en gjeld på 220 millioner pund.
Det skriver Johnston Press i en pressemelding.
Selskapet har siden i vår jobbet med å få et strategisk overblikk over finansieringsmulighetene før lånet, som tilsvarer 2,3 milliarder kroner, forfaller til betaling 1. juni 2019.
De har foreløpig ingen pågående diskusjoner med potensielle budgivere, ifølge meldingen.
Johnston Press, som blant annet eier The Scotsman og Yorkshire Post, er notert på børsen i London. Der verdsettes de nå til 3,6 millioner pund etter å ha falt 70 prosent hittil i år. I ledelsen sitter blant andre den tidligere konsernsjefen i Schibsted, Kjell Aamot, skriver Dagens Industri.

Siste nytt

Britene enige med Spania om Gibraltar

Storbritannia og Spania har nådd en avtale om den britiske halvøya Gibraltar, noe som fjerner et hinder for bredere brexit-forhandlinger, skriver Financial Times.
Forhandlere og politikere sa torsdag at de to partene har blitt enige om den såkalte «protokollen» om Gibraltar, som har vært vedlagt Storbritannias skilsmisseavtale med EU. Det gjenstår imidlertid fortsatt noen punkter om territoriets fr...Se mer

Credit Suisse og Danske Bank hever sine kursmål for DNB

Både Credit Suisse og Danske Bank Markets hever sine kursmål for DNB-aksjen. Førstnevnte hever fra 155 kroner til 169 kroner per aksje, og Danske Bank hever fra 158 kroner til 166 kroner per aksje.
Det skriver DN Investor, og viser til TDN Finans.
Det gir en oppside på henholdsvis 4,81 og 2,95 prosent, mot sluttkurs torsdag. DNB-aksjen er fredag ettermiddag opp 0,34 prosent til 161,80 kroner per aks...Se mer

Vekst for Schlumberger i tredje kvartal

Oljeservicekjempen Schlumberger økte omsetningen til 8,50 milliarder dollar i tredje kvartal – en økning på 8 prosent fra samme kvartal i fjor, og 2 prosent opp fra andre kvartal, men litt lavere enn FactSet-konsensus på 8,58 milliarder dollar.
Spesielt i Nord-Amerika øker inntektene, der de fra samme kvartal i fjor er opp 23 prosent til 3,19 milliarder dollar. Når det er sagt så økte inntektene fr...Se mer

Procter & Gamble stiger i førhandelen på Wall Street

Procter & Gamble-aksjen løfter seg 2,8 prosent i førhandelen på Wall Street etter at selskapet levere høyere inntekter og inntjening enn hva analytikerne hadde ventet på forhånd.
Selskapet hadde inntekter på 16,7 milliarder dollar i selskapets første kvartal (selskapet har avvikende regnskapsår), hvilket var tilnærmet uendret fra 16,65 milliarder dollar i samme periode i fjor, men over analytikerne...Se mer

Procter & Gambles økte på bunnlinjen

Procter & Gamble rapporterer om inntekter på 16,7 milliarder dollar i selskapets første kvartal (selskapet har avvikende regnskapsår).
Det er tilnærmet uendret fra 16,65 milliarder dollar i samme periode i fjor, men over analytikernes forventninger om inntekter på 16,64 milliarder dollar, ifølge CNBC.
Resultat før skatt økte 5 prosent til 3,94 milliarder dollar, og på bunnlinjen satt selskapet igjen...Se mer

EMGS i sluttforhandlinger om tomånederskontrakt

EMGS opplyser torsdag om at de er i sluttfasen av forhandlingene med en ikke navngitt kunde, for oppdrag i Sør-Amerika med en ventet varighet på mellom en og to måneder
Selskapet skriver at de snart vil mobilisere Atlantic Guardia etter forespørsel fra kunden.
Selskapet vil, under visse forutsetninger, bli kompensert for mobilisering og demobilisering dersom kontrakten, med ventet oppstart i fjerde...Se mer

Regjeringen: Egen komité skal sette styringsrenten

Dette kommer frem i regjeringens forslag til ny sentralbanklov, som skal modernisere loven fra 1985.
− Regjeringen foreslår en ny og mer moderne styringsstruktur for Norges Bank. Med dette legger vi til rette for en god styring av sentralbanken og Statens pensjonsfond utland, sier finansminister Siv Jensen (FrP).
Regjeringen vil at Oljefondet fortsatt skal være en del av sentralbanken, etter at Gjed...Se mer

Tesla lanserer en ny versjon av Model 3

Tesla-sjef Elon Musk skriver på Twitter at en ny utgave av Model 3 nå er til salgs. Versjonen har en «middels rekkevidde», på 418 kilometer.
Prisen på denne varianten er 45.000 dollar, tilsvarende 372.000 kroner. Tesla har lovet at den rimeligste versjonen av Model 3, som ennå ikke er til salgs, vil ha en pris på 35.000 dollar, tilsvarende 289.000 kroner.
I starten av måneden meldte Tesla at de prod...Se mer

Kina forsøker å berolige investorene

Kinas visestatsminister, Liu He, forsøker å berolige investorene etter at ferske tall viste at landets vekst er på det svakeste siden finanskrisen i 2009.
– Hvis du analyserer Kinas økonomi ut ifra en sak eller en periode, så føler du kanskje at den har vanskeligheter. Men om du har et større historisk perspektiv, ser du at fremtiden ser svært lys ut, sier He ifølge Financial Times.
Veksten i verdens nest største...Se mer

Spørsmål

Anonym: Hei, hvis man sitter med TEL aksjer i dag, kan man da selge i dag og fortsatt få utbytte på 3,9kr 01.11 ?

Eirik Nysveen:
Hei.
Så lenge du satt med Telenor-aksjer da den gikk ex.-utbytte i går, torsdag, så har du rett på utbytte 1. november.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%