OHT går i pluss – vil flytte fra Merkur til Oslo Børs

Arne Blystads tungløftrederi OHT ble notert på Merkur Market i september, og sier nå at det ønsker å flytte til den viktigste markedsplassen, Oslo Børs.
«Selskapet har startet en dialog med Oslo Børs og Finanstilsynet i Norge om en prosess for å notere selskapets aksjer på Børsens hovedmarkedsplass Oslo Børs», skriver OHT i en fersk kvartalsrapport.
Selskapet leverer et resultat etter skatt på 3,6 millioner dollar, opp fra minus 1,7 millioner dollar i samme periode i fjor.
Omsetningen er på 17,6 millioner dollar, opp fra 15,7 millioner dollar på samme tid i fjor.

Kontrakt på Doggerbank

Så langt i år har OHT gått med overskudd etter skatt på 10,9 millioner dollar, fra minus 4,2 millioner dollar etter skatt på samme tid i fjor.
Selskapet signerte i tredje kvartal kontrakter for leveranser på Equinor og SSEs britiske havvindprosjekter Doggerbank A og B, som inkluderer transport og installasjon av 190 fundamenter til vindturbiner fra tredje kvartal 2022 til tidlig i 2024.
Havvindprosjektet Doggerbank består av flere delprosjekter som til sammen utgjør et av verdens største offshoreprosjekter de neste årene, en investering på opp mot 100 milliarder kroner.

Ser positive tegn i markedet

OHT sier at oljemarkedet fortsatt ligger nede etter coronakrisen, og få rigger skal flyttes. Da er det mer positivt innen havvind.
Globale mål for utbygging av havvind er økt med 15 gigawatt i tredje kvartal til 233 gigawatt, ifølge analytikere i 4C Offshore. Blant annet har Storbritannia økt sitt mål til 40 gigawatt i 2030, og Tyskland har økt sitt mål til 20 gigawatt i samme periode.
Selskapet ansetter nå seks til åtte personer knyttet til nye installasjonsfartøy. OHT har signert kontrakt med kinesiske CMHI i Jiangsu som skal levere Vind 1, som blir OHTs første installasjonsfartøy for vindkraft. Leveransen skal skje i løpet av 30 måneder. OHT sier at selskapet forhandler om en kontrakt for bygging av skipet Vind 2.

Leverer til Moray East

OHTs fartøy leverer tjenester både innen fornybar energi, olje og gass og maritim industri. Brukstiden har vært på 84 prosent så langt i 2020.
Selskapets største fartøy Hawk, Osprey og Albatross har jobbet med å transportere understell til havvindparken Moray East for EDPR og DEME Offshore. De andre fartøyene Falcon og Eagle har operert på kortsiktige kontrakter.
OHT sier at en kredittfasilitet på 30 millioner dollar utløper i slutten av året, og at det derfor har planer om å sikre en ny fasilitet på 50 millioner dollar i desember.

Siste nytt

Medier: Reddit vurderer å gå på børs

Reddit ansetter sin første finansdirektør og gjør seg klar for å gå på børs, skriver Bloomberg og viser til en artikkel i New York Times.
– Vi tenker på det. Vi jobber mot det øyeblikket, sier Reddit-sjef Steve Huffman ifølge avisen.
Reddit ble verdsatt til 6 milliarder dollar, tilsvarende over 50 milliarder kroner, i forbindelse med en kapitalinnhenting for en tid tilbake.
Selskapet hentet penger for å...Se mer

Vattenfall får milliardkompensasjon

Vattenfall får 1,43 milliarder euro i kompensasjon, går det frem av en melding, tilsvarende 14,6 milliarder kroner med dagens kurs. Kompensasjonen kommer som en løsning på en atomtvist i Tyskland.
Den tyske konstitusjonelle domstolen har bekreftet to ganger at Vattenfall ble diskriminert, da selskapet ikke kunne bruke sine produksjonsrettigheter i sine egne atomkraftverk, mens konkurrenter kunne.

Aker Solutions tilkjent 690 millioner kroner i voldgiftssak i Tyskland

Aker Solutions har mottatt den endelige avgjørelsen fra den tyske rettsinstansen, i en sak mellom Aker Solutions og et tysk energiselskap, ifølge en børsmelding.
Aker Solutions skriver at retten tilkjenner det norske selskapet 67 millioner euro, inkludert 23 millioner euro i renter, tilsvarende et beløp på rundt 690 millioner kroner.
Voldgiftssaken gjaldt et tidligere prosjekt, Nordsee Ost, som ble...Se mer

Oppturen fortsetter for oljeprisen

Fredag stiger oljeprisene videre, etter en markant oppgang torsdag ettermiddag og kveld.
Ved 8.30-tiden omsettes ett fat med nordsjøolje for 67,8 dollar i spotmarkedet, opp 1,01 prosent siden midnatt.
Prisoppgangen torsdag kom etter at oljekartellet og samarbeidslandene, Opec+, fortsetter det lave produksjonsnivået for mars i april, utenom Russland og Kasakhstan.
På forhånd var det at landene vil let...Se mer

Vaccibody vurderer børsnotering i USA

Fredag kunngjør norske Vaccibody at selskapet undersøker mulighetene for å gå på børs i USA, ifølge en melding.
Vaccibody satser på kreftbehandling med immunterapi, og har en global lisens- og samarbeidsavtale med Genentech, som inngår i legemiddelgiganten Roche Group.
I fredagens melding skriver selskapet at det har opplevd en stadig økende internasjonal interesse for aksjen. Derfor har Vaccibody s...Se mer

Bergenbios forskning på kreftmedisin i ny fase

Første pasient i en internasjonal fase 1b-studie har fått en dose med tilvestamab, ifølge en melding fra Bergenbio fredag morgen.
Tilvestamab er et medikament selskapet utvikler i behandling mot AXL, et protein på overflaten av celler som er viktig i prosessen hvor kreft blir motstandsdyktig mot behandling.
Målet med den siste studien er å bekrefte sikkerhet, tålbarhet og for å beslutte en anbefalt...Se mer

Frøy kjøper Dof-skip og inngår flerårig kontrakt

Oppdrettsrederiet Frøy har kjøpt supplyskipet Scandi Texel fra Dof, ifølge en selskapsmelding fredag.
I tillegg har NTS-datteren inngått en 2,5 års avtale med en stor norsk oppdretter om leie av et spesialisert avlusningsfartøy.
Prosjektet – inkludert kjøp av båt, ombygging og montering av høykapasitets avlusingssystem – har en total investeringsramme på 182 millioner kroner.
Fartøyet er forventet å settes...Se mer

Frykt for inflasjon preger Wall Streets tredje dag på rad med nedgang

Den brede S&P 500-indeksen faller betydelig for tredje dag på rad etter en tale fra sentralbanksjefen i USA. Samtidig står Nasdaq overfor det som kan kalles en korreksjon.
Wall Street falt for tredje dag på rad. Etter stenging så hovedindeksene i New York slik ut:
  • Dow Jones ned 1,11 prosent
  • Nasdaq ned 2,11 prosent
  • S&P 500 ned 1,34 prosent
Ved åpning var renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner p...Se mer

Kjell Inge Røkke er ny styreleder i Rec Silicon

Kjell Inge Røkke er valgt som styreleder i Rec Silicon.
Det fremgår av protokollen fra selskapets ekstraordinære generalforsamling torsdag.
I tillegg ble Annette Malm Justad, Audun Stensvold og Lene Landøy valgt som styremedlemmer.
Vedtaket er identisk med forslaget fra Aker Horizons.

Aker Solutions tildelt storkontrakt - verdt opptil 800 millioner kroner

Equinor har gitt Aker Solutions en «betydelig» kontrakt på Åsgard-feltet. Det går frem av en børsmelding torsdag ettermiddag.
Arbeidet vil starte umiddelbart og er ventet å ferdigstilles i 2024.
Aker Solutions definerer en betydelig kontrakt på et sted mellom 700 millioner og 1,2 milliarder kroner.
I en pressemelding kort tid etter børsmeldingen fra Aker Solutions sier Equinor at kontrakten har en...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%