Norwegian-fall på positiv Oslo Børs

Norwegian-aksjen gikk mot strømmen på Oslo Børs, etter at selskapet la frem drastiske grep for å komme seg ut av konkursbeskyttelse.
Etter en positiv start på dagen fortsatte Oslo Børs oppturen gjennom dagen. Ved handelsdagens slutt stengte Hovedindeksen opp 0,85 prosent.
Det har vært store utslag i Norwegian-aksjen etter at flyselskapet presenterte sin oppdaterte plan for å redde selskapet.
Aksjen, som på det meste var ned rundt 9,7 prosent i tidlig handel, avslutter dagen med et fall på 5,19 prosent.
I Norwegians plan kom det frem at langdistanseflyene skal bort og gjelden skal kuttes ytterligere. Norwegian skal også hente mer penger og redusere kortdistanseflåten til maks 50 fly.
Norwegian sier selv at planen gir rammer som kan gjøre det mulig å forlate irsk konkursbeskyttelse før utgangen av mars.
I likhet med resten av luftfarten er Norwegian hardt rammet av coronakrisen, og aksjen har svingt mye det siste året. Hittil i 2021 er aksjen ned 16,03 prosent.

Tungt fall for Norske Skog

Norske Skog ble blant Børsens mest omsatte og endte dagen med nedgang på 8,24 prosent. Det skjedde etter at selskapet hentet 400 millioner i frisk kapital onsdag. Samtidig solgte storeieren Oceanwood seg ned. Norske Skog varslet samtidig et kraftig resultatfall for fjerde kvartal, og venter nedskrivninger på inntil 500 millioner kroner i kvartalet.
Mest omsatt ble likevel Equinor som steg 2,74 prosent, etterfulgt av Nel som falt 1,07 prosent.
Axxis Geo Solutions ble dagens børstaper, med en nedgang på 20,18 prosent. Nedgangen kommer etter at selskapet tidlig torsdag morgen meldte at de vurderer å søke om rekonstruksjon.
Oljeprisen har vinglet mellom pluss og minus gjennom dagen. Et fat Nordsjøolje (brent spot) omsettes for 55,76 dollar fatet ved børsdagens slutt, en nedgang på 0,18 prosent for dagen.

Opp på Wall Street

I USA er det ventet at påtroppende president Joe Biden vil legge frem en økonomisk krisepakke i løpet av kvelden, ifølge flere medier. Samme dag er det oppgang i tidlig handel på Wall Street, der teknologitunge Nasdaq leder an.
Det etter en stort sett positiv børsmorgen i Asia, der Shanghai-børsen gikk mot strømmen.
Tokyo-børsen har på den andre siden nådd sitt høyeste punkt siden august 1990 i løpet av børsdagen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Oljeprisen bikket under 55 dollar

Oljeprisen vendte brått nedover fra klokken 16.00 fredag ettermiddag, og har i løpet av ettermiddagen bikket under 55 dollar.
I skrivende stund, klokken 17,42, omsettes ett fat med nordsjøolje for 55,18 dollar i spotmarkedet, ned 2,16 prosent for dagen.
Nedgangen har også bidratt til å dra med seg Hovedindeksen på Oslo Børs, som avslutter dagen med et fall på 1,09 prosent.

Oslo Børs avslutter uken med markant nedgang

Etter en negativ start på dagen, utviklet børsdagens seg forholdsvis rolig, men helt i innspurten falt Børsen brått, samtidig som oljeprisen falt.
Fredag endte Hovedindeksen ned 1,09 prosent til 987,92 poeng.
Dermed endte uken med nedgang. Det er den første uken på fem uker som ender med nedgang på Oslo Børs. Samlet for uken har Hovedindeksen falt 1,32 prosent.
Oljeprisen har falt markant den siste...Se mer

Helrødt på Wall Street – Wells Fargo-aksjen raste

Wall Street snudde nedover etter en drøy time med handel fredag ettermiddag, og nedturen forsterket seg utover kvelden.
Slik stod de store indeksene da handelen stengte klokken 22 norsk tid:
  • Dow Jones ned 0,57 prosent
  • Nasdaq ned 0,87 prosent
  • S&P 500 ned 0,72 prosent
Som vanlig er det storbankene som sparker i gang resultatsesongen i USA.
JPMorgan Chase, Citigroup og Wells Fargo var blant dagens kandidat...Se mer

Storbanker faller etter resultatslipp

Resultatsesongen er i gang i USA. Investorene er ikke nådige og sender aksjene til både JP Morgan, Citigroup og Wells Fargo nedover i førhandelen.
Den hektiske resultatsesongen har satt i gang i USA fredag ettermiddag med flere av de virkelig store bankene på plakaten. Både JP Morgan & Chase, Wells Fargo og Citigroup har åpnet sine regnskapsbøker.
Resultatene til alle de tre bankene er noe bedre e...Se mer

Dof trenger mer betalingsutsettelse

Det hardt pressede offshorerederiet Dof er fortsatt ikke i mål med forhandlingene med kreditorene om en større restrukturering av milliardgjelden.
Derfor søker selskapet nå ytterligere forlengelse av den såkalte stillstandsperioden, en utsettelse av betalinger av renter og avdrag, frem til 31. mars.
Det fremgår i en børsmelding fredag formiddag, der det har bedt Nordic Trustee om å kalle inn til et...Se mer

Awilco LNG øyner sterkere resultater i 2021

Awilco LNG har inngått en charterkontrakt på to til tre måneder for båten «WilPride», ifølge en melding.
Rederiet venter bruttoinntekter fra arbeidet på mellom 10,3 og 14,3 millioner dollar, fremgår det.
Selskapet melder også om at det venter sterkere resultater i 2021 - i takt med det knallsterke markedet for frakt av LNG om dagen:

Toppsjef Kenneth Hamnes i Arcus slutter

Kenneth Hamnes har fredag sagt opp stillingen som sjef for brennevinsprodusenten Arcus, ifølge en børsmelding.
Han vil fortsette i stillingen ut januar og begynner deretter i en ny stilling som toppsjef i Kavli Holding, fremgår det.
Finansdirektør Sigmund Toth tar over sjefsstolen i Arcus midlertidig fra 1. februar.
Stein Erik Hagen er største aksjonær i Arcus.

Pareto venter dobling av utbyttet til Fredriksen-rederi

Markedet for frakt av LNG (flytende naturgass) er knallsterkt om dagen.
Skipenes inntjening i spotmarkedet er skyhøy og befrakterne byr store summer for de få skipene som er tilgjengelig.
Situasjonen har fått Pareto Securities til å jekke opp kursmålet på John Fredriksens Flex LNG til 119 kroner. Tidligere var kursmålet 90 kroner.
Shippingaksjen handles til 87 kroner på Oslo Børs fredag. Oppgangen i...Se mer

Norwegian-aksjen faller igjen på Oslo Børs

Norwegian faller på Oslo Børs fredag formiddag, etter nedgang også dagen før, da det kriserammede flyselskapet meldte at det dropper langdistanse og fokuserer på Norden.
Aksjen er ned 6,47 prosent til 68,28 kroner per aksje. Torsdag falt kursen 5,19 prosent til 70 kroner. Kursen er rasert siden coronakrisen. Børsverdien er på 2,7 milliarder kroner, ifølge tall fra Infront.
Norwegian-aksjen har gått fra...Se mer

DNB: Redningen av Borr er fortsatt hovedmålet

DNB jobber nå aktivt sammen med Borr Drilling for å redde det kriserammede selskapet, slik at man unngår alternativer som å dele opp og selge selskapet.
Å komme i mål med en restrukturering av Tor Olav Trøims kriserammede riggselskap Borr Drilling er fortsatt DNBs primære mål, og banken jobber aktivt med selskapet for å nå dette målet.
Det sier direktør for Ocean Industries Jan Ole Huseby i DNB i en...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%