Prosafe sikrer Petrobras-kontrakt verdt 1,2 milliarder kroner

Riggselskapet Prosafe har inngått en avtale med Petrobras for levering av det halvt nedsenkbare fartøyet Safe Eurus for sikkerhets- og vedlikeholdsstøtte offshore Brasil, skriver selskapet i en melding.
Kontrakten har en verdi på rundt 126 millioner dollar, tilsvarende 1,2 milliarder kroner. Lengden på avtalen er fire år og vil starte opp i slutten av mars 2023.
Prosafe-aksjen stiger 2,49 prosent etter nyheten, etter et tydelig løft umiddelbart etter nyheten ble kjent.
– Ved å sikre høy fartøyutnyttelse for Prosafe i Brasil skapes en robust plattform for å ekspandere den regionale flåten når muligheter materialiserer seg gjennom den globale avtalen inngått med COSCO Shipping for Safe Nova og Safe Vega, sier Prosafe-sjef Jesper Kragh Andresen i en kommentar.

Siste nytt

Sikrer kontrakt verdt 443 millioner kroner

Kongsberg Automotive (KA) har signert en syvårskontrakt med en europeisk bilprodusent for levering av sammenleggbare nakkestøtter.
Kontrakten vil gi en årlig omsetning på 6,1 millioner euro, som samlet gir en kontraktsverdi på 42,5 millioner euro, melder selskapet i en børsmelding. Det tilsvarer rundt 443 millioner kroner etter dagens kurs.
Utvikling av produktet starter i juni i år, mens produksjon...Se mer

Signerte kontrakt om Fornebubanen

Veidekke har fredag signert kontrakten med Fornebubanen om bygging av tunnelen på den 2,35 kilometer lange strekningen fra Lysaker i Bærum til Vækerø i Oslo.
Oppdraget har en estimert verdi på 1,145 milliarder kroner ekskl. mva, skriver selskapet i en børsmelding.
Avtalen om bygging var allerede inngått, men manglet underskrift fra oppdragsgiver. Torsdag ble Fornebubanen vedtatt av Viken fylke og O...Se mer

Meglerhus tar opp dekning av Vår Energi

SEB starter dekning av Vår Energi med en hold-anbefaling og kursmål på 40 kroner.
Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset.
Som et av topp tre oljeleting- og produksjonsselskaper på norsk sokkel, med en produksjon på om lag 240.000 fat oljeekvivalenter pr dag, har Vår Energi en kontantgenerering uten sidestykke, støttet av en europeisk energikrise som har resultert i rekordhøye gasspriser, vise...Se mer

Kahoot nedgraderes av DNB Markets

DNB Markets nedgraderer Kahoot til hold fra kjøp og nedjusterer kursmålet til 20 kroner pr aksje fra tidligere 36 kroner.
Det fremgår av en oppdatering fredag.
I et mer utfordrende makromiljø mener meglerhuset at inntjeningen er mer følsom for lavere omsetningsvekst. DNBs syn er fremdeles at Kahoot er et SaaS-selskap med betydelig vekstpotensial, men tror at motvindene sannsynligvis vil være sterker...Se mer

Pareto Securities oppgraderer Cadeler til kjøp

Pareto Securities oppgraderer sin anbefaling på Cadeler til kjøp fra hold. Kursmålet høynes til 42 kroner, fra tidligere 38 kroner.
Det fremgår av en oppdatering fredag.
Kursmålet oppjusteres som følge av høyere estimater og valutakursendringer, som motvirker effekten av økt antall aksjer, basert på neddiskontert kontantstrøm med en kapitalkostnad (WACC) på 10 prosent. Etter aksjens svake utvikling...Se mer

Nedjusterer kursmål på Schibsted - anbefaler fortsatt kjøp

Danske Bank nedjusterer kursmålet på Schibsted til 245 kroner pr. aksje, fra tidligere 469 kroner pr. aksje og opprettholder en kjøpsanbefaling.
Det fremkommer av en analyse fra meglerhuset publisert fredag.
Meglerhuset viser til at aksjen er ned om lag 53 prosent hittil i år og handles til historiske lave nivåer.
«Med fortsatt sterk operasjonell utvikling på bakgrunn av sin ledende posisjon på den n...Se mer

Q-Free sikrer kontrakt verdt 45 millioner

Bombrikkeselskapet Q-Free har blitt tildelt en bompengekontrakt i Chile, ifølge en børsmelding fredag.
Avtalen har en verdi på omtrent 45 millioner kroner, og en varighet på fem år. Mesteparten av inntektene ventes å realiseres i 2023, ifølge Q-Free.

DNB Markets tror Norges Bank må stoppe på 2,75 prosent

DNB Markets tror Norges Bank følger sin plan om rentehevinger på et kvart prosentpoeng i august, september, november, desember, januar og mars. Deretter tror meglerhuset at sentralbanken må stoppe, slik at toppen blir 2,75.
Norges Bank har derimot signalisert ytterligere en heving i juni neste år, slik at toppen blir 3,0 prosent.
– Får vi rett i at den økonomiske utviklingen ute blir dystrere enn No...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%