Kina bygget jernbane for 1.011 milliarder kroner i fjor

Kina bygget 4.683 kilometer jernbane i fjor. Av dette ble 4.100 kilometer bygget for høyhastighetstog. Det skriver det statlige jernbaneselskapet China Railway i en melding.
Totalt brukte landet 803,9 milliarder yuan, tilsvarende 1.011 milliarder kroner i fjor.
I løpet av 2019 planlegger man å bygge 6.800 kilometer, noe som er en vekst på 40 prosent fra i fjor. Minst 3.200 kilometer vil bli bygget for høyhastighetstog, opplyser China Railway.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Nordic Unmanned sikrer rammeavtale med Bane Nor

Nordic Unmanned har blitt til tildelt en fireårig rammeavtale for hele jernbaneinfrastrukturen i Norge fra Bane Nor.
Det fremgår av en melding tirsdag.
Nordic Unmanned venter omsetning på minst 30 millioner kroner over varighetene på kontrakten, og begrunner dette med økt arbeidsomfang og geografisk område enn ved tidligere kontrakt.
Lengden på kontrakten er på to år med mulighet for en 1+1-års forle...Se mer

Flyr inngår betalingsavtale med Vipps

Flyr har inngått en avtale med Vipps for betaling for flybilletter, ifølge en melding tirsdag.
– Helt i tråd med vår forretningsmodell om å være en nytenkende aktør, som tar i bruk de mest moderne og digitale løsningene, har vi nå landet et samarbeid med Vipps. Vipps er et naturlig valg for oss i vår produktutvikling, da vi begge jobber for å skape de enkleste og mest kundevennlige løsningene. Vipp...Se mer

Elop Technology sikrer ordre fra Sealtech i YSA

Elop Technology har fått en ordre for både den håndholdte enheten Elop Insight og robotenheten Insight Crawler av Sealtech i USA.
Det fremgår av en melding tirsdag.
Elop-aksjen stiger markant etter nyheten, og er i skrivende stund opp 9,36 prosent til 5,08 kroner.
Sealtech er et Florida-basert selskap som spesialiserer seg på leveranse av produkter og tjenester som tar vare på og øker levetiden på be...Se mer

Sparebank 1 Markets nedgraderer DNB-aksjen til salg

Sparebank 1 Markets venter at DNB vil levere en solid tredjekvartalsrapport 21. oktober, og påpeker at det er gode makroøkonomiske utsikter for banken, men at den likevel handles «for høyt» og ser dempet risk/reward.
Det fremgår av en analyse fra Sparebank 1 Markets publisert mandag, der meglerhuset nedgraderer DNB til salg fra nøytral.
Resultat pr. aksje er i analysen oppjustert med 2 prosent i 202...Se mer

AF Gruppen får kontrakt verdt 350 mill. svenske kroner i Göteborg

AF Gruppens datterselskap Betonmast har inngått avtale med Volvo om bygging av parkeringshus og kontorlokaler på Hisingen i Göteborg, ifølge en melding fra selskapet.
Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på rundt 350 millioner svenske kroner, og omfatter bygging av et nytt parkeringshus, samt et kontorbygg med verksted.
Byggestart er fjerde kvartal 2021, med beregnet ferdigstilling i først...Se mer

Gigante Salmon i rute med landbasert lakseoppdrett

Det norske selskapet Gigante Salmon, som bygger sitt første landbaserte oppdrettsanlegg på Lille Indre Rosøya i Nordland, melder at arbeidet går etter plan og budsjett.
Det kommer fram i selskapets halvårsrapport. Selskapet har foreløpig ikke inntekter, og driftsresultatet i første halvår 2021 endte på minus -1,5 millioner kroner, hovedsakelig relatert til selskapets opptak på Euronext Growth Oslo...Se mer

DNO med lite oljefunn i Nordsjøen

DNO Norge AS har gjort et lite oljefunn nær Ekofiskfeltet i Nordsjøen, ifølge en melding fra Oljedirektoratet tirsdag.
Brønnen er boret om lag 14 kilometer øst for Ekofiskfeltet i sørlige Nordsjøen og 280 kilometer sørvest for Stavanger. Brønn 2/5-15 traff på olje i primærmålet i Våleformasjonen, hvorav 23 meter med homogen sandstein av dårlig til moderat reservoarkvalitet. Olje/vann-kontakten ble...Se mer

Finnair selger og leier tilbake fly for milliarder

Finnair har i forlengelsen av selskapets tiltak for å komme ut av coronakrisen, solgt fire av sine Airbus A350-fly, og leiet dem tilbake, melder Dow Jones Newswires.
Flyene, som ble levert mellom juni 2017 og februar 2019, er tilbakeleiet for tolv år i snitt, og transaksjonen vil ha en umiddelbar kontanteffekt i overkant av 400 millioner dollar, omkring 3,44 milliarder kroner, fremgår det.
Provenyet vil bli benyttet til...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%