I samarbeid med CMC Markets

Boeing tror på økte inntekter fra utenlandske forsvarskjøp

Mer enn 40 prosent av inntektene fra forsvarsrelaterte salg kan komme fra ikke-amerikanske kjøpere, sier Boeings sjef for internasjonale salg Gene Cummingham til Reuters. Boeing følger med på flere kommende innkjøpsrunder i Europa. Tyskland ser etter å kjøpe rundt 90 jagerfly til å erstatte deres aldrende Tornado-flåte. De har tidligere uttalt at de vil prioritere å kjøpe flere Eurofightere, men de vurderer også fly fra Boeing. Videre ser Boeing til Sveits og Polen. Polen skal ifølge Cunningham trenge ca. 32 nye helikoptre, og Sveits skal under forsvarsprogrammet deres Air2030 bruke opp til 8,08 milliarder dollar på nye jagerfly og bakkebasert luftfartsteknologi.
Forsvarsvirksomheten til Boeing har utgående bestillinger på fly som enda ikke er levert til en verdi av 50 milliarder dollar. I dag utgjør ikke-amerikanske bestillinger 36 prosent av disse.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Wanzhou er løslatt mot kausjon på 64,1 millioner

Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou er løslatt mot kausjon etter en betaling på 10 millioner kanadiske dollar, tilsvarende 64,1 millioner kroner, skriver en rekke amerikanske medier.
Det skjer etter en uke med økende handelsuro og sterke markedsreaksjoner rundt disputten mellom USAs justisdepartement og en av Kinas største maskinvareselskaper.
USA hadde bedt retten i Vancouver om å nekte kausjon f...Se mer

Hydro ga kontrakter til Brasil-ordførers selskap

Hydros selskap Alunorte i Barcarena har gitt kontrakter til familieselskapet til ordføreren i byen for over en halv milliard kroner siden 1999, skriver Dagens Næringsliv.
Det er selskapet AC Vilaça Empreendimentos, som har fått navnet fra Antonio Carlos Vilaçam, den sittende ordføreren i byen.
– Det utløste et «rødt flagg» i Hydro at en leverandør som siden årtusenskiftet jobbet for Alunorte hadde...Se mer

Ferske tall: Oljelagrene i USA gikk ned 10,2 mill.

Oljelagrene i USA falt med 10,2 millioner fat i forrige uke, skriver Marketwatch og viser til kilder med ferske tall fra American Petroleum Institute (API).
Bensinlagrene falt med 2,5 millioner fat, mens destillatlagrene på sin side klatret med 712.000 fat.
Oljeprisen stiger etter lagertallene. Nordsjøoljen er opp 1,37 prosent til 60,59 dollar fatet, mens amerikansk lettolje er opp 2,04 prosent for...Se mer

Amerikanske statsrenter stiger

Amerikanske statsrenter stiger tirsdag kveld, samme dag som USA og Kina har gjenopptatt handelssamtalene, noe som demper etterspørselen etter trygge havner som amerikanske statsobligasjoner skriver Marketwatch.
«Verdens viktigste rente», den amerikanske tiåringen, er opp rundt to prosentpoeng til 2,88 prosent tirsdag.
Den positive markedsstemningen ble noe dempet av at USAs president Donald Trump...Se mer

Wall Street blandet etter ny dag med store svingninger

Flere optimistiske nyheter om handelskrigen sendte Wall Street opp fra start, men deretter falt indeksene i minus og det endte blandet tirsdag.
Slik så det ut ved stenging:
  • Dow Jones ned 0,22 prosent
  • Nasdaq opp 0,16 prosent
  • S&P 500 svakt ned 0,04 prosent
Utviklingen kommer etter at det som så ut som fremgang i handelskonflikten ble erstattet av bekymringer for at tollettelser ikke er nært foreståend...Se mer

Ekspertene strides om hvor oljeprisen skal i 2019

Bank of America er positive til oljeprisen i 2019, men storbanken er ganske alene om sine forventninger, skriver CNBC.
Den amerikanske storbanken spår en oljepris på 70 dollar fatet i 2019. Det er til tross for ustabile tider i oljemarkedet.
– Volatiliteten vil være høy i den nære fremtiden, men når vi går inn i 2019, er vi konstruktive om oljeprisen. Vi tror kuttene (fra Opec) vil være tilstrekke...Se mer

Alphabet-sjef: – Ingen planer om å relansere Google i Kina

Toppsjef i Alphabet-eide Google, Sundar Pichai, som tirsdag kveld norsk tid svarer på spørsmål fra den amerikanske kongressen, meddeler at selskapet ikke har planer for å relansere en søkemotor i Kina.
Google har vært blokkert i Kina siden 2010, men moderselskapet Alphabet har flere ganger prøvd å etablere en ny søkemotor i landet, skriver Reuters.
– Akkurat nå har vi ingen planer om å relansere...Se mer

Kilder: Morgan Stanley skal lede Ubers børsnotering

Uber peker ut Morgan Stanley til å lede den gigantiske børsnoteringen neste år, ifølge Bloomberg som viser til to kilder med kjennskap til saken.
Det betyr at det vil dryppe en større del på den amerikanske storbanken i forbindelse av notering som verdsetter Uber til så mye som 120 milliarder dollar, tilsvarende 1.029,5 milliarder kroner.
Goldman Sachs er også ventet å spille en rolle i å lose Ube...Se mer

Uber saksøkt: – Innbitt på å kvele konkurransen

Det nedlagte oppstartselskapet Sidecar Technologies saksøker Uber, kommer det frem i et søksmålsvarsel som ble inngitt til en domstol i San Francisco tirsdag.
Der anklager selskapet Uber for å ha bedrevet med konkurransehemmende fremgangsmåter, som til slutt førte til at Sidecar gikk konkurs, skriver Reuters.
– Uber ble innbitt på å kvele konkurransen fra andre bildelingsapper, skriver selskapet i...Se mer

Tyskland kutter vekstanslag for 2018

Tysklands finansminister Peter Altmaier sier tirsdag at vekstanslagene for landets BNP i 2018 kuttes, melder Reuters.
Nå ventes det at økonomien vil vokse med mellom 1,5 og 1,6 prosent i år, som er en nedgang fra prognosene i oktober på 1,8 prosent.
– Veksten har sakket noe ned i løpet av de siste månedene, likedan som i flere andre land, forklarte finansministeren tidligere i dag.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%