Oljeprodusent: Høyere produksjon ved DNO-felt

Oljeprodusenten Genel Energy har stabilisert oljeproduksjonen etter to år med nedgang, mens driftsresultatet steg i årets første halvår, skriver Financial Times.
Det London-noterte selskapet, som har slitt med fallende produksjon siden 2016, fikk et driftsoverskudd på 73,3 millioner dollar (601,06 millioner kroner) i årets seks første måneder.
Det var en oppgang fra 14,2 millioner dollar i samme periode i fjor.
Produksjonen («net working interest») falt 13 prosent til 32.100 fat per dag i snitt over de seks månedene, fra 37.100 fat per dag for et år siden.
Men selskapet melder at per juni har dette hentet seg opp til 35.500 fat per dag takket være høyere produksjon ved Peshkabir-feltet i Kurdistan.
Oljeeksporten fra Tawke-feltet, inkludert Peshkabir, var 104.804 fat per dag i første halvår 2018.
Genel har en eierandel på 25 prosent i Peshkabir, der operatøren er norske DNO.
Genel-aksjen stiger 12,36 prosent i London. DNO stiger 3,66 prosent på Oslo Børs.

Siste nytt

Kilder: Fiat kan annonsere Renault-samarbeid mandag

Fiat Chrysler kan offentliggjøre et partnerskap med Renault allerede på mandag, ifølge anonyme kilder som Bloomberg har snakket med.
Det var Financial Times som først rapporterte at de to bilprodusentene var i samtaler om å skape «omfattende bånd» til hverandre.
En slik avtale kan åpne for at Fiat Chrysler blir en del av Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen.
Bloombergs kilder sier søndag at avtalen ka...Se mer

Mulig May-etterfølger: – Må være forberedt på «no deal»

Storbritannia må være forberedt på å forlate EU uten en avtale den 31. oktober, altså en såkalt «no deal»-brexit.
Det sier tidligere brexitminister og mulig etterfølger til avtroppende statsminister Theresa May, Dominic Raad, ifølge Reuters.
– Dersom du ikke er villig til å forlate forhandlingsbordet har du ikke oppmerksomheten til den andre parten, sa han til BBC.
– Hvis du er det får man kredibi...Se mer

Qatar i samtaler om å kjøpe seg inn i Leeds

Oljerike Qatar, som skal arrangere fotball-VM i 2022, er i samtaler med Leeds United om å kjøpe seg inn i den engelske fotballklubben, ifølge Financial Times.
Det vil i så fall være Qatars første eierinteresse i engelsk fotball.
Det er statlige Qatar Sports Investments som skal ha vært i kontakt med Leeds-eier Andrea Radrizzani den siste tiden om å kjøpe en kontrollerende andel av klubben, ifølge ik...Se mer

– S&P 500 kunne ligget 19 prosent lavere uten tilbakekjøp

Om det ikke hadde vært for at selskaper kjøpte tilbake sine egne aksjer kunne S&P 500-indeksen ha ligget 19 prosent lavere i første kvartal, ifølge en analyse Ned Davis Reaserch har gjort.
Det melder CNBC.
Analysebyrået har sett på utviklingen for den brede indeksen mellom første kvartal i 2011 og i samme periode i 2019, og subtrahert summen som selskapene har kjøpt tilbake aksjer for.
I analysen kommer det også fre...Se mer

Kilder: Fiat Chrysler i samtaler om å gå sammen med Renault

Fiat Chrysler er i gang med samtaler om å skape omfattende bånd til franske Renault, skriver Financial Times med henvisning til kilder.
Noen av kildene sier at en eventuell avtale kan ende med at Fiat Chrysler blir med i Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen i fremtiden. De legger imidlertid til at et slikt utfall være en komplisert vei å ta, og at det vil innebære å vinne over Nissan.
Samtalene er ifølge avisen fok...Se mer

Kina: – Den som shorter yuanen vil få store tap

Verdien til den kinesiske yuanen har svekket seg mer enn 2,5 prosent mot dollaren siden handelskrigen mellom USA og Kina eskalerte for noen uker siden, skriver Reuters.
Etter nedgangen koster én dollar like over grensen på syv yuan, som har blitt ansett som det laveste yuanen bør ligge på mot dollaren.
Xiao Yuanqi, talsperson for den kinesiske bank- og finansmyndigheten CBIRC, sier ifølge Reuters at...Se mer

«Ingen» vil være toppsjef i dette selskapet: – En umulig jobb

Toppsjefstillingen i et av Sør-Afrikas største og mest trøblete selskaper er ledig for ellevte gang på et tiår.
Strømforsyningselskapet Eskom forsyner 95 prosent av strømmen til Sør-Afrika, og står uten leder etter at Phakamani Hadebe bestemte seg for å gå av bare 16 måneder etter at han begynte å jobbe der.
Han forteller at stillingen kom med «utenkelige krav» og at jobben begynte å gi han helsepr...Se mer

FA: Spetalen kan ha gått glipp av 8 milliarder i gevinst

Investor og milliardær Øystein Stray Spetalen har år etter år sett Oslo Børs bykse oppover, uten å ha vært med på moroa.
For av balanseverdien til det Spetalen-eide investeringsselskapet Ferncliff Holding på 2,3 milliarder kroner, sitter 1,7 milliarder kroner i banken, en andel på hele 75 prosent, skriver Finansavisen.
Det har ført til at Spetalens formue har steget med 23 prosent i løpet av de si...Se mer

BW Offshore-sjefens aksjer opp 21,5 mill. på en uke

Oslo Børs-noterte BW Offshore, som driver med flytende produksjonsskip, steg nær 20 prosent til kurs 57,6 kroner på Oslo Børs denne uken.
Det var godt nytt for BW Offshore-sjef Carl K. Arnett.
Han eier samlet 2,28 millioner aksjer i selskapet han leder, ifølge en oversikt på BW Offshores hjemmesider. Papirverdien på disse aksjene økte med 21,5 millioner kroner til 131 millioner kroner i løpet av u...Se mer

WSJ: Wall Street kjøper ikke det Silicon Valley selger

Nyopprettede teknologiselskaper som har fått millioner i frisk kapital av venturekapitalister i tek-hovedstaden Silicon Valley sliter med å selge seg til skeptiske Wall Street-investorer.
Verdsettingen i seks av de ti mest kjøpte tek-oppstartselskapene som har gått på børs siden 2015 nådde en topp før de børsnoterte, viser en analyse av Wall Street Journal.
Uber-investorer betalte like under 50 do...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%