Domino’s-selskap gir opp Norge - håper noen vil ta over

Pizzakjedens franchise-selskap varsler Norge-exit, men det internasjonale merket vil finne andre som kan drive Domino’s-restaurantene videre.
Det melder det britiske børsnoterte selskapet Domino’s Pizza Group i sin kvartalsrapport torsdag morgen.
Selskapet har gjennomført en ekstern granskning av sine internasjonale markeder, som er Norge, Island, Sveits og Sverige, og funnet ut at man vil forlate disse landene.
Det går ikke frem av meldingen hvordan det London-noterte Domino’s-selskapet vil kvitte seg med den norske driften.
– Vi har konkludert at selv om dette er attraktive markeder, er ikke vi de beste eierne av disse virksomhetene. Styret har derfor bestemt å forlate disse markedene på en ordentlig måte, sier Domino’s toppsjef i Vest-Europa, David Wild.
Det er i dag Domino’s Pizza Group som er franchisetaker i Norge, på vegne av det amerikanske Domino’s-konsernet. Selskapet understreker at planen er å finne en ny franchisetaker som kan drive restaurantene videre under Domino’s-merket.

Blandede resultater fra redningsplan

I Norge eier Domino’s 10 Dolly Dimples-restauranter og 47 Domino’s-restauranter.
Etter andre kvartal varslet Domino’s en full gjennomgang av det norske markedet, og lovet å komme sterkere tilbake.
Nå skriver selskapet at de første resultatene av denne planen har vært blandet, og salgsveksten har vært svakere enn antatt.
Salget i Norge i tredje kvartal gikk tilbake 0,3 prosent, målt i norske kroner, men så vekst for sine Domino’s-restauranter (ekskludert Dolly Dimples) på 6,3 prosent. Denne veksten er drevet av nye åpninger.
Ser man på det sammenlignbare salget i Domino’s-restaurantene (ekskludert Dolly) falt salgsinntektene med 16,5 prosent.

Peker på høye arbeidskostnader

Toppsjef David Wild i Domino’s Pizza Group sier på en telefonkonferanse at utviklingen har vært utfordrende i de internasjonale markedene, men påpeker at selskapet er fornøyd med en stabilisering i de finansielle resultatene i den siste regnskapsperioden.
Han understreker også forskjellene i de forskjellige markedene, og peker på at høye arbeidskostnader har gitt utfordringer i Sveits og Norge. Wild gjentar også at selskapets exit vil skje på en ordentlig måte, og at de vil finne noen andre som kan ta over.
Domino's Pizza Group er notert på London-børsen. Oljefondet er blant aksjonærene og hadde ved utgangen av 2018 en eierandel på 2,68 prosent som da var verdsatt til 323 millioner kroner.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Paddeflatt på Wall Street

De tre toneangivende aksjeindeksene på Wall Street var uten de store endringene fredag. Slik gikk det ved stenging:
  • Dow Jones opp 0,12 prosent
  • Nasdaq Composite ned 0,21 prosent
  • S&P 500 ned 0,02 prosent
Før børsåpning viste ferske tall at detaljhandelomsetningen i USA hadde en oppgang på 1,2 prosent på månedsbasis i juli, mot forventningene på 1,9 prosent, ifølge TDN Direkt.
Capital Economics skriver i en...Se mer

Reuters: USA og Kinas planlagte møte om handel utsettes

USA og Kina skulle etter planen møtes lørdag for å gjennomgå i hvilken grad Kina har fulgt fase 1-avtalen på handel. Møtet er nå utsatt på ubestemt tid, grunnet «planleggingsproblemer», ifølge Reuters som viser til kilder med kjennskap til planene.
USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer, finansminister Steven Mnuchin og Kinas visestatsminister Liu He har vært ventet å ha et videomøte 15. augus...Se mer

Oslo Børs endte med nedgang

Hovedindeksen endte ned 0,7 prosent til 871,91 poeng. Nedgangen kommer med et bredt børsfall i Europa. Wall Street er også i minus fredag ettermiddag.
Equinor stengte med en nedgang på 2,93 prosent til 145,7 kroner. Aksjen er ekskludert utbytte og har blitt nedgradert av meglerhus, i tillegg til at oljeprisen er gått litt nedover i løpet av dagen.
Pareto Securities har jekket ned anbefalingen på Equ...Se mer

Lakseprisene holder seg stabile for neste uke

Lakseprisene ser ut til å bli noenlunde stabile for neste uke. Men flere prøver å presse prisene opp.
Det er tilbakemeldingen IntraFish får fra markedsaktører fredag ettermiddag.
En eksportør sier at prisene har stabilisert seg, og forventer samme pris neste uke som denne. Han melder om priser fra oppdretter på 43 kroner for 3–4 kilo.
– Det har vært en kjekk uke, vi har klart å få pengene våre tilbak...Se mer

Oljeprisen svinger nedover etter IEAs anslagskutt

Oljeprisen er på vei nedover fredag formiddag. I skrivende stund omsettes ett fat med nordsjøolje (Brent) for 44,58 dollar fatet i, ned 1,13 prosent for dagen.
Det etter at prisen klatret over 45 dollar i morgentimene, etter nyheter om at USAs kommersielle oljelagre har falt for tredje uke på rad.
«Prisene svingte til tap på fornyet bekymring for den globale utviklingen for oljeetterspørselen,» skri...Se mer

SAS med nye endringer i redningspakken: Sverige og Danmark tilbys økt rente

SAS fikk ikke nok støtte til forslag til redningsplan som ble lansert 30. juni. Etter at et nytt forslag ble lagt på bordet tidligere i august, sukres pillen nå ytterligere for den danske og svenske staten.
Fredag varsler SAS markedet om nye endringer i den foreslåtte rekapitaliseringsplanen som skal redde selskapet fra konkurs.
Endringen som nå gjøres betyr i praksis at den svenske og danske staten...Se mer

Flere meglerhus oppjusterer Bank Norwegian-kursmål

Arctic Securities, ABG Sundal Collier og Danske Bank Markets er blant meglerhusene som har høynet kursmålet på Norwegian Finans Holding, som eier Bank Norwegian, etter det som omtales som en solid andrekvartalsrapport.
Arctic Securities oppjusterer kursmålet til 92 kroner per aksje fra tidligere 85 kroner og gjentar en kjøpsanbefaling, ifølge en oppdatering torsdag kveld.
Meglerhuset ventet en innhenti...Se mer

Bred nedgang på Europa-børsene – reiseaksjer faller

Det er bred nedgang på de europeiske børsene fredag morgen, med samleindeksen Stoxx 600 ned 0,69 prosent.
Det etter en blandet børsmorgen i Asia. Også på Wall Street kvelden før var utviklingen blandet.
I Europa er flere reiseaksjer på vei nedover, etter at Storbritannia innførte nye karantenekrav for reisende fra Frankrike, Nederland Malta og Monaco, fra og med lørdag, melder CNBC.
Tui-aksjen er ned 5,47 prosent...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%