Domino’s-selskap gir opp Norge - håper noen vil ta over

Pizzakjedens franchise-selskap varsler Norge-exit, men det internasjonale merket vil finne andre som kan drive Domino’s-restaurantene videre.
Det melder det britiske børsnoterte selskapet Domino’s Pizza Group i sin kvartalsrapport torsdag morgen.
Selskapet har gjennomført en ekstern granskning av sine internasjonale markeder, som er Norge, Island, Sveits og Sverige, og funnet ut at man vil forlate disse landene.
Det går ikke frem av meldingen hvordan det London-noterte Domino’s-selskapet vil kvitte seg med den norske driften.
– Vi har konkludert at selv om dette er attraktive markeder, er ikke vi de beste eierne av disse virksomhetene. Styret har derfor bestemt å forlate disse markedene på en ordentlig måte, sier Domino’s toppsjef i Vest-Europa, David Wild.
Det er i dag Domino’s Pizza Group som er franchisetaker i Norge, på vegne av det amerikanske Domino’s-konsernet. Selskapet understreker at planen er å finne en ny franchisetaker som kan drive restaurantene videre under Domino’s-merket.

Blandede resultater fra redningsplan

I Norge eier Domino’s 10 Dolly Dimples-restauranter og 47 Domino’s-restauranter.
Etter andre kvartal varslet Domino’s en full gjennomgang av det norske markedet, og lovet å komme sterkere tilbake.
Nå skriver selskapet at de første resultatene av denne planen har vært blandet, og salgsveksten har vært svakere enn antatt.
Salget i Norge i tredje kvartal gikk tilbake 0,3 prosent, målt i norske kroner, men så vekst for sine Domino’s-restauranter (ekskludert Dolly Dimples) på 6,3 prosent. Denne veksten er drevet av nye åpninger.
Ser man på det sammenlignbare salget i Domino’s-restaurantene (ekskludert Dolly) falt salgsinntektene med 16,5 prosent.

Peker på høye arbeidskostnader

Toppsjef David Wild i Domino’s Pizza Group sier på en telefonkonferanse at utviklingen har vært utfordrende i de internasjonale markedene, men påpeker at selskapet er fornøyd med en stabilisering i de finansielle resultatene i den siste regnskapsperioden.
Han understreker også forskjellene i de forskjellige markedene, og peker på at høye arbeidskostnader har gitt utfordringer i Sveits og Norge. Wild gjentar også at selskapets exit vil skje på en ordentlig måte, og at de vil finne noen andre som kan ta over.
Domino's Pizza Group er notert på London-børsen. Oljefondet er blant aksjonærene og hadde ved utgangen av 2018 en eierandel på 2,68 prosent som da var verdsatt til 323 millioner kroner.

Siste nytt

Edda Wind dropper ny emisjon

Edda Wind dropper planene om en ekstra emisjon, skriver selskapet i en børsmelding onsdag kveld.
2. mars hentet selskapet 1,2 milliarder kroner i en rettet emisjon på 48 millioner aksjer. Samtidig holdt selskapet døren på gløtt for en ytterliggere utstedelse av to millioner aksjer.
Selskapets aksjekurs har over en lengre periode vært handlet for under tegningskursen, som er grunnen til at emisjone...Se mer

BW Ideol forhandler om finansiering - aksjen hopper 50 prosent

Havvindselskapet BW Ideol er i eksklusive forhandlinger for en finansiering på 40 millioner euro fra ADEME, et fransk statlig investeringsselskap, for å finansiere veksten av BW Ideols prosjektutviklingsaktiviteter.
Det fremgår av en melding onsdag. BW Ideol-aksjen hopper 50 prosent på Euronext Growth etter nyhetene.
Transaksjonen innebærer opprettelse av et datterselskap (DevCo) for alle BW Ideols...Se mer

Island hever renten til 7,5 prosent

Den islandske sentralbanken, Sedlabanki, har onsdag besluttet å heve styringsrenten med 1,0 prosentpoeng til 7,5 prosent. Det skriver sentralbanken i en melding.
Prisveksten i landet er på 10,2 prosent, og den underliggende prisveksten ligger på 7,2 prosent.
«Langsiktige inflasjonsforventninger er fortsatt langt over målet, og bankens realrente har falt siden forrige rentemøte», heter det i meldin...Se mer

Går av som ArcticZymes-sjef

Biotekselskapet ArcticZymes Technologies varsler at administrerende direktør Jethro Holter går av 30. september.
Han trekker seg frivillig som følge av personlige grunner, melder selskapet i en børsmelding.
– På vegne av styret vil jeg takke Jethro for hans enestående bidrag til ArcticZymes de siste 3 årene. I løpet av den tiden har Jethro vært med på å transformere ArcticZymes til en vellykket og s...Se mer

Scatec får garantier for solkraftverk i Brasil

Eksportfinansiering Norge (Eksfin) stiller rundt 770 millioner kroner i garantier når Scatec bygger nytt solkraftverk i Brasil.
Eksfin stiller garantier for inntil 71 millioner amerikanske dollar som er avgjørende for gjennomføringen av prosjektet.
Scatec bygger solkraftverket sammen med Equinor og Hydro Rein.
Solkraftverket skal ha en kapasitet på 531 megawatt og vil forsyne over 600.000 husholdning...Se mer

Suspenderer handel i Baltic Sea

Oslo Børs suspenderer handel i Baltic Sea-aksjen. Det kommer frem i en børsmelding knappe ti minutter før åpning onsdag.
Grunnen som oppgis er «technical post trade issues», eller tekniske problemer etter børsstenging tirsdag. Aksjekursen ved stenging var 50 kroner.
Les hele meldingen her:

Foreslår nye medlemmer til Nel-styret

Valgkomiteen i Nel foreslår Arvid Moss og Jens Bjørn Staff som nye styremedlemmer, ifølge innkallingen til selskapets generalforsamling, 21. april.
Finn Jebsen har besluttet å fratre sitt styreverv. Valgkomiteen takker også Jon André Løkke for hans periode som styremedlem i ett år.
Arvid Moss er ansvarlig for forretningsområdet Hydro Energy i Norsk Hydro, mens Jens Bjørn Staff er administrerende dir...Se mer

PGS tildelt kontrakt

PGS er tildelt en 3D-seismikkinnhentingskontrakt av et stort internasjonalt energiselskap, og vil mobilisere «Ramform Titan» for undersøkelsen i slutten av juni, med forventet fullføring i august 2023.
Det fremgår av en melding onsdag.
– Vi er veldig fornøyde med denne kontraktstildelingen, som forbedrer vår visibilitet for sommersesongen ytterligere (…), kommenterer konsernsjef Rune Olav Pedersen.
Prislappen på kontrakten nevne...Se mer

Norsk Solar gikk i minus på driften i fjerde kvartal

Det Stavanger-baserte solcelleselskapet Norsk Solar fikk et driftsresultat på minus 11,8 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor, opp fra minus 16,7 millioner kroner i fjerde kvartal 2021.
På bunnlinjen endte solcelleselskapet med et minusresultat på 19,2 millioner kroner i kvartalet, ned fra minus 15 millioner kroner i fjerde kvartal året før.
Norsk Solar utvikler, bygger, drifter og eier solkraft...Se mer

SSB: Arbeidsledigheten økte i februar

Arbeidsledigheten i februar var på 3,6 prosent, opp 0,1 prosentpoeng fra januar, viser SSBs arbeidskraftundersøkelse. Antall jobber gikk samtidig ned med i overkant av 4.500.
Det var 105.000 arbeidsledige i februar, som er en økning på 10.000 siden tilsvarende måned året før.
I april 2022 var antall arbeidsledige på sitt laveste nivå siden sommeren 2012. Men de ti siste månedene har vi sett en lav m...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%