Gustav Witzøe tar i dag over som konsernsjef i Salmar

Dagens toppsjef Olav-Andreas Ervik blir ny daglig leder i det nyopprettede datterselskapet Salmar Ocean, og får hovedansvaret for selskapet satsing på havbasert oppdrett.
Gustav Witzøe tar over som konsernsjef i Salmar i dag, 21. oktober, ifølge en melding.
Samtidig blir dagens konsernsjef Olav-Andreas Ervik ny daglig leder i det nyopprettede datterselskapet Salmar Ocean med hovedansvar for selskapets satsing på havbasert oppdrett.
– Med etableringen av SalMar Ocean tar Salmar et nytt skritt i retning av å styrke sin posisjon som ledende i utviklingen av havbasert oppdrett, sier Gustav Witzøe i en kommentar.

Satser i åpent hav

Frem til nå er det Gustav Witzøe som har ansvaret for Salmars satsing på havbasert oppdrett. Nå skal denne virksomheten samles i det nye datterselskapet som Ervik har ønsket å lede.
«Både Witzøe og Ervik poengterer at endringen sikrer kontinuitet i ledelsen, og at den er en naturlig konsekvens av Salmars ambisjon om å lede an i utviklingen av havbasert oppdrett», heter det i meldingen.
Styret mener endringen gir et godt grunnlag for positiv utvikling for Salmar.
Selskapet har nylig gjort et nytt utsett av fisk i havmerden Ocean Farm 1. Samtidig jobber datterselskapet Mariculture med å avslutte design og prosjektering av Smart Fish Farm, som er en større og mer avansert merd som skal etableres i åpent hav.

– På naturens premisser

Begge disse virksomhetene blir nå en del av nyetablerte Salmar Ocean.
– Dette er teknologisk banebrytende prosjekter som inngår i selskapets havstrategi. Vår ambisjon er å lede utviklingen av miljømessig bærekraftig sjømatproduksjon i eksponerte sjøområder, sier Witzøe.
– Vi er overbevist om at havbasert oppdrett vil spille en viktig rolle i fremtidens matproduksjon. På åpent hav har vi enestående muligheter til å drive oppdrett på naturens premisser og med minimal miljøpåvirkning. Jeg ser virkelig frem til å ta denne satsingen videre, sier Ervik.
Planen er at det skal være tett samarbeid og samspill mellom den havbaserte og den tradisjonelle oppdrettsvirksomheten.

Varsler milliardinvesteringer

– Selskapet vil i årene fremover investere store beløp i produksjonsanlegg flere steder langs kysten, herunder en betydelig vekst i RAS-basert settefiskproduksjon. I sum vil Salmar investere flere milliarder kroner i produksjons- og industrianlegg de nærmeste årene, sier Witzøe.
Gustav Witzøe etablerte Salmar i 1991, og har gjort selskapet til Norges nest største, og et av verdens største, innen lakseoppdrett. Han har overført det meste av aksjene til sønnen, 26 år gamle Gustav Magnar Witzøe.
Sønnen kontrollerer nå over 52 prosent av Salmar gjennom selskapet Kverva.

Les også:

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

HP-styret avslår oppkjøpbudet fra Xerox

Styret i HP mener budet fra Xerox ikke er høyt nok og at oppkjøpet ikke er i aksjonærenes beste interesse, og har enstemmig besluttet å avslå, melder CNBC.
Budet på 22 dollar per aksje består av 77 prosent kontanter og 23 prosent aksjer, eller 17 dollar og 0,137 Xerox-aksje per HP-aksje.
– Da styret tok denne beslutningen, vurderte det også tilbudets usikre karakter, inkludert en potensiell innvirkn...Se mer

Sundt og Midelfart tegnet seg i svensk finansselskap

Svenske Avida Holding, som er notert i gråmarkedet, har hentet 75 millioner kroner i en rettet emisjon. Nettoprovenyet skal gå til å legge til rette for videre vekst i selskapet.
Sundt-familien og Celina Midelfart har tegnet seg i emisjonen, sammen med Ubon partners (som eies av investorene Fredrik Halvorsen og Odd Johnny Winge) og investeringsselskapet Icon Capital.
Emisjonskursen ble satt til 30...Se mer

Kina: Konstruktive handelssamtaler med USA

Forhandlere fra USA og Kina har hatt «konstruktive» diskusjoner på telefon om en foreløpig handelssamtale, opplyser det kinesiske handelsdepartementet.
Visestatsminister Liu He snakket lørdag med den amerikanske handelsrepresentanten Robert Lighthizer og finansminister Steven Mnuchin på telefon. Det kinesiske handelsdepartementet sier at de hadde en «konstruktiv diskusjon om begge siders kjerneutfo...Se mer

Mistanke om pankreassykdom i Mowi-anlegg

Det er mistanke om pankreassykdom (SAV 2) på et oppdrettsanlegg i Tysvær i Rogaland, opplyser Mattilsynet lørdag.
Anlegget drives av Mowi og Finnøy Fisk. Mowi sitter med nærmere halvparten av aksjene i Finnøy.
Mattilsynet skriver at det er svært uvanlig å påvise sykdommen i dette området. Det er også et mål om at subtypen ikke skal spres sør for Stad.
Pankreassykdom er en alvorlig sykdom som kan g...Se mer

Bundesbank: - Tyskland er ikke i en økonomisk krise

Jens Weidmann, president i den tyske sentralbanken Bundesbank, sier landets økonomi «ikke er i krise». Det skriver Bloomberg.
Weidmann ser for seg at veksten vil komme seg opp igjen, og viste til at den tyske økonomien nærmer seg «full kapasitet», ifølge avisen.
Den tyske økonomien klarte såvidt å unngå resesjon i tredje kvartal, da bruttonasjonalproduktet (BNP) steg med 0,1 prosent.
– Det endrer ikke totalbildet...Se mer

Nissan tilbakekaller 400.000 biler

Nissan tilbakekaller nærmere 400.000 biler i USA over en bremsefeil som kan få bilene til å ta fyr, skriver NPR.
Bilprodusenten sier at en feil i bremsene kan bli utslitt og få bremsevæske til å lekke.
«Dersom advarselen er ignorert kan bremsevæsken lekke og potensielt skape en elektrisk kortslutning, som i sjeldne tilfeller kan føre til brann, sier selskapet i en uttalelse til det amerikanske vei...Se mer

Atlantic Petroleum mangler oppdateringer fra lisensleverandør

Atlantic Petroleums lisensoperatør Decipher Production i Orlando-feltet har ikke sendt oppdateringer om det er nødvendig med tiltak for å øke produksjonsraten.
Det fremkommer i en melding fredag.
Lisensoperatøren uttalte i en pressemelding i august at de tok en ny titt på om det kan være nødvendig med tiltak for å øke produksjonen i feltet for å levere de planlagte toppratene.
Produksjon fra Orlando-feltet...Se mer

Trippelrekord på Wall Street etter fornyet handelshåp

Denne uken ble avsluttet med en ny rekordfest på Wall Street. Etter en positiv utvikling fra start, har alle de tre toneangivende indeksene satt nye rekorder fredag.
Rekordene kommer etter at Trump-rådgiver Larry Kudlow fredag uttalte at USA og Kina «nærmer seg» en avtale, ifølge CNBC.
Til tross for flere slike uttalelser tidligere, reagerer positivt på Kudlows uttalelser.
Slik endte rekordfesten i USA:...Se mer

Otovo nærmer seg milliard-milepæl

Solcelleselskspet Otovo henter 150 millioner kroner i egenkapital i en investeringsrunde ledet av den svenske handelsselskapet Axel Johnson.
Axel Johnson, Otovo og selskapets grunnleggere har nådd en avtale der Axel Johnsen vil investere 177 millioner kroner i Otovo til 95 kroner per aksje, fremkommer det av en melding fredag.
Etter investeringen vil verdivurderingen av selskapet være omtrent 806 mi...Se mer

Europeiske børser avslutter uken positivt

De fleste store børsene i Europa avsluttet uken i positivt terreng.
Stemningen er blant annet løftet av handelsoptimisme. Trump-rådgiver Larry Kudlow mente torsdag at en fase 1-avtale mellom USA og Kina nærmer seg, ifølge Reuters. Samtidig fortsetter Kina å oppfordre til å fjerne eksisterende toll.
Torsdag viste ferske tall at britiske husholdninger bruker mindre penger, som tolkes som nok et tegn p...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%