Oslo Børs avslutter dagen ned etter en liten opptur

Virusdramaet fortsetter å tynge Hovedindeksen, som avsluttet handelsdagen med en nedgang på 0,95 prosent.
Saken oppdateres ...
Etter at både amerikanske og asiatiske børser har falt det siste døgnet, åpnet Oslo Børs ned onsdag morgen. Senere har nedgangen fortsatt.
Ved stenging er Hovedindeksen ned 0,95 prosent til 886,4 poeng.
Norwegian falt 14 prosent, markedet frykter en ny emisjon i flyselskapet etter at meglerhuset ABG tidligere denne uken spådde dette. Også SAS falt over 10 prosent, etter at flyselskapet la frem svakere kvartalsresultater enn analytikerne hadde ventet. I tillegg rammes flyaksjene av virusfrykt.

Laksefall

Lakseselskapet Salmar falt 2,84 prosent etter at selskapet la frem kvartalstall tidligere på dagen. Lave priser og tiltak mot lakselus svekket resultatet i fjerde kvartal. Selskapet foreslår også lavere utbytte for 2019, men opprettholder forventningene til slaktevolum i Norge i 2020.
Samtidig faller sjømatindeksen faller 1,86 prosent ettersom også de andre lakseselskapene på Børsen endte ned.
Laksekjempen Mowi er blant dem som bidro til fallet på Hovedindeksen. Selskapet endte ned 1,51 prosent.

Børskjempersnudde

Etter en tung start på dagen snudde noen av de største selskapene opp.
DNB endte ned 0,35 prosent, Hydro seg 1,23 prosent, Telenor ned 1,82 prosent og Yara falt 2,87 prosent.
Oljekjempen Equinor snur til en oppgang på 0,33 prosent. Oljeprisen er ned 0,24 prosent ved stenging, og handles i skrivende stund for 54,86 dollar per fat.
Biotekselskapet PCI Biotech Holding falt hele 16,89 prosent etter at selskapet la frem kvartalstall tidligere på dagen.

– Fokuset utelukkende rettet mot viruset

Nordnets analytiker Roger Berntsen trodde på forhånd at Børsen ville åpne ned 1,4 prosent fra start. Samtidig mente DNB Markets at nedgangen ville bli på 1,1 prosent.
– Investorenes fokus er utelukkende rettet mot coronaviruset som har spredd seg til flere land utenfor Kina. Både USA, Italia, Iran og Sør-Korea har meldt om flere smittede de siste dagene. Når det er sagt, antallet er ikke stort, men gitt den siste tids utvikling er viruset ventet å spre seg til de fleste land etter hvert, skriver Berntsen i sin morgenkommentar.
Både den brede S&P 500-indeksen og Dow Jones falt over tre prosent tirsdag kveld. I Asia har stemningen vært noe mer avdempet med Tokyo-børsen ned 0,8 prosent og Kospi i Seoul ned 1,3 prosent.
En time før de amerikanske børsene åpner igjen peker pilene i futureshandelen oppover.

Siste nytt

Telenor i samtaler med EU om deling av mobildata

Telenors toppsjef Sigve Brekke har personlig deltatt i møter med EU-kommisjonen om bruk av mobildata i kampen mot corona. Nå vil EU ha data fra mobilselskaper i alle medlemsland, skriver NRK.
– Vi snakket om var hvordan vi kan bruke mobilitetsdata og dele det med helsemyndighetene på en sånn måte at de kan se hvor de skal sette inn sine tiltak, sier Sigve Brekke til statskanalen.
Denne uken skal Telenor-sjefen...Se mer

Ratingbyrå kutter Storbritannias kredittvurdering

Ratingbyrået Fitch har nedgradert Storbritannias kredittvurdering til «AA-» fra «AA».
Årsaken skal være svekkede statsfinanser som følge av de økonomiske ringvirkningene av coronaviruspandemien.
Byrået pekte også på usikkerheten rundt en mulig handelsavtale med EU.
Fitch estimerer at landet vil få en nedgang i BNP på 4 prosent i 2020 og 3 prosent i 2021. Ifølge Bloomberg ligger Storbritannia an til...Se mer

Den europeiske sentralbanken ber bankene om utsette utbytte

Den europeiske sentralbanken (ESB) har bedt banker i eurosonen om å fryse utbytteutbetalinger og tilbakekjøp av egne aksjer.
Tiltaket har ført til at flere av storbanker har stanset eller utsatt utbyttet, skriver Financial Times (FT).
– Tiltaket skal øke bankers kapasitet til å tåle tap og støtte låneopptak til husholdninger, små bedrifter og selskaper under coronaviruspandemien, sier ESB ifølge FT.
Sentralbanken har bedt bankene...Se mer

Har tapt 200 millioner kroner på kronesvekkelse

Saken oppdateres ...
Den negative utviklingen i kronekursen har resultert i et valutatap på i overkant av 200 millioner kroner, skriver Dof i en børsmelding fredag kveld.
Offshorerederiet har siden i fjor jobbet for å sy sammen en redningspakke for å holde seg finansielt flytende, etter at lånenekt fra enkelte banker strupet finansieringen.
«De plutselige og ekstreme valutasvingningene har resultert...Se mer

Ukens børsrally i USA avsluttet med nedtur

De amerikanske børsene falt fredag, og bryter dermed med oppgangen de siste tre dagene.
Utviklingen kommer etter at USA har overtatt som det landet i verden med flest bekreftede smittetilfeller av coronaviruset.
Etter Representantenes hus godkjente den historisk store redningspakken på 23.000 milliarder kroner fikk børsene imidlertid et lite løft, før fallet tiltok mot slutten av handeldagen.
Slik ble utviklingen på de ame...Se mer

Volkswagen brenner 23 milliarder i uken

Den tyske bilgiganten Volkswagen har allerede stengt fabrikker i Europa som følge av coronaviruset.
I et intervju med den tyske tv-kanalen ZDF sier Herbert Diess i Volkswagen Group at selskapet muligens må si opp ansatte, og at selskapet taper om lag 23 milliarder kroner i uken.
Han sa videre at de ikke solgte noen biler utenfor Kina, skriver Reuters.
– Kun hvis vi gjør som Kina, Sør-Korea eller an...Se mer

Bredt børsfall i Europa

Børsene på kontinentet falt på ukens siste handelsdag. Den brede Stoxx Europe 600-indeksen ned 3,34 prosent.
Stemningen var dramatisk i London der børsen falt med 4,77 prosent. Boligaksjeselskaper som Berkeley Group og Barratt Development gikk tilbake etter at myndighetene tilnærmet har frosset boligmarkedet. Det er bedt om at visninger ikke holdes, og at ingen kjøpere flytter inn i sine nye bolig...Se mer

Styret i Kitron utsetter utbytte

Styret i elektronikkprodusenten Kitron skriver i en børsmelding at de fredag godkjente 2019-regnskapet, og at de på bakgrunn av coronaviruset ikke lenger vil gå inn for det foreslåtte utbyttet på 50 øre per aksje.
– I stedet foreslås det at generalforsamlingen gir styret fullmakt til å vedta utbytte på grunnlag av årsregnskapet for 2019, basert på kommende markedsutvikling og selskapets egenkapita...Se mer

Styret i Scatec Solar ber om fullmakt til utbytte

Styret i Scatec Solar har besluttet å be om fullmakt fra generalforsamlingen om å betale et utbytte på opptil 1,05 kroner pr aksje for 2019 til utbetaling ved en eller flere anledninger.
Det fremkommer av innkallelsen til selskapets generalforsamling fredag.
Den 24. januar 2020 annonserte styret at de ville foreslå et utbytte på 1,05 kroner pr aksje ved generalforsamlingen med utbetaling 15. mai.
Opplysningene om utsatt utbytt...Se mer

Forbrukertillit faller videre i USA

Michigan-indeksen, som måler konsumentenes forventninger i USA falt til 89,1 i mars, mot 101 i februar. I januar viste indeksen 131,6.
Det er den svakeste målingen på nesten fire år, og indeksen vil trolig falle ytterligere, skriver MarketWatch, som ikke utelukker et fall verre enn finanskrisen.
Ifølge Direkt Makro var indeksen på forhånd ventet til 90 poeng.
De foreløpige tallene var på 95,9 for mar...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%