Meglerhus hyrer inn eksperter mot Brennpunkt

Meglerhuset Nordvik & Partners ruster seg med bistand fra advokater og medierådgivere i forbindelse med en Brennpunkt-dokumentar fra NRK.
Finansavisen skriver i lørdagens avis at Nordvik & Partners gjør seg klare for mediepress i forbindelse med en Brennpunkt-dokumentar som skal publiseres i høst.
Programmet skal blant annet handle om «off market»-salg, altså salg av bolig uten offentlig annonsering, noe som både Brennpunkt-redaksjonen og administrerende direktør Hallvard Bragge i Nordvik & Partners bekrefter overfor FA.
– Vi bruker juridiske rådgivere og medierådgivere i denne saken. Hvor mye de tar seg betalt er vårt anliggende. Det er betydelige kostnader, sier Bragge til avisen. 
Bragge vil ikke kommentere saken overfor E24 utover det som er sagt til Finansavisen.
Aksjonær og partner i Nordvik & Partners Nils Nordvik sier Finansavisens opplysninger om at meglerhuset skal ha brukt over én million på rådgivere i tilknytning til Brennpunkt-dokumentaren er overdrevet.
– Det er feil at vi har brukt veldig mye penger på dette. Vi snur også på krona når vi skal betale for ting, sier han til E24. 

– Ingen som vil stille til intervju

Ifølge en liste Finansavisen har fått tilgang til, skal ti personer fra ulike meglerfirmaer være i søkelyset i dokumentaren, og flere av dem skal tilhøre Nordvik & Partners.
Redaktør i Brennpunkt Odd Isungset sier meglerbransjen har vært vanskelige å forholde seg til i forkant av dokumentaren.
– Det er ingen som på noen måte vil stille til intervju, og det gjelder hele meglerbransjen, sier han til E24.
– Gjør denne lukketheten at dere blir litt ekstra nysgjerrige?
– Ja, vi pleier å være veldig åpne med kildene våre på forhånd, så dette synes vi er litt underlig.

Nordvik: - Gjelder ikke meg

Nordvik understreker at han ikke er én av meglerne Brennpunkt har kontaktet personlig.
– Det er en sak som ikke gjelder meg personlig i det hele tatt, sier han til E24.
Han mener Finansavisen-saken er hausset opp, og at det ikke er noe ekstraordinært i at meglerhuset benytter advokater og medierådgivere.
– Vi er et stort foretak nå, og det er viktig at vi har profesjonell hjelp som stort kontor uavhengig av Brennpunkt-dokumentaren. Vi bruker medierådgivere og profesjonelle advokater uansett, sier han.
– Når det går på det juridiske og påstander vi må forholde oss til, synes vi det er viktig å bruke dyktige medierådgivere og advokater, sier Nordvik, og fortsetter:
– Det er som når du selger huset ditt, da henter du inn en god eiendomsmegler.
– Hva er det med dokumentaren som gjør at dere velger å imøtegå påstandene med medierådgivere og profesjonelle advokater?
– Brennpunkt er et negativt forum, og da er man nødt til å søke ekspertise for å svare korrekt, sier Nordvik.

Geving forstår at meglere ikke vil snakke

Administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving, sier han alltid følger programmer som har et kritisk søkelys på bransjen med interesse. 
– Men det virker som om dokumentaren handler om mye mer enn bare «off market»-salg, noe som er en veldig liten del av hva vi driver med, sier han til E24. 
Geving eller meglerforbundet er ikke blitt bedt om å stille til intervju, og Geving har forståelse for at aktører har takket nei til å snakke med Brennpunkt om temaet. 
– Det kan være flere årsaker til at folk ikke vil stille til intervju, meglerne har blant annet taushetsplikt om arbeidet de gjør. Generelt oppfatter jeg meglerbransjen som lett tilgjengelig, sier han, og legger til:
– Jeg kan på generelt grunnlag si at de fleste eiendommer omsettes på markedet. Av ulike grunner hender det at noe omsettes av markedet. Det kan for eksempel ha å gjøre med boliger av høy verdi, hvor selger ikke vil ha oppmerksomhet og visninger rundt salget.

Siste nytt

Apple og Amazon bidro mest til Oljefondets avkastning

Apple, Amazon og Microsoft var selskapene som bidro mest til å løfte Oljefondets verdi i fjor. Oppgangen i elbilaksjen Tesla bidro også til det solide løftet i fondets verdi.
Det kommer frem i en presentasjon fra Oljefondet torsdag, i forbindelse med at fondet legger frem sitt resultat for 2020.
Fondets avkastning i fjor ble på 1.070 milliarder kroner, eller 10,9 prosent. Det bidro til å sende fonde...Se mer

Solid avkastning for Oljefondet i 2020

Torsdag legger Oljefondet frem resultatet for 2020, og fasiten ble en avkastning på 1.070 milliarder kroner, eller 10,9 prosent.
Det kommer frem i en melding fra Norges Bank.
En pressekonferanse var planlagt til klokken 10.00, men ble forsinket til 10.30 på grunn av tekniske problemer.
Avkastningen på fondets aksjebeholdninger var 12,1 prosent, mens rentepapirer ga en avkastning på 7,5 prosent og uno...Se mer

Resultatoppgang for 2020 Bulkers

2020 Bulkers fikk et driftsresultat på 6,2 millioner dollar i fjerde kvartal 2020, mot 2,5 millioner dollar tilsvarende periode året før.
Det opplyser selskapet i sin kvartalsrapport torsdag.
Resultat før skatt endte på 3,6 millioner dollar, opp fra 1,3 millioner dollar i fjerde kvartal 2019.
Inntektene fra «time charter» (lange kontrakter) var 14,6 millioner dollar i kvartalet, opp fra 6,9 millione...Se mer

Børsen henter seg inn etter markant fall

Oslo Børs falt fra markant fra start, men har hentet inn mye av det tapte i løpet av handelen. Ved 12.30-tiden er Hovedindeksen ned 0,04 prosent.
Arcticzymes leverte kvartalstall før børsåpning som viste oppgang i både omsetning og resultat. Aksjen er ned nær 15 prosent torsdag.
Før dagens nedgang hadde aksjekursen steget rundt 1.400 prosent siden inngangen til 2020.
Horisont Energi som ble børsnoter...Se mer

SSB: Arbeidsledighet på 5,0 prosent i november

Ifølge Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) viste sesongjusterte tall med tre måneders glidende gjennomsnitt at ledigheten var på 143.000 personer i november. Det tilsvarer en ledighetsrate på 5,0 prosent, opplyser Statistisk sentralbyrå (SSB).
Det er en nedgang på 0,2 prosentpoeng fra august.
Det var på forhånd ventet en sesongjustert ledighet på 5,2 prosent, ifølge økonomer TDN Direkt har snakket med.
De sesongjusterte tallene vise...Se mer

SAS forlenger Apollo-avtale verdt 3,5 milliarder kroner

SAS og Apollo utvider samarbeidet sitt om charterfly i en avtale som dekker tre sommer- og tre vintersesonger frem til 2024, med mulighet for ytterligere to års forlengelse til 2026.
Det melder SAS torsdag.
Samarbeidet med Apollo er SAS' største avtale med en charteroperatør, og kontraktsverdien beløper seg til cirka 3,4 milliarder svenske kroner de første tre årene. Det tilsvarer rundt 3,5 milliard...Se mer

Milliardunderskudd for Wizz Air

Wizz Air har offentliggjort tall for fjorårets siste kvartal.
Flyselskapet melder om et underliggende ebitda-resultat på minus 114,5 millioner euro. Det tilsvarer et underskudd på 1,2 milliarder kroner.
Luftfarten er hardt rammet av coronakrisen, og Wizz Air er intet unntak. I samme periode i 2019 var resultatet deres på positive 21,1 millioner euro.
I løpet av kvartalet som gikk fraktet Wizz Air lit...Se mer

Enorm interesse for Akers fornybarsatsing: Får inn 6,1 mrd. i ny finansiering

Det tok ikke mange timer for meglerhusene å hente inn 4,4 milliarder kroner fra nye investorer som vil bli med når Aker Horizons skal børsnoteres.
Under et døgn etter at Aker varslet en stor emisjon og et nytt obligasjonslån for å finansiere fornybarsatsingen Aker Horizons er pengene i boks.
Det skal ha vært en «betydelig» investorinteresse fra både nordiske og internasjonale institusjonelle investo...Se mer

Equinor deler ut kontrakter for CO2-lagring

To selskaper har fått avtaler med oljekjempen verdt 640 millioner kroner.
Subsea 7 skal prosjektere, anskaffe, bygge og installere rør i forbindelse med Northern Lights-prosjektet til Equinor.
Sistnevnte anslår at kontrakten har en verdi på rundt 500 millioner kroner.
I tillegg har Aibel fått en tilsvarende kontrakt for kontrollsystemet på Oseberg A-plattformen som skal styre havbunnsanlegget. Verdi...Se mer

Lundin vil bli klimanøytrale fem år tidligere: Skal plante trær og øke oljeproduksjonen

Oljeselskapet fremskynder sin egen klimaplan for å ha null netto utslipp fra drift og produksjon allerede i 2025, ikke 2030. Samtidig trapper selskapet opp investeringsbudsjettet og forventer å passere en symbolsk oljeproduksjon på 200.000 fat per dag.
Saken oppdateres...
Selv om pandemien fortsatt preger verden er situasjonen langt mindre dramatisk for mange i næringslivet nå enn den var for et år...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%