DNB kutter kursmålet på Atlantic Sapphire

DNB Markets senker sitt kursmål for Atlantic Sapphire til 35 kroner pr. aksje fra tidligere 50 kroner og gjentar kjøpsanbefaling.
Det fremgår av en oppdatering fredag.
Aksjen stengte på 19,23 kroner torsdag ettermiddag, og er ned over 50 prosent så langt i år.
Den rettede emisjonen var forventet, og har fjernet refinansieringsrisikoen fra investeringscaset, mener meglerhuset. Imidlertid har DNB Markets revidert sine estimater for å gjenspeile den økte capex-guidingen og flere nye aksjer enn forventet i forbindelse med emisjonen.

Siste nytt

Lakseprishopp på nær 11 prosent til 78 kr/kilo

Eksportprisen for fersk laks stiger 10,6 prosent til 78,0 kroner per kilo i uke 47 sammenlignet med uken før, ifølge SSB.
Lakseprisen er dermed 26 prosent høyere enn på samme tid i fjor.
Eksportvolumet endte på 22.492 tonn i uke 47, ned 2 prosent fra uken før.
Prisen på frossen laks stiger 4,3 prosent til 82,37 kroner per kilo, og volumet er 6 prosent lavere på 518 tonn.

Jøtul snur tap til overskudd

Peisleverandøren omsatte for 1,2 milliarder i tredje kvartal. En økning fra 873 millioner kroner i tilsvarende periode året før.
– Salgsøkningen på 29,5 prosent er hovedsakelig drevet av sterk etterspørsel i alle segmenter, skriver selskapet i en melding.
Videre knytter Jøtul den sterke etterspørselen til høye energipriser og skriver at ved -og pelletsfyring er et viktig oppvarmingsalternativ.
Driftsresultatet endte på 96,5...Se mer

Aega reduserer tapet

Solcelle-selskapet omsatte for 0,75 millioner euro i tredje kvartal. I samme periodeåret før omsatte selskapet for 0,66 millioner euro.
Driftsresultatet endte på minus 0,13 millioner euro, sammenlignet med minus 0,14 millioner euro på samme tid året før.
Resultatet etter skatt endte på minus 0,09 millioner euro. En forbedring fra minus 0,9 millioner euro i fjor.

Napatech tapte 12 millioner danske kroner

Teknologiselskapet omsatte for 36,9 millioner danske kroner i tredje kvartal. På samme tid i fjor omsatte selskapet for 47,2 millioner danske kroner.
Driftsresultatet endte på minus 14,3 millioner danske kroner. En betydelig forverring fra overskuddet på 6,6 millioner danske kroner i tredje kvartal året før.
– Selv om vi viser vekst fra andre kvartal, så kom driftsinntektene inn svakere enn ventet....Se mer

Panoro lover utbytte i 2023 etter sterkere tall

Panoro fikk et resultat etter skatt på 35,4 millioner dollar i tredje kvartal, fra minus 19,9 millioner dollar på samme tid i fjor.
Selskapet sier at resultatene er rekordsterke, og at det nå er i posisjon til å betale utbytte i 2023. Den første utbetalingen vil bli kunngjort i forbindelse med resultatene for fjerde kvartal, som blir lagt frem i februar neste år.
Dette kommer seks måneder tidligere...Se mer

Tietoevry vurderer oppsplitting og lover mer utbytte

Tietoevry driver med programvare, skytjenester og datatjenester. På en kapitalmarkedsdag onsdag sier selskapet at det vurderer å splitte ut deler av virksomheten, og enten selge eller børsnotere den.
Tietoevry-gruppen venter en årlig omsetningsvekst på 8-10 prosent innen 2025, og justert driftsmargin (ebita) på 15–16 prosent i samme periode. Selskapet setter seg også et mål om å fortsette å øke utb...Se mer

Norsk Solar tar Ukraina-avsetning og går i minus

Solcelleselskapet Norsk Solar fikk et brutto driftsresultat på minus 21,8 millioner kroner i tredje kvartal, fra minus 3,8 millioner kroner på samme tid i fjor.
Nedgangen skyldes blant annet en avsetning knyttet til kredittap i Ukraina på 14,8 millioner kroner. Norsk Solar driver solkraftverket Semypolky, som produserte 2,85 millioner kilowattimer i tredje kvartal. Anlegget er ikke skadet, men både...Se mer

Kongsberg Automotive etablerer kontor i Sør-Korea

Bildelsprodusenten Kongsberg Automotive har åpnet salgskontor i Seoul i Sør-Korea.
Målet er å komme innenfor i nye produktkategorier innen personbil og kommersielle kjøretøy i landet. Selskapet har hatt et anlegg i drift i Yangsan i Sør-Korea siden 2001.
– Et nytt salgskontor i Seoul er strategisk viktig for Kongsberg Automotive og vår nye salgsorganisasjon når vi skal forsøke å øke markedsandelen v...Se mer

OPEC dropper fysisk møte

OPECs møte 4. desember blir kun holdt digitalt, til forandring fra den opprinnelige planen om å ha et fysisk møte i Wien, ifølge Bloomberg.

Ny sjef i Okeanis Eco Tankers

Det Oslo Børs-noterte tankrederiet Okeanis Eco Tankers melder tirsdag ettermiddag at nåværende driftsdirektør Aristidis Alafouzos fra 2. desember tar over stillingen som toppsjef. Nåværende administrerende direktør, Ioannis Alafouzos, vil fortsette som styreleder i selskapet.
Samtidig fremgår det at Iraklis Sbarounis ansettes i stillingen som finansdirektør. Han begynner 9. januar.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%