Kurshopp for Rec Silicon etter Kina-nyhet

Investorene ser forbi solenergiselskapets tap i fjerde kvartal og sender aksjen rett opp. Kjell Inge Røkkes Aker har nå en papirgevinst på over 200 millioner på få måneder.
Rec Silicon-aksjen stiger 13 prosent på Oslo Børs etter at selskapet selv meldte at Kina har forpliktet seg til å kjøpe silisium fra USA.
Sjef Tore Torvund pekte i en melding på at han er fornøyd med at den første handelsavtalen mellom stormaktene innebærer at Kina har forpliktet seg til å kjøpe en viss mengde polysilisium i 2020 og 2021.

Stor aksjegevinst for Røkke

Rec, som produserer silisium som brukes i solbransjen, skal ha fått opplyst av representanter fra amerikanske myndigheter at dette er en del av avtalen som ikke er offentlig tilgjengelig.
I slutten av januar ble det kjent at Kina opprettholder importtoll på silisium, men Rec skriver at de nevnte forpliktelsene overstyrer dette. Derfor vurderer det nå å starte opp prestisjeanlegget Moses Lake i USA.
Rec har siden 2013 vært hardt rammet av det spente forholdet mellom Kina og USA.
Selskapets viktigste anlegg, Moses Lake, ligger i USA, mens kundene for det meste holder til i Kina.
Så langt i år er solaksjen nå opp 70 prosent på Oslo Børs til kurs 4,56 kroner. De siste året har aksjen riktignok falt rundt 25 prosent.
Kjell Inge Røkke og Aker kjøpte i desember i fjor Jens Ulltveit-Moes aksjepost i Rec på 64,2 millioner aksjer til kurs 1,325 kroner.
Basert på fredagens kurs gir det Aker en gevinst på 204 millioner kroner på i overkant av to måneder.

Tapte 421 millioner

Kurshopper skjer tross svake resultater.
Rec Silicon fikk et resultat før skatt på minus 45,5 millioner dollar, eller 421 millioner kroner basert på dagens kurs.
Tapet skyldes i hovedsak nedskrivninger i forbindelse med investeringen i samarbeidsselskapet Yulin Joint Venture, samt lavere salgsvolum og priser.
I fjerde kvartal 2018 var resultatet før skatt på 13,4 millioner dollar, eller 124 millioner kroner basert på dagens kurs.
Driftsresultatet før nedskrivninger (ebitda) endte på minus tre millioner dollar, eller 28 millioner kroner, i fjorårets fjerde kvartal.
Inntektene fjorårets tremånedersperiode var på 32 millioner dollar, eller 296 millioner kroner, ned fra 49 millioner dollar, eller 454 millioner kroner, i samme periode året før.

Siste nytt

PGS-refinansieringen er fullført

PGS meldte i slutten av januar at de hadde fått på plass en omfattende finansieringspakke. Tirsdag kveld melder seismikkselskapet at transaksjonene er fullført.
Pakken, som samlet har en verdi på 7,1 milliarder kroner, består av flere deler. Slik ble den presentert:
  • Selskapet henter inn 850 millioner kroner i en emisjon av nye aksjer.
  • Selskapet mottar forpliktelser på et fireårlig lån på minst 489...Se mer

USA svartelister russiske Rosneft Trading

USA skjerpet tirsdag de finansielle restriksjonene for Venezuela, og svartlistet et datterselskap av det russiske oljeselskapet Rosneft, melder Reuters.
Sanksjonene, kunngjort av USAs finansdepartement, øker presset mot Russland, som USA ser på som den viktigste støttespilleren for Maduros regjering.
Trump-administrasjonen har anklaget Rosneft Trading SA for å støtte opp den venezuelanske oljesektor...Se mer

Konserndirektør kjøpte Norsk Hydro-aksjer

Konserndirektør Einar Glomnes, som leder virksomheten for valsede produkter, har kjøpt 10.000 aksjer i Norsk Hydro til 29,05 kroner per aksje. Det melder selskapet i en børsmelding.
Etter transaksjonen sitter han med 14.456 aksjer i selskapet.
En rekke konserndirektører har kjøpt aksjer i selskapet den siste tiden. Samme dag som selskapet leverte kvartalsrapporten for fjerde kvartal, kjøpte konsern...Se mer

Navamedic vil hente inntil 50 mill. i rettet emisjon

Farmasiselskapet Navamedic vil vurdere å hente 50 millioner kroner for å finansiere videre forskning, strategiske investeringer og generelle selskapsformål, ifølge en børsmelding.
Det vil også bli vurdert å gjennomføre en såkalt reparasjonsemisjon. Selskapet har hyret Sparebank 1 Markets og Carneige som tilretteleggere.
Storaksjonær Ingerø Reiten Investment Company, som eies av Narve Reiten og Bår...Se mer

Oslo Børs endte ned 0,14 prosent etter oljeprisfall

Oslo Børs falt fra start, og har senere ligget i samme terreng. Hovedindeksen endte dagen ned 0,14 prosent til 926,68 poeng.
Tirsdag morgen har både de asiatiske og europeiske børsene falt bredt, etter mandagens resultatvarsel fra Apple. Teknologigiganten viste til fallende etterspørsel og produksjon som følge av utbruddet av det kinesiske coronaviruset, og varslet at de ikke vil innfri guidingen.
Hydrogenselskapet Nel tronet n...Se mer

Tesla-aksjen klatrer mot toppnivå

Tirsdag ettermiddag er Tesla-aksjen opp 5,93 prosent til 847,28 dollar per aksje.
Det skjer etter at tre aksjeanalytikere på Wall Street hevet prismålet for aksjen, skriver Dow Jones Newswires.
Aksjen har de siste ukene skutt i været, og siden oktober er den tredoblet. 4.februar nådde aksjen sitt foreløpige toppnivå (målt ved børsstenging) på 887 dollar aksjen.
Bernstein-analytiker Toni Sacconaghi...Se mer

Bred nedgang på Wall Street etter Apple-nyheter

Alle de tre viktige indeksene faller tirsdag, men det er særlig Dow Jones-indeksen som faller tungt. Teknologitunge Nasdaq har hentet seg noe inn etter åpning.
Slik er status rundt to time før stenging:
  • Dow Jones faller 0,71 prosent
  • Nasdaq Composite ned 0,15 prosent
  • S&P 500 faller 0,42 prosent
Apple-aksjen faller med 2,5 prosent etter at selskapet sendte ut resultatvarsel sent mandag kveld. Coronavir...Se mer

Apple-aksjen faller tungt fra start etter resultatvarsel

Teknologiselskapet informerte markedet om at de ikke kommer til å nå målene sine etter at coronaviruset har skapt trøbbel for mobilproduksjonen og etterspørselen i Kina. Investorene sender aksjen ned med 2,5 prosent på Wall Street.
Apple falt med nærmere tre prosent fra start på Wall Street, men har hentet seg noe inn i tiden etter åpning. Aksjen falt med over fire prosent i førhandelen tidligere...Se mer

Carnegie spår mer Scatec Solar-byks

Carnegie oppjusterer kursmålet på Scatec Solar-aksjen til 195 kroner fra tidligere 129 kroner, ifølge en oppdatering.
Meglerhuset beholder en kjøpsanbefaling.
Oppjusteringen kommer på bakgrunn av verdsettelsestilnærminger av aksjen.
Til tross for frykt for at selskapet vil trenge ytterligere finansiering for å bygge ordrereserve og vekst på kort sikt, estimerer Carnegie at Scatec Solar vil kunne vok...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%