Kurshopp for Rec Silicon etter Kina-nyhet

Investorene ser forbi solenergiselskapets tap i fjerde kvartal og sender aksjen rett opp. Kjell Inge Røkkes Aker har nå en papirgevinst på over 200 millioner på få måneder.
Rec Silicon-aksjen stiger 13 prosent på Oslo Børs etter at selskapet selv meldte at Kina har forpliktet seg til å kjøpe silisium fra USA.
Sjef Tore Torvund pekte i en melding på at han er fornøyd med at den første handelsavtalen mellom stormaktene innebærer at Kina har forpliktet seg til å kjøpe en viss mengde polysilisium i 2020 og 2021.

Stor aksjegevinst for Røkke

Rec, som produserer silisium som brukes i solbransjen, skal ha fått opplyst av representanter fra amerikanske myndigheter at dette er en del av avtalen som ikke er offentlig tilgjengelig.
I slutten av januar ble det kjent at Kina opprettholder importtoll på silisium, men Rec skriver at de nevnte forpliktelsene overstyrer dette. Derfor vurderer det nå å starte opp prestisjeanlegget Moses Lake i USA.
Rec har siden 2013 vært hardt rammet av det spente forholdet mellom Kina og USA.
Selskapets viktigste anlegg, Moses Lake, ligger i USA, mens kundene for det meste holder til i Kina.
Så langt i år er solaksjen nå opp 70 prosent på Oslo Børs til kurs 4,56 kroner. De siste året har aksjen riktignok falt rundt 25 prosent.
Kjell Inge Røkke og Aker kjøpte i desember i fjor Jens Ulltveit-Moes aksjepost i Rec på 64,2 millioner aksjer til kurs 1,325 kroner.
Basert på fredagens kurs gir det Aker en gevinst på 204 millioner kroner på i overkant av to måneder.

Tapte 421 millioner

Kurshopper skjer tross svake resultater.
Rec Silicon fikk et resultat før skatt på minus 45,5 millioner dollar, eller 421 millioner kroner basert på dagens kurs.
Tapet skyldes i hovedsak nedskrivninger i forbindelse med investeringen i samarbeidsselskapet Yulin Joint Venture, samt lavere salgsvolum og priser.
I fjerde kvartal 2018 var resultatet før skatt på 13,4 millioner dollar, eller 124 millioner kroner basert på dagens kurs.
Driftsresultatet før nedskrivninger (ebitda) endte på minus tre millioner dollar, eller 28 millioner kroner, i fjorårets fjerde kvartal.
Inntektene fjorårets tremånedersperiode var på 32 millioner dollar, eller 296 millioner kroner, ned fra 49 millioner dollar, eller 454 millioner kroner, i samme periode året før.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Solstad Offshore vil ha aksjonærenes velsignelse til redningsplan

Det kriserammede riggselskapet Solstad Offshore kaller inn til en ekstraordinær generalforsamling 20. oktober for å be om aksjonærenes godkjennelse av en omfattende restrukturering.
Selskapet signerte en redningsavtale i mai i år, etter halvannet år med forhandlinger med kreditorene. Siden den gang har det blitt mindre endringer i avtalen.
Avtalen innebærer blant annet at 9,7 milliarder kroner i gj...Se mer

Kraftig oljeprisfall etter coronafrykt og emirdødsfall

Tirsdag kveld faller oljeprisen nedover etter nyheten om emiren av Kuwait, Sabah Al-Ahmad Al-Sabah, ble erklært død i en alder av 91 år.
Dødsfallet fører til store forandringer i oljeselskapet Opecs ledelse.
Nedgangen i oljeprisen kommer også etter nyheten om at det er over en million dødsfall forårsaket av coronaviruset.
Spredningsfrykten får investorer til å sette spørsmål ved den fremtidige olj...Se mer

Storbank selger seg ned i Nel

Den store investeringsbanken Morgan Stanley har kvittet seg med 1.167.827 aksjer i Nel mandag. Det går frem av en børsmelding fra Nel tirsdag ettermiddag.
Etter salget er Morgan Stanley & Co. International (MSIP) ute av selskapet, står det videre.
De andre datterselskapene til Morgan Stanley sitter igjen med 7,14 millioner aksjer i Nel, som utgjør 0,51 prosent. Dermed er storbankens eierinteresser i...Se mer

Borr Drilling enige med långivere

Riggselskapet sikrer mer likviditet fra långiverne sine og har samtidig besluttet å hente mindre emisjonspenger enn tidligere varslet.
Gjeldstyngede Borr Drilling, som ble grunnlagt av Tor Olav Trøim, har på nytt blitt enige med sine banker og fondet Hayfin om finansiering av riggselskapet, ifølge en melding tirsdag kveld.
Den nye avtalen bidrar med ytterligere 12 millioner dollar i likviditet, el...Se mer

Toppsjef ut i permisjon for å fokusere på korrupsjonsanklager

Eduardo Antonello får ta permisjon med umiddelbar virkning i Golar LNG-eide Hygo Energy Transition.
Det melder Golar LNG i en melding tirsdag ettermiddag.
Hygo-sjefen er mistenkt for korrupsjon og hvitvasking i Brasil mens han var konserndirektør for John Fredriksen-dominerte Seadrill.
Dette har skapt sterke reaksjoner fra Golar-aksjonærer, som saksøker gassfraktrederiet etter at kursen falt i kjøl...Se mer

Frp vil unngå flymonopol i Norge

Frp møter mandag samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) og næringsminister Iselin Nybø (V) for å diskutere hvordan de vil redde Norwegian fra konkurs.
Tirsdag klokken 17 møter Sylvi Listhaug (Frp) de to statsrådene på Stortinget.
Tema for møtet er hvordan unngå et flymonopol i Norge, og hvilke tiltak regjeringen har tenkt å iverksette for å redde Norwegian fra konkurs.
– Frp har invitert Hareide og...Se mer

Stemningen surnet på Wall Street før nattens debatt

Etter en real gladmandag med fornøyet tro på at USAs økonomi takler coronakrisen, snudde pilene på Wall Street tirsdag idet investorene rettet fokus mot den svært etterlengtede debatten mellom Donald Trump og Joe Biden i natt.
Slik så det ut ved stengetid klokken 22:
  • Dow Jones var ned 0,48 prosent
  • S&P 500 var også ned 0,48 prosent
  • Nasdaq var ned 0,29 prosent
Det er ventet at Trump under nattens debatt...Se mer

Full forvirring i SAS-aksjen: – Folk har ikke fulgt med i timen

Full forvirring rundt SAS-aksjen skapte store prisforskjeller, mener investeringsøkonom. Selv etter at Børsen tok grep kostet aksjen nesten dobbelt så mye i Norge som i Sverige.
De som eide SAS-aksjer mandag hadde rett til å tegne seg for nye aksjer i emisjonen til flyselskapet.
Tirsdag bortfalt denne retten, og dermed faller også en del av verdien bort i aksjen. Det hadde imidlertid ikke alle fått...Se mer

Overraskende stor tillit til økonomien i EU

Den økonomiske tilliten i eurosonen var 91,1 i september, viser den siste månedlige undersøkelsen fra EU-kommisjonen. På forhånd var det ventet en indeks på 89,0, ifølge Direkt Makro.
Indeksen måler tilliten til forbrukere og bedriftsledere i industri, bygg, tjenestesektor og varehandel i de 19 eurolandene.
I august var nivået på 87,5. Reuters skriver at den uventede optimismen i september primært k...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%