Staten selger Entra-aksjer for 2,5 milliarder kroner

Næringsdepartementet har redusert eierskapet i eiendomsselskapet med 11 prosent.
Den norske staten har solgt 20,3 millioner aksjer i Entra for 2,5 milliarder kroner, ifølge en melding fra selskapet onsdag.
– Jeg er godt fornøyd med nedsalget og måten det har skjedd på, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).
Aksjene representerer rundt 11 prosent av aksjene og stemmerettene i Entra.
Etter en auksjonsprosess ble salgskursen satt til 123,5 kroner, noe som tilsvarer en rabatt på 4,26 prosent fra sluttkursen på 129 kroner tirsdag.

Fra 33,4 til 22,4 prosent

Kjøperne av aksjene inkluderer både eksisterende og nye aksjonærer fra Norge og fra utlandet.
Handelsdato er satt til 5. juni 2019, mens oppgjøret er forventet til 7. juni 2019.
Etter transaksjonen vil staten eie drøyt 41 millioner aksjer i Entra, tilsvarende 22,4 prosent av utestående aksjer og stemmeretter.
– Vårt mål er å styrke det private eierskapet i Norge, og regjeringen har lenge vært tydelig på at vi ikke er langsiktig eier av Entra. Vi legger med dette til rette for at en økt andel private aksjonærer kan bidra til den videre utviklingen i Entra, sier Isaksen.

Får kritikk

Da planene om salget ble kjent tirsdag, ble det møtt med kritikk fra Senterpartiet, som mener staten burde opprettholde eierskapet.
– Salget savner etter vårt syn en god begrunnelse og virker rent ideologisk begrunnet. Det er jo ikke slik at staten er i akutt pengenød, skrev leder Geir Pollestad (Sp) i Stortingets næringskomité i en epost til E24.
Entra eier 91 eiendommer på til sammen 1,3 millioner kvadratmeter over hele landet, og de viktigste områdene for selskapet er Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.
– Gjennom dagens statlige eierandel sikrer vi nasjonalt eierskap og kontroll blant annet over hovedkontor til et selskap som eier svært mye eiendommer i Norge, påpeker Pollestad.
62 prosent av Entras eiendommer er utleid til det offentlige, og i selskapets portefølje finner man blant annet Posthuset i Oslo, som er Norges høyeste kontorbygg, samt Politihuset i Bergen, Rockheim i Trondheim og Nasjonalbiblioteket i Oslo.
Som en del av vilkårene ved transaksjonen kan ikke staten selge ytterligere aksjer i Entra i en periode på inntil 90 dager etter gjennomføringen av salget.

Siste nytt

Oslo Børs følger Asia-børsene nedover fra start

Saken oppdateres.
Oslo Børs faller fra start tirsdag morgen. Like etter åpningstid er Hovedindeksen ned 0,73 prosent til 921,18 poeng.
Nel er mest omsatt i tidlig handel, ned 0,83 prosent, etterfulgt av Equinor som faller 2,27 prosent.
Oljeprisen har også falt i løpet av morgentimene, og er i skrivende stund ned 1,34 prosent for dagen til 56,76 dollar fatet.
Tirsdag morgen har de asiatiske børsene fal...Se mer

Handelsbanken nedgraderer Tomra til «hold»

Handelsbanken Capital Markets nedgraderer sin anbefaling på Tomra til hold fra kjøp.
Kursmålet oppjusteres til 292 kroner fra tidligere 255 kroner, ifølge en oppdatering tirsdag.
Aksjene i selskapet avsluttet handelen tirsdag på kurs 286,8 kroner.

Endur skal vedlikeholde kongeskipet

Endur Maritime AS er av Sjøforsvaret tildelt en 4-årig rammeavtale på vedlikeholdstjenester til Kongeskipet Norge. Avtalen er av oppdragsgiver beregnet til å ha en estimert verdi på rundt 50 millioner kroner.
Det fremgår av en melding tirsdag.
Endúr Maritime vant kontrakten gjennom en åpen anbudskonkurranse, og tildelingen har en karensperiode som løper ut 28. februar 2020. Det er Forsvarets logisti...Se mer

Golden Ocean innfrir i fjerde kvartal

Det John Fredriksen-dominerte tørrlastrederiet betaler et mindre utbytte enn ventet, men slo resultatforventningene i kvartalet som gikk.
Golden Ocean Group fikk et driftsresultat på 45,8 millioner dollar i fjerde kvartal, opp fra 42,6 millioner dollar i samme kvartal året før.
Det er i tråd med forventningene om 46 millioner dollar, ifølge estimater fra Infront.
Resultatet etter skatt landet samtidi...Se mer

Gaming Innovation Group tapte nær en halv milliard

Spill- og bettingselskapet Gaming Innovation Group har lagt frem resultater som viser et stort underskudd i fjorårets fjerde kvartal.
Tapet i kvartalet var på 47,3 millioner euro, tilsvarende 476 millioner kroner. Det er en forverring fra et underskudd på 16,6 millioner euro på samme tid i fjor.
Brutto driftsresultat gikk samtidig ned til 4,8 fra 5 millioner euro.
Selskapet reduserte også omsetnin...Se mer

Stor omstilling i storbanken HSBC: Vil kutte 35.000 stillinger

Storbanken HSBC vil kutte stort i både kostnadene og arbeidsstyrken, og klarer ikke å innfri forventningene i sin rapport for 2019.
Den britiske storbanken HSBC har tirsdag morgen levert sine tall for fjerde kvartal og 2019 sett under ett, mens det varsles om omfattende kutt.
Ifølge Bloomberg, som har intervjuet HSBC-sjef Noel Quinn, skal banken kutte omtrent 15 prosent av arbeidsstyrken, tilsvarend...Se mer

Norlandia snudde til underskudd

Velferdskjempen Norlandia Health & Care Group har lagt frem resultater som viser at fjoråret endte med et tap på 74,4 millioner kroner.
Det fremgår av en kvartalsrapport fra selskapet. I 2018 var resultatet til sammenligning på pluss 66,9 millioner kroner.
For fjorårets fjerde kvartal var underskuddet på 79,5 millioner kroner, mot et underskudd på 64,6 millioner kroner på samme tid året før.
Brutto driftsresultat (ebitda)...Se mer

Oljeprisen faller nær én prosent – virusutbrudd i fokus

Oljeprisen faller tirsdag morgen.
Klokken 05.50 er prisen på ett fat nordsjøolje ned 0,96 prosent til 56,98 dollar. Prisen på amerikansk lettolje er samtidig ned 1,31 prosent for dagen til 51,62 dollar.
– Oljeprisene fortsetter å være tynget, ettersom energitradere kan ha vært for optimistiske til innvirkningen coronaviruset vil ha på oljeetterspørselen, mens optimismen famler for at Opec vil gjenno...Se mer

Nedgang på Asia-børsene – Apple-leverandører faller

De største asiatiske børsene faller tirsdag morgen, der børsene i Seoul, Hongkong og Tokyo er ned mer enn én prosent.
Samtidig fortsetter utbruddet av det kinesiske coronaviruset å være i fokus.
Flere Apple-leverandører på vei tydelig nedover, etter at selskapet mandag kveld varslet at de ikke vil innfri inntjeningsmulighetene sine for andre kvartal. Årsaken er at virusutbruddet har dempet produksjo...Se mer

Emisjonen av BW Energy er fulltegnet

Verdsettelsen på 4,58 milliarder ble betydelig lavere enn tidligere indikert. Kursen settes på 24,40 kroner.
Sent mandag kveld ble det kjent at emisjonen av BW Energy, oljevirksomheten til BW Offshore, er fulltegnet. Det vil bli utstedt rundt 46,9 millioner nye aksjer i forbindelse med emisjonen.
Selskapet har tidligere indikert et intervall på mellom 34,20 til 36,60 kroner per aksje, med en tilhø...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%