Equinor stanser tilbakekjøp av aksjer inntil videre

Equinor suspenderer inntil videre tilbakekjøpsprogrammet for kjøp av egne aksjer.
Programmet omfatter tilbakekjøp av aksjer for til opptil 5 milliarder dollar, og ble startet i september 2019.

Coronatiltak

Med en oljepris under 30 dollar per fat har Equinor-aksjen rast. Lav oljepris og et stadig spredende coronavirus har fått Equinor til å ta grep.
– Som følge av betydelige forbedringer de siste årene har Equinor en sterk balanse og er godt rustet til å håndtere den situasjonen vi er i og usikkerheten som ligger foran oss, sier Eldar Sætre, konsernsjef i Equinor ASA i en børsmelding.
– Vi tar nå aksjon i tråd med våre planer for å opprettholde vår robusthet i en periode med lave priser, svingninger og usikkerhet i markedet. I dagens situasjon med spredning av Covid-19 og lave råvarepriser suspenderer vi inntil videre tilbakekjøp av egne aksjer under det etablerte tilbakekjøpsprogrammet, sier han i meldingen.
Det opplyses i meldingen om at selskapet også har satt i gang tiltak for å redusere driftskostnader, investeringer og letekostnader.
Selskapet varsler at en oppdatert vurdering av fremtidsutsiktene vil komme innen utgangen av mars.

Andre fase stanset

Tilbakekjøpsprogrammet er lagt opp i to faser med en ramme på opptil 5 milliarder kroner. Første fase hadde en ramme på om lag 1,5 milliarder, ville kjøpe aksjer for inntil 500 millioner dollar, mens det resterende vil bli innløst fra staten.
Equinor har en avtale med Olje- og energidepartementet om at staten deltar i tilbakekjøp av et proporsjonalt antall aksjer, for å sørge for at statens eierandel forblir på 67 prosent.
Første fase ble ferdig i februar i år. Kort tid etter ble intensjonen om å starte andre fase annonsert, som skulle innebære kjøp av 675 millioner dollar verdt av egne aksjer, inkludert statens andeler. Kjøpene skulle etter planen starte 18. mai og vare til 28. oktober i år, men det er nå denne fasen som er stanset.

Siste nytt

Obos blir storaksjonær i NCC

Obos skal kjøpe aksjer i bygg- og anleggsselskapet NCC for 772,5 millioner svenske kroner. Dermed blir det norske boligbyggelaget en av de største eierne i NCC.
Det er Nordstjernan som selger aksjene og melder om avtalen tirsdag. Selskapet er i dag den største eieren i NCC.
– Vi ser frem til å ha Obos som en partner som er ekspert innen sektoren, sier Peter Hofvenstam, administrerende direktør i Nor...Se mer

Energeia hentet over 90 millioner

Solenergiselskapet Energeia har hentet 90,9 millioner kroner i en rettet emisjon, opplyser selskapet i en melding tirsdag ettermiddag.
Det skal utstedes rundt 36,7 millioner nye aksjer til en kurs på 2,475 kroner per aksje. Kursen i kapitalinnhentingen verdsetter selskapet til rundt 291 millioner kroner.
De friske midlene skal blant annet brukes til å kjøpe det nederlandske selskapet ASN for rundt 5...Se mer

Yara-utbytte vedtatt

Aksjonærene i Yara har vedtatt at det skal betales ut et utbytte på 10 kroner per aksje. Det skjedde på en ekstraordinær generalforsamling tirsdag.
Dette var i tråd med styrets innstilling.
Utbyttet betales ut 15. desember til aksjonærer som satt med Yara-aksjer per 6. desember, altså tirsdag.

Eksfin utvider finansieringstilbudet til klimavennlige prosjekt

Bakgrunnen for utvidelsen er regjeringens målsetting om økt fastlandseksport, skriver Eksfin i en pressemelding.
Eksportfinansiering Norge (Eksfin) er en statlig eid forvaltningsbedrift under Nærings- og fiskeridepartementet.
«Eksfin er i dag i dialog om grønne prosjekter til en verdi på over 60 milliarder kroner, og ser derfor et potensiale for en sterk økning i finansieringsbehovet fremover», he...Se mer

Kongsberg Maritime har signert kontrakt

Kongsberg Maritime har signert en ny kontrakt for levering av teknologi og ingeniørarbeid for Cadelers andre F-klassefartøy.
Det fremgår av en melding tirsdag.
Dette er det fjerde offshore installasjonsfartøyet til Cadeler som Kongsberg Maritime skal levere sin teknologi til, heter det i meldingen.

Cicero selger datterselskap for 200 mill. kr.

Cicero selger selskapet Shades of Green for om lag 200 millioner kroner. Cicero har tidligere eid 70 prosent av datterselskapet.
S&P Global, et av verdens største kredittratingsselskaper, har kjøpt Cicero Shades of Green fra Cicero Senter for klimaforskning. Det fremgår av en pressemelding fra selskapet.
Shades of Green leverer uavhengige vurderinger av grønne obligasjoner, opplyser Cicero om.

Ocean Yield vil kjøpe ti fartøy for 5,7 milliarder kroner

Ocean Yield vil kjøpe ti fartøy for 576 millioner dollar, omtrent 5,7 milliarder kroner.
Det kommer frem i en børsmelding fra selskapet.
Forventet levring vil være mellom første kvartal 2025 og andre kvartal 2026, står det i meldingen.
Etter levering vil skipene gå på 15-års bareboat-charter til en ledende tørrbulkoperatør med kjøpsforpliktelser ved utløpet av befraktningsperioden.
Forutsatt et omfang på ti skip...Se mer

Hexagon Agility med ordre til verdi av 158 millioner

Hexagon Agility har fått en ordre fra Lev Lng på 53 Mobile Pipeline-moduler. Det kommer frem i en børsmelding tirsdag morgen.
Modulene skal brukes til transportere og levere naturgass fra ulike steder i USA.
Avtalen har en verdi på rundt 158 millioner norske kroner og levering av modulene er ventet å starte i tredje kvartal 2023.

Oljeprisen faller

Oljeprisen faller mandag kveld. Siden klokken 15.00, da et fat nordsjøolje (brent spot) ble omsatt for over 88 dollar, har referanseprisen falt fire dollar. Ved 18.30-tiden mandag lå oljeprisen 8,4 dollar. Det tilsvarer er prisfall på 4,5 prosent i nevnte periode.
Oljeprisen økte fra 85,7 dollar til 88 dollar i perioden fra Oslo Børs åpnet klokken 09.00 mandag til klokken 15.00.

Atlantic Sapphire-styremedlem trekker seg

Alexander Reus har trukket seg som styremedlem i oppdrettsselskapet Atlantic Sapphire av personlige grunner. Det skriver selskapet i en melding mandag.
Reus har sittet i styret siden juni 2018.
Atlantic Sapphire driver med landbasert oppdrett av laks, med anlegg i Florida i USA.
Blant de profilerte aksjonærene i selskapet finner man blant annet Petter Stordalens Strawberry Capital og Runar Vatnes Vat...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%