Oljeprisen hopper etter nye kuttrykter

Timer etter at det ble innkalt til Opec-møte, går ryktene om at russisk oljeindustri skal være klare til kutt.
Russiske oljeprodusenter skal være klare til å kutte i oljeproduksjonen, skriver Bloomberg som henviser til fem kilder med kjennskap til saken.
Forutsetningen for at de russiske produsentene skal kutte er at også Saudi-Arabia og store produsenter som USA innfører produksjonskutt.
Nyheten bidrar til et nytt hopp i oljeprisen som nå har passert 33 dollar fatet. Oljeprisen har steget mer enn 15 prosent hittil i dag. Et fat Nordsjøolje omsettes for 34,38 dollar fatet ved 14.30-tiden.
Det blir samtidig kjent at USAs president Donald Trump skal ha møte med topplederne i energisektoren fredag kveld norsk tid.

Opec-møte

Meldingene kommer bare timer etter det ble bekreftet at Saudi-Arabia har innkalt Opec og samarbeidslandene til et videomøte førstkommende mandag. Også da steg oljeprisen tydelig.
Oljeprisen steg kraftig torsdag etter at USAs president Donald Trump gikk ut å sa at han hadde snakket med Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman, som skulle ha vært i samtaler med Russland. Dette ble avvist fra russisk side.

Priskrig

Problemene i oljemarkedet startet for alvor 6. mars da Opec med Saudi-Arabia i spissen, og Opec+ hvor Russland er den største aktøren, ikke klarte å komme til enighet om en ny avtale om produksjonskutt.
Landene har i ettertid vært i en bitter priskrig hvor prisen stadig har falt lavere og lavere. Det har skjedd i takt med at både Russland og Saudi-Arabia har vært klare på at de ville øke produksjonen kraftig når kuttavtalen utløp 1. april.
Bunnen kom mandag denne uken da Nordsjøoljen ble omsatt for 21,64 dollar fatet.
Det skjedde samtidig som flere eksperter mente det ikke var noe bunn i oljeprisen når overproduksjonen var såpass stor i forhold til etterspørselen.
Restriksjonene for å hindre spredning av coronaviruset har ført til en kraftig nedgang i oljeetterspørselen.

Siste nytt

Oslo Børs stiger markant etter pinsehelgen

Hovedindeksen på Oslo Børs klatrer 2,11 prosent tirsdag ettermiddag, etter å ha holdt stengt mandag. Både Europa-børsene og oljeprisen stiger.
Utslagene kommer etter en oppgang på Wall Street mandag kveld, etterfulgt av en liten oppgang også på de fleste asiatiske børsene tirsdag morgen.
XXL-aksjen er opp 13,79 prosent etter at DNB Markets har tatt inn sportsutstyrsaksjen i meglerhusets ukentlige p...Se mer

HSBC jekker ned anbefaling og kursmål på SAS

HSBC nedgraderer anbefalingen på SAS-aksjen til reduser fra hold og nedjusterer kursmålet til 5,0 svenske kroner per aksje fra tidligere 8,8.
Det fremgår av en oppdatering fra banken tirsdag.
HSBC nedjusterer prognosene deres betydelig, og estimerer nå at SAS ikke kommer til å returnere til lønnsomhet før helåret 2022.
Banken estimerer at flyselskapet kommer til å rapportere et negativt resultat før...Se mer

Orkla kjøper frokostblandingen Havrefras

Gjennom sitt heleide datterselskap Orkla Foods Sverige AB har Orkla signert og gjennomført en avtale med PepsiCo, Inc. om kjøp av merkevaren Havrefras, inkludert Rug Fras og Mini Fras, som har en sterk markedsposisjon i Skandinavia innen sunne frokostblandinger.
Det fremgår av en melding fra Orkla tirsdag.
Avtalen omfatter kjøp av merkevaren Havrefras, og inkluderer ingen medarbeidere eller produksj...Se mer

Incus-selskap tildelt kontrakt i Mexicogulfen

Incus- og Scana-datterselskapet Subseatec har blitt tildelt kontrakt på levering av subseautstyr for feltutvikling i Mexicogulfen.
Verdien på kontrakten er 20 millioner svenske kroner, tilsvarende 20,57 millioner norske kroner etter dagens kurs.
Kontrakten dreier seg om totalleveranse av subseautstyr, engineering, anskaffelser og dokumentasjon, går det frem av en børsmelding.
Produksjonen vil starte umidde...Se mer

Europa-børsene klatrer

Børsene på kontinentet fortsetter gårsdagens oppgang, og følger Asia-børsene oppover.
Den tyske DAX-indeksen leder an oppgangen og stiger 3,47 prosent, mens den brede Stoxx 600-indeksen er opp 1,53 prosent.
Oppgangen er blant annet drevet av positive utsikter på gjenåpning og bedring av verdensøkonomien.
På samme tid kommer børsoppgangen i lys av opptøyer i USA etter afroamerikaneren George Floyd dø...Se mer

Kinesisk avis: Kina fortsetter å kjøpe soyabønner fra USA

Kinesiske selskaper fortsetter å kjøpe soyabønner fra USA, upåvirket av eksterne faktorer.
Det sier Kinas landdirektør Zhang Xiaoping ved US Soybean Export Council til den kinesiske avisen Global Times (GT).
Det fremgår av en Twitter-melding fra GT tirsdag.
Meldingen kommer dagen etter at nyhetsbyrået Reuters skrev at Kina har bedt statlige bedrifter om å sette kjøp av soyabønner og svinekjøtt fra US...Se mer

Lifecare-partner søker FDA-godkjennelse for coronatest

Merkur Market-noterte Lifecare melder at deres partner Digital Diagnostics AG har utviklet en coronavirustest ved å benytte såkalt Cantisense-teknologi.
Selskapet søker nå FDA-godkjenning og planlegger å levere enheter fra og med juli, ifølge meldingen.
Lifecare AS eier 25 prosent av Digital Diagnostics, opplyses det.
Aksjene i Lifecare stiger 15,38 prosent til kurs 3,8 kroner etter nyheten.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%