Oppgang på Hydro-dominert Oslo Børs

Børsen startet dagen i pluss, og har hatt en svakt positiv utvikling gjennom dagen. Ved stengetid var Hovedindeksen opp 0,53 prosent til 889,76 poeng.
Med en betydelig oppgang og Børsens nest høyeste omsetning, har Norsk Hydro dominert handelsdagen.
Hydro-aksjen steg 5,62 prosent etter nyheten om at selskapet får starte prosessen med å gjenoppta full produksjon på Alunorte-anlegget i Brasil.
Nedstengingen har imidlertid rammet aksjen hardt, og den er fortsatt ned nesten ti prosent så langt i år, og ned over 31 prosent de siste 12 månedene.
Børslokomotivet Equinor toppet omsetningslisten, og falt 0,35 prosent. Etter Hydro fulgte Mowi med et fall på 1,21 prosent og Telenor som gikk ned 0,72 prosent.
Utviklingen er i tråd med den i Europa, hvor særlig teknologiaksjer bidrar til en god børsdag.
Oljeprisen hadde ved stengetid steget 0,31 prosent til 72,32 dollar fatet.

Siste nytt

Draghi-tale løftet børsene - Trump bidro motvillig

Etter en blandet start på dagen for de europeiske børsene, ble det gladstemning da sentralbanksjef Mario Draghi i Den europeiske sentralbanken (ESB) uttalte at det kan bli aktuelt med flere rentekutt fremover. Den brede Stoxx Europe 600-indeksen endte opp 1,67 prosent.
Draghi uttalte at dersom utsiktene ikke bedrer seg vil det behøves mer stimulans fra ESB, ifølge Infront TDN Direkt.
– I fravær av forbedringer, sl...Se mer

IAG vil kjøpe 200 av ulykkesflyet 737 Max

International Airlines Group (IAG) har inngått en intensjonsavtale med Boeing for at 200 B737-fly skal gå inn i selskapets flåte. Intensjonsavtalen er betinget av inngåelsen av en formell avtale, ifølge en IAG-melding onsdag.
Max-flyene har vært i hardt vær etter to dødsulykker det siste året, og har vært satt på bakken av luftfartsmyndigheter verden over siden den siste ulykken i mars.
Miksen av 737-8- og 737-10-fly...Se mer

Kjos om avgangen til DN: – Jeg sier gjerne 2019

Ved flere anledninger har Norwegian-sjef Bjørn Kjos gitt signaler om at han er klar til å avtre som toppleder for flyselskapet.
I et intervju med Bloomberg News fredag sa han at han ønsker en mer tilbaketrukket rolle i selskapet og at han «konstant» snakker med styret om en plan for etterfølger.
Under det pågående flystevnet Paris Air Show sier han til Dagens Næringsliv at overtagelsen kan være noen...Se mer

Akva Group dropper salg av datterselskap

Akva Group og Advania Holding har tirsdag blitt enige om å terminere salget av Akva-datterselskapet Wise lausnir (Wise) til Advania, ifølge en Akva-melding tirsdag.
Årsaken til termineringen er utfordringer ved å få godkjenning av transaksjonen fra konkurransemyndighetene på Island på akseptable vilkår.
Videre opplyses det at Akva er i prosess med å vurderer andre strategiske muligheter for virksomh...Se mer

Oljeprisen stiger kraftig etter Trump-tweet

Oljeprisen (brent spot) stiger 2,99 prosent til 62,65 dollar fatet tirsdag ettermiddag, etter at Donald Trump sa han ville holde et lengre møte med sin kinesiske motpart Xi Jinping under neste ukes G20-møte.
– Jeg har hatt en veldig god telefonsamtale med Kinas president Xi. Vi skal ha et lengre møte neste under under G20 i Japan. Våre respektive team vil begynne samtalene før vårt møte, skrev den...Se mer

Draghi og Trump bidro til løft på Børsen

Etter en positiv start fortsatte Oslo Børs oppover utover dagen tirsdag. Det etter at sentralbanksjef Mario Draghi i Den europeiske sentralbanken uttalte at det fortsatt finnes rom for flere rentekutt.
Da USAs Donald Trump varslet at han vil holde et møte med sin kinesiske motpart Xi Jinping under neste ukes G20-møte, steg børsene over hele verden.
Det løftet også Oslo Børs og oljeprisen markant da...Se mer

Norske myndigheter vil åpne Utsira Nord for havvind

Før sommeren vil Olje- og energidepartementet (OED) sende på høring et forslag om å åpne området Utsira Nord utenfor kysten av Rogaland for søknader om vindkraft til havs. I tillegg vil det bli bedt om innspill til området Sørlige Nordsjø II, ifølge en OED-melding tirsdag.
– Utsira Nord egner seg for flytende vindkraft, som er den teknologien det knytter seg mest forventning til. Jeg vil også be om...Se mer

Oceanteam sikrer ny kabelkontrakt

Oceanteam Solutions melder tirsdag at de har sikret en kontrakt for å levere en «cable lay spread» til en ikke navngitt kunde fra mai til midten av oktober i år, med mulighet for forlengelser.
Kontrakten omfatter leie av en av Oceanteams 2.000 og 4.000 tonn tunge dreieskiver.
– Det er det første offshore vind-prosjektet vi gjennomfører med denne kunder, og vi ser frem til et godt partnerskap på dett...Se mer

Wall Street bykser etter at Trump varslet Xi-møte

De amerikanske børsene steg fra start tirsdag. Etter knappe ti minutters handel får de toneangivende indeksene et markant dytt opp i det Donald Trump varsler at han vil ha et lengre møte med Kinas president Xi Jinping under neste ukes G20-møte.
Markedene ser dermed ut til å få et fornyet håp om en løsning på den langvarige handelskrigen mellom verdens to største økonomier.
Oppgangen kommer også etter at...Se mer

Olav Thorstad blir ny toppsjef i kriserammede Plantasjen

Tidligere Sats Group-sjef Olav Thorstad blir ny administrerende direktør i Plantasjen. Det melder selskapet i en pressemelding.
Nyheten kommer drøye fire måneder etter det ble kjent at Daniel Juhlin gikk på dagen et drøyt år etter han startet i stillingen. Styremedlem Christer Åberg har fungert som administrerende direktør etter at Juhlin forlot selskapet.
– Vi vil takke Christer Åberg som har vært...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%