Større trekk i råoljelagrene enn ventet

De amerikanske råoljelagrene falt med 7,3 millioner fat forrige uke, hvilket er betydelig mer enn det ventede fallet på 2,3 millioner fat.
Det viser tall fra det amerikanske energidepartementet.
Bensinlagrene økte med 1,7 millioner fat, mot ventede 1,3 millioner fat, og destillatlagrene økte med 3,8 millioner fat mot en ventet lageroppbygging på 1,6 millioner fat.

Siste nytt

Oljeprisen faller for andre dag på rad

Etter å ha falt 1,79 prosent i løpet av mandag, fortsetter oljeprisen noe ned tirsdag morgen.
Nordsjøolje omsettes i skrivende stund for 60,87 dollar i spotmarkedet, ned 0,08 prosent for dagen.
Samtidig er amerikansk lettolje (WTI) også ned 0,08 prosent for dagen, til 51,86 dollar fatet.
– Oljemarkedet er inne i et dårlig mønster, og har et desperat behov for noen robuste økonomiske data for å komme...Se mer

Tokyo-børsen mot strømmen blant positive Asia-børser

De største asiatiske børsene er stort sett i positivt terreng tirsdag morgen. Børsene i Shanghai og i Hongkong åpnet svakt i minus tidlig på morgenen, men har siden snudd oppover.
Tilfellet er motsatt for Tokyo-børsen, som har snudd ned etter en svak oppgang i tidlig handel. Her faller aksjene i kleskjeden Fast Retailing 0,82 prosent, mens Softbank Group og industriselskapet Fanuc faller henholdsvi...Se mer

EIA: USAs skiferoljeproduksjon vil nå ny rekord i juli

USAs oljeproduksjon ved syv store skiferfelt er ventet å øke med rundt 700.000 fat per dag i juli, til rekordhøye 8,52 millioner fat per dag.
Det skriver det amerikanske energidepartementets statistikkarm EIA i en månedlig rapport mandag, ifølge Reuters.
Den største økningen er ventet å komme i Permian-området i Texas og New Mexico, hvor produksjonen anslås å øke med med 55.000 fat per dag til en ny...Se mer

Teknologi til topps i forsiktig Wall Street-handel

De amerikanske børsene avsluttet dagen med forsiktig oppgang i forkant av Federal Reserves rentedom senere i uken.
Den rolige handelen har også preget de fleste andre store børser verden over mandag.
Teknologiselskaper som Facebook (+4,20), Netflix (+3,20 prosent), Amazon (+0,80 prosent), Apple (+0,60 prosent) og Alphabet (+0,70 prosent) bidro i positiv retning for Nasdaq-indeksen, som steg mest.
Auksjonshuset Sotheby’s steg h...Se mer

LNS skal bygge første del av Andfjord Salmon-anlegget

Leonard Nilsen og Sønner (LNS), Nord-Norges største anleggsentreprenør, har fått jobben med å realisere første byggetrinn for Andfjord Salmons anlegg på Andøya, ifølge en melding fra selskapet.
Andfjord Salmon skal bygge verdens største gjennomstrømmingsanlegg for oppdrett på land, og har fått konsesjon for oppdrett av 10.000 tonn laks.
Det er oppdraget med grunnlagsinvesteringene til det første av...Se mer

Swedbank kaster Estland-sjefen etter gransking

Swedbank i Estland suspenderer toppsjefen Robert Kitt og finansdirektør Vaiko Tammeväli inntil videre som følge av en pågående intern gransking, ifølge en melding fra banken.
I tillegg forlater styremedlemmet Priit Perens banken.
– Som tidligere kommunisert, har Swedbank igangsatt en nøye intern gransking ved hjelp av eksterne ressurser for å undersøke historisk AML compliance (overholdelse av regle...Se mer

Storbank ser nær nullrente ved forverret handelskrig

Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve (Fed) kan komme til å senke rentene til nær null innen våren 2020, hvis handelsforholdet mellom USA og Kina blir ytterligere forverret.
Det skriver analytikere fra storbanken Morgan Stanley i rapporten «Beyond The G20», ifølge Reuters.
Skulle det skje, vil det ifølge analysen bidra til å sende den brede Wall Street-indeksen S&P 500 mot 2.400 poeng, rundt...Se mer

Beyond Meat steg igjen - er nå opp 580 prosent

Wall Street-ferskingen Beyond Meats aksjerally fortsatte mandag, etter at kjøtterstatningsselskapet kunngjorde at de skal begynne å produsere plantebasert «kjøttdeig», ifølge CNN.
Ifølge selskapet skal produktet være allsidig nok til å kunne brukes i alle retter som vanligvis bruker kjøttdeig, som kjøttboller eller taco.
Mandag var aksjen opp 12,20 prosent til 169,96 dollar. Selskapet ble børsnotert...Se mer

Børsene i Europa startet uken med oppgang

De europeiske børsene hadde en forsiktig oppgang mandag, med den brede Stoxx Europe 600-indeksen opp 0,09 prosent.
Utviklingen kommer etter at stemningen mellom USA og Iran har blitt betraktelig mer spent den siste uken. Det har skjedd som følge av det antatte angrepet mot flere oljetankere i Oman-bukten forrige uke.
Blant enkeltaksjer som skilte seg ut finner vi Lufthansa som falt 12 prosent ette...Se mer

Nordea-aksjen faller etter ransaking

Nordea-aksjen faller rundt to prosent i Helsinki etter at statsadvokaten for særlig økonomisk og internasjonal kriminalitet (SØIK) har ransaket Nordeas hovedkontor i København, ifølge kilder til danske Børsen.
SØIK skal ha beslaglagt en rekke fysiske og digitale dokumenter samt e-poster i forbindelse med hvitvaskingsetterforskningen mot selskapet, opplyser kildene.
Nordea har bekreftet at politiet h...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%