Oljeprisen faller kraftig før Opec-møte

Prisen på ett fat nordsjøolje er fredag kveld ned 3,95 prosent til 60,76 dollar.
SEBs råvareanalytiker Bjarne Schieldrop peker på at oljemarkedet er forsiktig inn mot Opec og dets alliertes møte neste uke, der det skal diskutere videre produksjonskutt.
Oljekartellet har ikke signalisert at det vil innføre dypere kutt, og forventningen er at det vil forlenge avtalen om å redusere produksjonen med 1,2 millioner fat per dag.
Kuttavtalen er satt i gang for å forhindre lageroppbygging og presse opp oljeprisen.
Tidligere har oljemarkedet spekulert i om det kan komme dypere kutt, men nå viser en undersøkelse gjennomført av nyhets- og analysebyrået Bloomberg at troen på dette har forduftet.
Av 40 respondenter venter 34 stykker at kuttavtalen forlenges, mens en spår dypere kutt.
Saudi-Arabia vil trolig indikere at de ikke lenger vil kompensere for overdrevet produksjon fra andre medlemmer av kartellet, opplyser kilder til Bloomberg.
– Jeg tror det blir et kjedelig møte der man rullerer eksisterende kutt. Også er det noen land som jukser litt, som Irak og Nigeria, og de blir nok presset hardt for å komme på linje med kvotene sine, sa oljeanalytiker Helge Martinsen i DNB Markets til E24 tidligere denne uken.
Oljeeksperter CNBC har snakket med fredag viser også til nyheten om at Iraks statsminister Adel Abdul Mahdi har besluttet å gå av.
Reuters skriver fredag ettermiddag at oljefeltet Kashagan i Det kaspiske hav vil være tilbake i full produksjon i midten av desember, etter at produksjonen nylig ble mer enn halvert på grunn av vedlikehold som ikke var planlagt.
Oslo Børs falt videre samtidig som oljeprisen snudde ned. Hovedindeksen endte ned 0,65 prosent.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Warren Buffett kjøper gassvirksomheten til Dominion Energy

Den kjente investoren Warren Buffett og selskapet hans Berkshire Hathaway gjør sitt første oppkjøp siden coronakrisen startet i mars.
For 4 milliarder, tilsvarende om lag 38 milliarder kroner, kjøper selskapet gassvirksomheten til Dominion Energy. I tillegg til forutsetningen av gjeld utgjør avtalen 10 milliarder dollar, om lag 95 milliarder kroner, skriver CNBC.
Med kjøpet øker Buffett markedsande...Se mer

Bergenbio henter 20 mill. i reparasjonsemisjon

I forbindelse med at bioteknologiselskapet Bergenbio hentet 500 millioner kroner i markedet i mai, ble det samtidig besluttet å gjennomføre en reparasjonsemisjon.
Resultatet derfra viser at investorer har tegnet seg for 534.178 aksjer til tegningskursen 37,50 kroner.
Dermed henter selskapet ytterligere 20 millioner kroner i forbindelse med reparasjonsemisjonen.
En slik reparasjonsemisjon gjøres fo...Se mer

Air France: Vil ikke være på 2019-nivå før 2024

På det verste under coronakrisen tapte Air France 15 millioner euro om dagen, etter at 95 prosent av flytrafikken stoppet opp. Nå planlegger selskapet for fremtiden, men på veien dit vil mange jobber forsvinne.
– Air France beregner at det ikke vil se det samme aktivitetsnivået som i 2019, før i 2024, skriver selskapet i en oppdatering fredag kveld.
Selskapet venter at de blir nødt til å kvitte se...Se mer

Commerzbank-styreleder går av – toppsjef tilbyr å trekke seg

Styreleder Stefan Schmittmann har besluttet å trekke seg fra sin rolle 3. august. Samtidig tilbyr konsernsjef Martin Zielke å gjøre det samme. Det kommer frem i en melding fra selskapet.
Den dramatiske utviklingen kommer etter press fra en rekke aksjonærer i den tyske storbanken.
Styret vil beslutte om Zielke skal gå av på et møte onsdag neste uke, ifølge meldingen.
Det amerikanske investeringssel...Se mer

Observe Medical henter 45 millioner friske kroner

Den siste tiden har Observe Medical gjennomført en kapitalinnhenting som ble overtegnet. Det melder selskapet etter at tegningsperioden ble avsluttet ved børsdagens slutt fredag.
Totalt vil det bli utstedt 4,09 millioner nye aksjer i selskapet til en tegningskurs på 11 kroner per aksje. Noe som gjør at selskapet totalt henter 45 millioner kroner.
Selskapet opplyser at fordelingen av aksjer vil skj...Se mer

Nedgang preget ukens siste handelsdag i Europa

Etter en rolig start på dagen ble det en negativ slutt på uken for de europeiske børsene. Den brede Stoxx Europe 600-indeksen falt 0,9 prosent.
Dagen har blitt preget av noe lavere omsetning enn normalt på bakgrunn av at de europeiske børsene holder stengt.
Utviklingen gjennom dagen vendte nedover etter at Bloomberg meldte at Den europeiske sentralbanken kan stå overfor en konflikt rundt hvor mye a...Se mer

Hydro har gjenopptatt produksjonen i Brasil etter strømbrudd

Fredag ettermiddag bekrefter Hydro at strømtilførselen til selskapets bauksittgruve i Paragominas i Pará nord i Brasil har blitt gjenopprettet og at produksjonen har startet opp igjen.
Dette skjer etter at tre høyspentmasser veltet 20. juni, noe som førte til et strombrudd ved gruven.
Ettersom produksjonen er gjenopptatt ved bauksittgruven varsler selskapet at produksjonen ved aluminaraffineriet A...Se mer

Trond Mohn fortsetter å kjøpe aksjer i Bergenbio

Fredag har Trond Mohn-selskapet Meteva kjøpt 59.463 aksjer i Bergenbio med en snittpris på 37,9467 kroner. Det kommer frem i en melding.
Totalt kostet transaksjonen Mohns selskap 2,26 millioner kroner.
Men dette er langt fra første gang selskapet har kjøpt aksjer i selskapet denne uken. Også onsdag og torsdag kjøpte Mohn en del aksjer i selskapet.
Totalt har Mohns selskap kjøpt like under 200.000...Se mer

Norske Höegh Xiamen erklært som totalvrak etter brann

Etter brannen som brøt ut på Ocean Yield-eide Höegh Xiamen har skipet nå blitt erklært som et konstruktivt totaltap. Det opplyser selskapet i en melding.
Selskapet var leid ut til Höegh Autoliners da brannen brøt ut i Jacksonville, Florida, tidlig i juni.
Ocean Yield opplyser at de venter å motta en forsikringsutbetaling på 26 millioner dollar, tilsvarende 247 millioner kroner, i løpet av tredje k...Se mer

Alle Kongsberg Automotives aksjer handles på Oslo Børs mandag

Etter at Kongsberg Automotive har fått godkjent prospektet for kapitalinnhentingen der selskapet utstedte 7 milliarder aksjer, varsler selskapet fredag at emisjonsaksjene vil bli notert på Oslo Børs fra mandag.
I påvente av godkjenningen har emisjonsaksjene vært notert på Merkur Markets, noe som har bidratt til noen litt spesielle utslag.
Det er i praksis ingen forskjell på de gamle og nye aksjene...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%