Åtte store USA-banker stanser tilbakekjøp av aksjer

Et knippe amerikanske banker, inkludert JP Morgan og Goldman Sachs, stanser tilbakekjøp av aksjer etter coronaviruset. Det skjer etter at USAs sentralbank søndag kom med en krisepakke.
Selskaper kan gi penger tilbake til eierne sine blant annet gjennom å betale ut utbytter, eller ved å kjøpe tilbake aksjer.
Nå stanser tilbakekjøpene av aksjer i de store amerikanske bankene. Tiltaket gjelder fra i dag av, og frem til utgangen av andre kvartal, skriver Financial Services Forum, hvor de største bankene i USA er medlemmer.
I tillegg til Goldman og JP Morgan stanser tilbakekjøpene også i Bank of America, Bank of New York Mellon, Citigroup, Morgan Stanley, State Street og Wells Fargo.
«Covid19-pandemien er en utfordring uten sidestykke for verden og den globale økonomien», skriver Financial Services Forum.
Avgjørelsen kommer etter at USAs sentralbank, Federal Reserve, søndag kom med drastiske tiltak og kuttet renten med ett prosentpoeng til null, og varslet et tilbakekjøpsprogram på 700 millliarder dollar, som med dagens kurs tilsvarer rundt 7.000 milliarder kroner. Fed-sjef Jerome Powell ba også bankene trå til.
– Vi vil gjerne at de bruker bufferne sine til å tilby lån, og også jobbe med låntakerne. Som dere kan se, gir vi mange råd til dem, og de sier også at de har alle intensjoner om å gjøre det. Det er godt å høre, sa Powell søndag, ifølge CNBC.

Har kjøpt tilbake mye aksjer

De siste årene har tilbakekjøp av aksjer vært en viktig driver av børsoppgangen i USA. Tilbakekjøp reduserer antallet aksjer slik at resultatet per aksje ser enda bedre ut.
Også bankene har tilbakeført penger til eierne. I fjerde kvartal kjøpte for eksempel JP Morgan tilbake aksjer for 6,7 milliarder dollar fra sine aksjonærer.
«Avgjørelsen om tilbakekjøp er i tråd med vårt kollektive mål om å bruke vår betydelige kapital og likviditet til å gi maksimal støtte til individer, små bedrifter og den bredere økonomien gjennom utlån og andre viktige tjenester», skriver bankene, som understreker at de er solide.
«Kollektivt har de økt sin kapital, som fungerer som en reserve i krisetider, med mer enn 40 prosent de siste årene til 914 milliarder dollar. Medlemmene i forumet har gjentatte ganger bestått Federal Reserves årlige stresstester, noe som viser at de kan fortsette å låne ut og støtte opp under økonomien selv i en alvorlig økonomisk nedtur», skriver de.
Demokratene Bernie Sanders og Chuck Schumer har tidligere foreslått å sette krav til selskaper for at de skal få kjøpe tilbake aksjer av eierne sine, som at de innfører minimumslønn på 15 dollar timen og sykelønnsordning for arbeiderne sine.

Siste nytt

USA utsetter Tiktok-forbud én uke

Forbudet vil etter planen tre i kraft søndag 27. september.
Om lag 100 millioner amerikanere kan fortsette å bruke den populære videodelingstjenesten inntil videre.
Tidligere har Trump truet med å blokkere appen, fordi den ifølge ham utgjør en sikkerhetstrussel. Restriksjonene skulle etter planen innføres med virkning fra neste uke.
Utsettelsen kommer «i lys av den siste positive utviklingen».
President Donald Trump sa sønd...Se mer

Spørsmål

Anonym: Hvilke informasjonssider er greie å følge med om man vil ha en "gjetting" på hva S&P 500 går når børsen i usa åpner?

Hanna Ghaderi:
Hei!
Mange bruker handelen i terminkontrakter, også kalt førhandelen som en indikasjon på hvor indeksene vil gå. Dette er imidlertid ikke en fasit, så flere setter sin lit til analytikere. På denne siden kan du se førhandelen på de tre toneangivende indeksene på Wall Street, og hos for eksempel CNBC kan du ofte se hva analytikere fra ulike meglerhus verden over tror like før bjellen ringer.
Takk for at du leser E24, og h...Se mer

Spørsmål

Anonym: Lenge siden dere har kommentert Baltic Dry Indeksen. Var ikke dette hver dag tidligere ?

Hanna Ghaderi:
Hei!
Tidligere har vi skrevet om tørrlastindeksen hver dag, og etterstreber fortsatt å gjøre det. Til tider er det andre saker i nyhetsbildet som får høyere prioritering, men vi tar med oss din tilbakemelding videre.
Takk for at du leser E24, og ha en fortsatt fin lørdag videre.

Fall på Wall Street

Wall Street ble torsdag preget av en markant nedgang etter fall i teknologiaksjer, og omstridte meldinger rundt vaksineslipp.
Fredagen startet positivt for de tre hovedindeksene, men et par timer etter børsåpning snudde pilene nedover.
Slik ser det ut ved stengetid:
  • Dow Jones ned 0,88 prosent
  • Nasdaq Composite falt 1,07 prosent
  • S&P 500 er ned 1,12 prosent
Flere av teknologiaksjene så en oppgang ved åpni...Se mer

Flat dag på Oslo Børs: Quantafuel fortsatte oppgangen

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,03 prosent fredag.
Avfallshåndteringsselskapet Quantafuel fortsetter ferden oppover og landet opp 7,66 prosent til kurs 71,7 kroner. Dermed har det en markedsverdi på ni milliarder kroner.
Salmon Evolution steg også betydlig på sin første handelsdag som nynotert på Merkur Markets.
Torsdag endte Hovedindeksen flatt med 0,03 prosent opp ved stengetid. På vinnerl...Se mer

Ice har signert en ny nasjonal roamingavtale med Telia Norge

Den ferske avtalen vil erstatte den nåværende avtalen mellom de to partene som utløper 31. mars 2021. Nå varer avtalen til 31. desember 2023, med en opsjon på forlengelser på ett år to ganger.
Det fremgår i en børsmelding fredag ettermiddag.
Avtalen vil senke Ices roamingkostnader betydelig, ifølge selskapet.
– Avalen er veldig viktig for å bedre vår lønnsomhet og øke vår ebitda-margin fremover, ut...Se mer

Karsten Kallevig blir Nicolai Tangens høyre hånd

Oljefondets eiendomssjef går ut av ledergruppen og blir spesialrådgiver for Tangen.
Kallevig skal nå ha fokus på unoterte investeringer, skriver Oljefondet i en melding.
Kallevig har de siste ti årene bygget opp eiendomsporteføljen og -organisasjonen i sine roller som investeringsdirektør for eiendom i Norges Bank Investment Management og som sjef for Norges Bank Real Estate Management.
– Jeg er glad for å få Karsten...Se mer

Swedbank involvert i ny etterforskning i Sverige

Det svenske finanstilsynet undersøker mistanker om markedsmisbruk i forbindelse med hvitvaskingssaken.
Banken har fått beskjed fra svenske Finansinspektionen at den er under ny etterforskning, går det frem av en melding. Denne gangen er det etter mistanker om markedsmisbruk.
Granskingen omfatter perioden fra 20. september 2018 til februar 2019 og gjelder offentliggjøring av innsideinformasjon og f...Se mer

Asia-børsene trosset tek-nedgang på Wall Street

I Asia var de fleste børsene i pluss fredag, med Shanghai-børsen opp over to prosent.
Oslo Børs er i minus fredag formiddag og det er blandet på de europeiske børsene.
Fallende teknologiaksjer, flere som søkte ledighetstrygd og forvirring om vaksineutviklingen ga en markant nedgang på Wall Street torsdag.
Slik så det ut på de viktigste børsene i Asia og Australia fredag:
  • Nikkei 225 i Tokyo opp 0,18 pr...Se mer

Børsfersk lakseoppdretter i siget

Salmon Evolution har sin første handelsdag på Oslo Børs som nyeste notering på Merkur Markets fredag.
Aksjen, som bærer navnet SALME ME, er den mest omsatte på Børsen i tidlig handel med over 74 millioner transaksjoner en snau halvtime inn i fredagen.
Prisen for selskapets aksje er på vei opp fra noteringskursen 5 kroner til 7,8 klokken halv ti.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%