Olje- og coronasmell for Røkkes Aker Solutions

Coronaviruset og oljeprisfall skaper utfordringer for oljeserviceselskapet.
Onsdag opplyser selskapet at det venter å regnskapsføre restruktureringskostnader på 150 millioner kroner. I tillegg venter det å ta nedskrivninger på 500 millioner kroner.
Det tas også høyde for at selskapet kan komme til å ta ytterligere kostnader knyttet til restrukturering i de kommende kvartalene.
Restruktureringen er ventet å gi en årlig kostnadsreduksjon på minst 750 millioner kroner. Dette skyldes blant annet at det nå innføres flere kostnadsreduserende tiltak.

Flytter produksjon

Fabrikken på Tranby utenfor Oslo vil etter 2020 ikke lenger produsere såkalte «subsea trees». Denne produksjonen vil nå bare foregå i Brasil og Malaysia.
«Subsea trees» opererer med brønnhode for å kontrollere strømmen av produksjons- eller injeksjonsvæsker og kobler også rør og andre enheter i brønnen til havbunnen og fasilitetene over vannet.
Bemanningen vil samtidig bli redusert ved subsea-anleggene i Port Klang (Malaysia) og Curitiba (Brasil). Dette gjøres for å styrke anleggenes konkurransesituasjon og tilpasse seg den ventede etterspørselen, ifølge selskapet.
I tillegg gjennomføres det initiativer med førtidspensjon og ledelsen har gått med på lønnsfrys.
Selskapet vil også kutte investeringsbudsjettet fra 750 millioner kroner til 500 millioner kroner i år. Rundt 200 av disse millionene har allerede påløpt, og vil gjenstå forpliktet.

Venter inntektsfall

Restriksjonene som er innført verden rundt for å hindre spredning av coronaviruset har gitt lavere aktivitet enn hva som var planlagt.
På bakgrunn av det venter selskapet en nedgang i omsetningen på minimum 20 prosent sammenlignet med anslaget som ble gitt ved utgangen av 2019. Her la selskapet opp til at inntektene ville havne på 2018-nivå.
Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker eier i underkant av 47 prosent av aksjene i Aker Solutions.

Permitterer

Til nå har selskapet permittert 400 ansatte i Norge, samt 250 ansatte i Storbritannia, opplyser det onsdag.
Tidligere har Aker Solutions varslet at de har sendt permitteringsvarsel til alle sine 6.000 ansatte i Norge.
Permitteringsvarslene ble sendt ut allerede 13. mars, bekreftet kommunikasjonssjef Ivar Simensen i Aker Solutions til VG/E24 den gang.
– Hvor mange det vil være behov for å permittere, er det for tidlig å si noe om. Vi jobber nå med å se på konsekvensene for prosjektene vi jobber med, sa Simensen.
– Vi har prosjekter, men ringvirkningene av corona-krisen slår hardt inn og vi vet ikke hva konsekvensene blir, fortsatte han.
Nærmere 300.000 har søkt Nav om dagpenger under permittering siden coronakrisen for alvor traff Norge. Sjekk din kommune her:

Siste nytt

Baltic Dry-indeksen stiger: Capesize opp 15,5 prosent

Baltic Dry-indeksen, som viser hvor mye skip som frakter tørrlast tjener i snitt, er opp 3,1 prosent til 504 poeng, ifølge The Baltic Exchange tirsdag.
Slik går segmentene:
  • Capesize opp 15,5 prosent til 4.213 dollar per dag
  • Panamax opp 2,8 prosent til 5.815 dollar per dag
  • Handysize opp 3,0 prosent opp 3.056 dollar per dag
  • Supramax ned 0,3 prosent til 5.448 dollar per dag
På Oslo Børs stiger tørrlast-a...Se mer

AF Gruppen selger Betonmast Bergen

Betonmast, et datterselskap i AF Gruppen, har inngått avtale med Backe Gruppen om salg av datterselskapet Betonmast Bergen AS.
Det fremgår av en melding tirsdag.
Betonmast Bergen omsatte i 2019 for 288 millioner kroner og partene er enige om ikke å offentliggjøre pris, opplyses det om.
Avtalen er betinget av godkjennelse av konkurransemyndighetene.

Oslo Børs stiger markant etter pinsehelgen

Hovedindeksen på Oslo Børs klatrer 2,11 prosent tirsdag ettermiddag, etter å ha holdt stengt mandag. Både Europa-børsene og oljeprisen stiger.
Utslagene kommer etter en oppgang på Wall Street mandag kveld, etterfulgt av en liten oppgang også på de fleste asiatiske børsene tirsdag morgen.
XXL-aksjen er opp 13,79 prosent etter at DNB Markets har tatt inn sportsutstyrsaksjen i meglerhusets ukentlige p...Se mer

HSBC jekker ned anbefaling og kursmål på SAS

HSBC nedgraderer anbefalingen på SAS-aksjen til reduser fra hold og nedjusterer kursmålet til 5,0 svenske kroner per aksje fra tidligere 8,8.
Det fremgår av en oppdatering fra banken tirsdag.
HSBC nedjusterer prognosene deres betydelig, og estimerer nå at SAS ikke kommer til å returnere til lønnsomhet før helåret 2022.
Banken estimerer at flyselskapet kommer til å rapportere et negativt resultat før...Se mer

Orkla kjøper frokostblandingen Havrefras

Gjennom sitt heleide datterselskap Orkla Foods Sverige AB har Orkla signert og gjennomført en avtale med PepsiCo, Inc. om kjøp av merkevaren Havrefras, inkludert Rug Fras og Mini Fras, som har en sterk markedsposisjon i Skandinavia innen sunne frokostblandinger.
Det fremgår av en melding fra Orkla tirsdag.
Avtalen omfatter kjøp av merkevaren Havrefras, og inkluderer ingen medarbeidere eller produksj...Se mer

Incus-selskap tildelt kontrakt i Mexicogulfen

Incus- og Scana-datterselskapet Subseatec har blitt tildelt kontrakt på levering av subseautstyr for feltutvikling i Mexicogulfen.
Verdien på kontrakten er 20 millioner svenske kroner, tilsvarende 20,57 millioner norske kroner etter dagens kurs.
Kontrakten dreier seg om totalleveranse av subseautstyr, engineering, anskaffelser og dokumentasjon, går det frem av en børsmelding.
Produksjonen vil starte umidde...Se mer

Europa-børsene klatrer

Børsene på kontinentet fortsetter gårsdagens oppgang, og følger Asia-børsene oppover.
Den tyske DAX-indeksen leder an oppgangen og stiger 3,47 prosent, mens den brede Stoxx 600-indeksen er opp 1,53 prosent.
Oppgangen er blant annet drevet av positive utsikter på gjenåpning og bedring av verdensøkonomien.
På samme tid kommer børsoppgangen i lys av opptøyer i USA etter afroamerikaneren George Floyd dø...Se mer

Kinesisk avis: Kina fortsetter å kjøpe soyabønner fra USA

Kinesiske selskaper fortsetter å kjøpe soyabønner fra USA, upåvirket av eksterne faktorer.
Det sier Kinas landdirektør Zhang Xiaoping ved US Soybean Export Council til den kinesiske avisen Global Times (GT).
Det fremgår av en Twitter-melding fra GT tirsdag.
Meldingen kommer dagen etter at nyhetsbyrået Reuters skrev at Kina har bedt statlige bedrifter om å sette kjøp av soyabønner og svinekjøtt fra US...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%