Wall Street-uken bremset av corona-oppblussing

Det roet seg for S&P 500 og Dow Jones denne uken, men teknologikjempene drev Nasdaq til høyeste noensinne. Sjeføkonom ser likheter med da corona var på sitt verste i mars.
Slik stengte Wall Street fredag kveld:
  • S&P 500 opp 1,04 prosent
  • Nasdaq opp 0,76 prosent
  • Dow Jones opp 1,43 prosent
I dag klatret de amerikanske aksjene etter signaler om at verden er nærmere en effektiv behandling. Gilead Sciences Inc. hevdet at Remdesivir behandlingen kan redusere corona-dødeligheten med 62 prosent.
S&P 500 slo i dag Nasdaq for første gang på nesten to uker.
Netflix var en av dagens vinnere, etter at Goldman Sachs sa de tror kvartalstallene ender langt over forventning og økte kursmålet til 670 dollar. Aksjen endte opp 8,07 prosent til 548,73 dollar.

Lunken uke på Wall Street

Uken har vært preget av oppblussingen av coronasmitte i USA og sterke teknologiaksjer.
I løpet av uken endte S&P 500 og Dow Jones opp henholdsvis 1,76 og 0,96 prosent, mens Nasdaq klatret 4,01 prosent.
Etter en rask oppgang fra bunnen i mars, har S&P 500 og Dow Jones stabilisert seg siden midten av juni, mens Nasdaq har fortsatt oppgangen, drevet av teknologikjempene.

– Investorappetitten minner om da corona smalt

Sjefstrateg i Danske Bank, Christian Lie, forteller at investorappetitten nå minner om det vi så da corona traff markedet som verst i mars.
– Den gang trakk investorene seg bort fra sykliske verdiaksjer, og søkte mot teknologi- og farmasiselskaper. Etter hvert som samfunnet åpnet opp gikk de tilbake til verdiaksjene. Nå som smittetallene har blusset opp igjen, ser vi at investorene igjen trekker mot teknologi og farmasi, sier Lie.
– Teknologigigantene er godt posisjonert til å tjene bra med penger, uavhengig av corona.
Han forteller at det ikke er noen tvil om at markedene har begynt å prise inn at stadig flere stater stenger ned og en økt sannsynlighet for nedstenging i flere stater.
– Den V-formede rekylen i økonomien er nok bak oss allerede. Fremover vil vi se en mer moderat fremgang.

Rekordlav tiårsrente

Renten på amerikanske 10-års statsobligasjoner, også kjent som «tiåringen», falt til rekordlave nivåer gjennom uken, men hentet seg noe inn fredag. Ved stengetid lå den på 0,63 prosent, et fall på 1,24 prosentpoeng i år.
– Den lave yielden på statspapirene skyldes frykt for at økonomien kommer til å slite. Den trekkes ned av høy etterspørsel og signaler om ytterligere obligasjonskjøp fra sentralbankene, forklarer sjefstrategen.
Den amerikanske tiåringen omtales ofte som verdens viktigste rente.

Gull til topps

Gullprisen nådde denne uken sitt høyeste nivå siden 2011. Fredag kveld lå prisen rett under 1800 dollar.
– Den høye gullprisen skyldes en trygg-havn-effekt og frykt for økt inflasjon kombinert med fallende avkastning på statsobligasjoner, sier Lie.

Mye ligger på sentralbankene fremover

Sentralbankene har signalisert ytterligere stimulans av økonomien. Lie sier sentralbankene gjør at det er begrenset potensial for store kursfall fremover.
– Fed har sagt tydelig at de står parat dersom det skulle skje mer i økonomien.
Blant nedsidemomentene fremover ser Lie presidentvalget og geopolitisk usikkerhet som sentralt.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Paddeflatt på Wall Street

De tre toneangivende aksjeindeksene på Wall Street var uten de store endringene fredag. Slik gikk det ved stenging:
  • Dow Jones opp 0,12 prosent
  • Nasdaq Composite ned 0,21 prosent
  • S&P 500 ned 0,02 prosent
Før børsåpning viste ferske tall at detaljhandelomsetningen i USA hadde en oppgang på 1,2 prosent på månedsbasis i juli, mot forventningene på 1,9 prosent, ifølge TDN Direkt.
Capital Economics skriver i en...Se mer

Reuters: USA og Kinas planlagte møte om handel utsettes

USA og Kina skulle etter planen møtes lørdag for å gjennomgå i hvilken grad Kina har fulgt fase 1-avtalen på handel. Møtet er nå utsatt på ubestemt tid, grunnet «planleggingsproblemer», ifølge Reuters som viser til kilder med kjennskap til planene.
USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer, finansminister Steven Mnuchin og Kinas visestatsminister Liu He har vært ventet å ha et videomøte 15. augus...Se mer

Oslo Børs endte med nedgang

Hovedindeksen endte ned 0,7 prosent til 871,91 poeng. Nedgangen kommer med et bredt børsfall i Europa. Wall Street er også i minus fredag ettermiddag.
Equinor stengte med en nedgang på 2,93 prosent til 145,7 kroner. Aksjen er ekskludert utbytte og har blitt nedgradert av meglerhus, i tillegg til at oljeprisen er gått litt nedover i løpet av dagen.
Pareto Securities har jekket ned anbefalingen på Equ...Se mer

Lakseprisene holder seg stabile for neste uke

Lakseprisene ser ut til å bli noenlunde stabile for neste uke. Men flere prøver å presse prisene opp.
Det er tilbakemeldingen IntraFish får fra markedsaktører fredag ettermiddag.
En eksportør sier at prisene har stabilisert seg, og forventer samme pris neste uke som denne. Han melder om priser fra oppdretter på 43 kroner for 3–4 kilo.
– Det har vært en kjekk uke, vi har klart å få pengene våre tilbak...Se mer

Oljeprisen svinger nedover etter IEAs anslagskutt

Oljeprisen er på vei nedover fredag formiddag. I skrivende stund omsettes ett fat med nordsjøolje (Brent) for 44,58 dollar fatet i, ned 1,13 prosent for dagen.
Det etter at prisen klatret over 45 dollar i morgentimene, etter nyheter om at USAs kommersielle oljelagre har falt for tredje uke på rad.
«Prisene svingte til tap på fornyet bekymring for den globale utviklingen for oljeetterspørselen,» skri...Se mer

SAS med nye endringer i redningspakken: Sverige og Danmark tilbys økt rente

SAS fikk ikke nok støtte til forslag til redningsplan som ble lansert 30. juni. Etter at et nytt forslag ble lagt på bordet tidligere i august, sukres pillen nå ytterligere for den danske og svenske staten.
Fredag varsler SAS markedet om nye endringer i den foreslåtte rekapitaliseringsplanen som skal redde selskapet fra konkurs.
Endringen som nå gjøres betyr i praksis at den svenske og danske staten...Se mer

Flere meglerhus oppjusterer Bank Norwegian-kursmål

Arctic Securities, ABG Sundal Collier og Danske Bank Markets er blant meglerhusene som har høynet kursmålet på Norwegian Finans Holding, som eier Bank Norwegian, etter det som omtales som en solid andrekvartalsrapport.
Arctic Securities oppjusterer kursmålet til 92 kroner per aksje fra tidligere 85 kroner og gjentar en kjøpsanbefaling, ifølge en oppdatering torsdag kveld.
Meglerhuset ventet en innhenti...Se mer

Bred nedgang på Europa-børsene – reiseaksjer faller

Det er bred nedgang på de europeiske børsene fredag morgen, med samleindeksen Stoxx 600 ned 0,69 prosent.
Det etter en blandet børsmorgen i Asia. Også på Wall Street kvelden før var utviklingen blandet.
I Europa er flere reiseaksjer på vei nedover, etter at Storbritannia innførte nye karantenekrav for reisende fra Frankrike, Nederland Malta og Monaco, fra og med lørdag, melder CNBC.
Tui-aksjen er ned 5,47 prosent...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%