Hexagon Purus hentet 600 millioner: «Flere ganger» overtegnet

Hydrogenselskapet Hexagon Purus har hentet inn om lag 600 millioner kroner gjennom utstedelse av rundt 24,74 millioner nye aksjer til en kurs på 24,25 kroner, ifølge en melding tirsdag kveld.
Den rettede emisjonen, en kapitalinnhenting mot utvalgte investorer, ble gjort til en rabatt på 1,3 prosent fra den volumvektede gjennomsnittskursen tirsdag.
Etter emisjonen vil selskapet ha 258.278.937 utestående aksjer, tilsvarende en markedsverdi på rundt 6,3 milliarder kroner.
Kapitalinnhentingen var overtegnet «flere ganger», ifølge Hexagon Purus.
Hexagon Composites ble tildelt 18,13 millioner aksjer og beholder dermed eierskapet på 73,3 prosent.
Provenyet fra emisjonen skal brukes til sylinder- og systemkapasitetsutvidelse på tvers av geografiske områder, økt produksjonskapasitet i Kina, investeringer i produksjonsanlegg i Canada, teknologisk utvikling og andre generelle selskapsformål.

Les mer om selskapet:

Siste nytt

Panoro lover utbytte i 2023 etter sterkere tall

Panoro fikk et resultat etter skatt på 35,4 millioner dollar i tredje kvartal, fra minus 19,9 millioner dollar på samme tid i fjor.
Selskapet sier at resultatene er rekordsterke, og at det nå er i posisjon til å betale utbytte i 2023. Den første utbetalingen vil bli kunngjort i forbindelse med resultatene for fjerde kvartal, som blir lagt frem i februar neste år.
Dette kommer seks måneder tidligere...Se mer

Tietoevry vurderer oppsplitting og lover mer utbytte

Tietoevry driver med programvare, skytjenester og datatjenester. På en kapitalmarkedsdag onsdag sier selskapet at det vurderer å splitte ut deler av virksomheten, og enten selge eller børsnotere den.
Tietoevry-gruppen venter en årlig omsetningsvekst på 8-10 prosent innen 2025, og justert driftsmargin (ebita) på 15–16 prosent i samme periode. Selskapet setter seg også et mål om å fortsette å øke utb...Se mer

Norsk Solar tar Ukraina-avsetning og går i minus

Solcelleselskapet Norsk Solar fikk et brutto driftsresultat på minus 21,8 millioner kroner i tredje kvartal, fra minus 3,8 millioner kroner på samme tid i fjor.
Nedgangen skyldes blant annet en avsetning knyttet til kredittap i Ukraina på 14,8 millioner kroner. Norsk Solar driver solkraftverket Semypolky, som produserte 2,85 millioner kilowattimer i tredje kvartal. Anlegget er ikke skadet, men både...Se mer

Kongsberg Automotive etablerer kontor i Sør-Korea

Bildelsprodusenten Kongsberg Automotive har åpnet salgskontor i Seoul i Sør-Korea.
Målet er å komme innenfor i nye produktkategorier innen personbil og kommersielle kjøretøy i landet. Selskapet har hatt et anlegg i drift i Yangsan i Sør-Korea siden 2001.
– Et nytt salgskontor i Seoul er strategisk viktig for Kongsberg Automotive og vår nye salgsorganisasjon når vi skal forsøke å øke markedsandelen v...Se mer

OPEC dropper fysisk møte

OPECs møte 4. desember blir kun holdt digitalt, til forandring fra den opprinnelige planen om å ha et fysisk møte i Wien, ifølge Bloomberg.

Ny sjef i Okeanis Eco Tankers

Det Oslo Børs-noterte tankrederiet Okeanis Eco Tankers melder tirsdag ettermiddag at nåværende driftsdirektør Aristidis Alafouzos fra 2. desember tar over stillingen som toppsjef. Nåværende administrerende direktør, Ioannis Alafouzos, vil fortsette som styreleder i selskapet.
Samtidig fremgår det at Iraklis Sbarounis ansettes i stillingen som finansdirektør. Han begynner 9. januar.

Kjøper tilbake Akastors preferanseaksjer

Akastor har inngått en avtale om salg av sine preferanseaksjer i Odfjell Drilling til Odfjell Drilling for 95,2 millioner dollar, hvorav 75,2 millioner dollar er gjort opp kontant og resterende 20 millioner dollar med selgerkreditt med forfall 31. juli 2024.
Det fremgår av meldinger fra Akastor og Odfjell Drilling tirsdag.
Odfjell Drilling skriver at tilbakekjøpet er fullfinansiert gjennom et nytt d...Se mer

Både Equinor og Aker-selskap satser i Keltersjøen

Equinor meldte nylig om at selskapet vil satse på flytende havvind i den kommende tildelingen av arealer i Keltersjøen utenfor Wales i Storbritannia i 2023.
Tirsdag meldte også Aker Horizons-selskapet Mainstrean Renewable Power at det vil by på arealene, sammen med Maple Power, som eies av Enbridge Inc og Canada Pension Plan Investment Board.
Den britiske kronens eiendomsselskap Crown Estate skal ne...Se mer

Arctic-topp om lakseskatten: – Ikke heldig

Meglerhuset Arctic Securities hadde tirsdag en paneldiskusjon om grunnrenteskatt på havbruk med analytiker Bent Rølland i SEB, Jon Gunnar Pedersen i Arctic Securities og medlem av Stortingets finanskomité Mona Nilsen (Ap).
Pedersen er tidligere statssekretær i Finansdepartementet for Høyre. Han mener at regjeringens skatteforslag bidrar til usikkerhet blant utenlandske investorer.
– Vi bruker mye tid på å forsi...Se mer

Søker på forskningstillatelser til lakseoppdrett

Aker BioMarine søker på seks forskningstillatelser til lakseoppdrett på til sammen 4.680 tonn maksimal biomasse, ifølge en melding fra selskapet tirsdag.
«Målet med forskningstillatelsene er å øke kombinasjonen av krill og andre råvarer i fiskefôr. Prosjektet, som er i partnerskap med LetSea og Nofima, vil gi nye muligheter for oppdrettsindustrien», heter det i meldingen.
Det vises til at Norge har en...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%