I samarbeid med CMC Markets

Morgan Stanley-sjef om Soros advarsel: – Latterlig

Tirsdag gikk investorlegende George Soros ut å advarte om at en sterkere dollar og en kapitalflukt fra fremvoksende markeder kan føre til en ny stor finanskrise. Administrerende direktør i Morgan Stanley James Gorman er i et intervju med Bloomberg ikke helt enig i den spådommen.
– Helt ærlig, jeg tenker det er latterlig. Jeg tror ikke vi står overfor en eksistensiell krise i det hele tatt, sa Gorman i intervjuet.
Han forklarte samtidig at han mener investorer bør se forbi både de geopolitiske urolighetene og det faktum at 10-års renten på amerikanske statsobligasjoner har vært over 3 prosent den siste tiden. Selv om renten etter hans mening vil fortsette å øke og dra med seg dollaren opp tror han ikke det vil bety så mye.
– Jeg vil bli overrasket om den er under 3 prosent, og jeg vil bli overrasket om den går over 4 prosent, sa han.

Siste nytt

Archer får kontraktutvidelse på britisk sokkel

Oljeserviceselskapet Archer skriver i en børsmelding at de har sikret en kontraktutvidelse på to år med en større operatør.
Kontrakten skal ifølge meldingen gjøre det mulig å fortsette boreoperasjoner og vedlikeholdstjenester på syv forskjellige plattformer i den britiske delen av Nordsjøen.
Utvidelsen skal etter planen tre i kraft fra 1. november.

Økokrim bekrefter: Har mottatt anmeldelse

Selskapet til den verdenskjente hvitvaskingsjegeren Bill Browder, en nøkkelperson i Danske Bank-saken, har levert dokumenter til Økokrim som angivelig knytter Nordea til hvitvasking.
– Økokrim kan bekrefte at vi har mottatt en anmeldelse fra Hermitage Capital Management. Vi går nå gjennom anmeldelsen, og har ikke ytterligere kommentarer, skriver Økokrim i en melding til E24.
Det London-baserte investering...Se mer

Nordic Mining får grønt lys på Engebø

Gruveselskapet Nordic Mining har fått en melding fra Riksantikvaren om at området på Engebø er avklart for anleggsvirksomhet, skriver selskapet i en børsmelding.
Det statlige direktoratet med ansvar for forvaltning av kulturminner og kulturmiljøer har fullført de arkeologiske undersøkelsene i henhold til den godkjente reguleringsplanen på området.
– Vi er fornøyd med å få denne bekreftelsen som rep...Se mer

Europa-børsene løftes etter sterke kvartalsrapporter

Europeiske børser får et lite løft onsdag morgen, etter oppgang i både Asia og på Wall Street. Det hele startet med positive kvartalrapporter fra store amerikanske selskap som Goldman Sachs og Netflix på tirsdag, som førte til stor fremgang på børsen i New York.
Den brede samleindeksen Stoxx 600 er klokken 09.40 opp 0,48 prosent, der børsen i Paris bidrar til oppgangen.
Det ventes at investorer holde...Se mer

Teknoaksje faller 10 prosent etter tallslipp

Teknologiaksjen Nordic Semiconductor faller 10,02 prosent til 39,5 kroner på Oslo Børs etter at selskapet la frem tall for årets tredje kvartal. Aksjen er den femte mest omsatte på formiddagen.
Selskapet meldte om nest beste driftsresultat noensinne, men bunnlinjen kom inn noe under analytikernes forventninger.
Selskapet fikk et driftsresultat (ebidta) på 14,29 millioner dollar i kvartalet, opp f...Se mer

Nordea faller 2,6 prosent etter hvitvaskingsanklager

Nordea faller 2,6 prosent ved åpning av Stockholmsbørsen etter at en nøkkelperson i Danske Bank-saken anklaget banken for hvitvasking. Aksjen ble handlet til 86 svenske kroner ved åpning.
Nedgangen var ventet etter at Sveriges svar på Økokrim mottok dokumenter som angivelig viser at Nordea har brutt regler for hvitvasking, kom det frem tirsdag.
Alle de svenske storbankene åpnet i minus onsdag. Swe...Se mer

Remøy-rederiet Olympic Subsea selger forsyningsskip

Stig Remøys offshorerederi Olympic Subsea skriver i en børsmelding at et av deres datterselskap har solgt og overlevert forsyningsfartøyet Olympic Princess til en ny eier.
Salget vil ha en «begrenset» effekt på selskapets resultater i tredje kvartal, ifølge meldingen.
Olympic Subsea er notert på markedsplassen Nordic ABM.

Oslo Børs med solid oppgang fra start

Hovedindeksen på Oslo Børs starter onsdagshandelen med en oppgang på 0,75 prosent umiddelbart etter åpning.
Equinor er mest omsatt, og stiger 1,17 prosent. Dernest følger Marine Harvest, som faller 1,50 prosent, foran DNB som trekker opp 0,68 prosent.
Flere selskaper har levert sine kvartalsrapporter i morgentimene. Blant dem er ABG Sundal Collier, som meldte om et kraftig resultatfall.
Oppgangen på Oslo Børs følger...Se mer

Ikea-koblet selskap med milliardkjøp i H&M

Selskapet IH Capital HC1 har kjøpt 10 millioner B-aksjer i H&M, skriver nyhetsbyrået Direkt. Verdien på aksjeposten oppgis til 1,7 milliarder svenske kroner, tilsvarende 1,6 milliarder kroner.
Selskapet, der ledende personer har koblinger til Ikea, eide ingen aksjer i H&M fra før. Nå ha det en andel som tilsvarer 0,6 prosent av aksjekapitalen.
I styret for den nye H&M-aksjonæren sitter Henrik Jons...Se mer

Lakseprisen økte én prosent i uken som gikk

Eksportprisen på fersk laks økte én prosent til 58,49 kroner per kilo i forrige uke, sammenlignet med uken før. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå.
Samtidig økte prisen på frossen laks med 6,5 prosent til 62,47 kroner per kilo målt mot uken før.
Eksportkvantumet for fersk laks endte på 41 på 19.237 tonn, 3,8 prosent lavere enn i uken før da volumet var 19.999 tonn.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%