Microsofts skytjenester ga kraftig omsetningsvekst

Pandemien gjør at pengene renner inn i Microsoft fra flere kanter. Både økt nettbruk, hjemmekontor og generell nedstenging er gode nyheter for selskapets inntekter.
Teknologiselskapet hadde samlede inntekter på 43,08 milliarder dollar i forrige kvartal, det er nesten tre milliarder mer enn analytikerne anslo, ifølge CNBC som siterer Refinitiv på anslagene.
Det tilsvarer en topplinjevekst på 17 prosent, spesielt drevet av skytjenesten Azure som sto for totalt 14,6 milliarder dollar.
Inntekt per aksje var på 2,03 dollar per aksje, sammenlignet med analytikernes ventede inntjening på 1,64 dollar per aksje.

Vanvittig skyvekst

Veksten i skytjenester har galoppert under coronakrisen da stadig mer av verdens varehandel og tjenester flyttes over på nettet. Veksten for Azure var på 50 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor, ifølge selskapet.
Topplinjeveksten ble også hjulpet av at den nye Xboxen ble sluppet i forrige kvartal til glede for alle de som bruker mer tid på innsiden av hjemmets fire vegger under pandemien.
Det er for øvrig første gang Microsoft bikker 40 milliarder i omsetning, ifølge Marketwatch.

Tjener på hjemmekontor

Selskapet skriver i sin kvartalsrapport at man opplever økt salg av deres laptop i Surface-serien som følge av hjemmekontor.
Linkedin, som er eid av Microsoft, har også økt inntektene med 23 prosent det siste kvartalet sammenlignet med samme tid i fjor.
– Hva vi har vært vitne til det siste året er den andre bølgen av digital transformasjon som påvirker alle selskaper og alle industrier, uttalte Satya Nadella, Microsofts toppsjef i kvartalsrapporten.
Selskapets aksje stiger seks prosent i etterhandelen.
Så langt i år er aksjen opp rundt 40 prosent.

Siste nytt

Equinor får økt produksjonstillatelse på Troll-feltet

Equinor har gått økt produksjonstillatelse fra Troll-feltet for det neste «gassåret», altså de 12 månedene som starter 1. oktober.
Det melder Dagens Næringsliv mandag som viser til statssekretær Tony Tiller i Olje- og energidepartementet.
Overfor DN bekrefter Tiller at Equinor har søkt om, og fått tillatelse til å produsere større volumer fra Troll-feltet.
Tiller viser til Equinor når det gjelder sp...Se mer

Idex-teknologi brukes i utviklingen av Kinas sentralbankpenger

Idex Biometrics melder at teknologien deres skal brukes i utviklingen av Kinas digitale sentralbankpenger.
Kinesiske Union Smart bruker Idex’ fingeravtrykk-teknologi til å sikre deres «Cold Wallet Visual»-betalingskort, ifølge en børsmelding.
Kortløsningen er utviklet i samarbeid med seks store banker, og skal brukes til å implementere Kinas digitale sentralbankpenger, skriver selskapet i meldingen.
Idex Biometrics-aksjen stiger...Se mer

Hynion forsyner taxiselskap med hydrogen

Hynion har inngått avtale med taxiselskapet Viggo om fylling av drivstoff for selskapets flåte av hydrogentaxier. Flåten skal bygges opp med Toyotas nye hydrogenbil Mirai.
Dette opplyser selskapet i en melding mandag.
I første rekke har Viggo anskaffet tre Toyota Mirai II hydrogenbiler, med planer om å øke flåten. Taxiene vil ha base i Oslo-regionen. Selv om tanking i utgangspunktet vil foregå på st...Se mer

Lufthansa vil hente inn 21 milliarder kroner

Det tyske flyselskapet Lufthansa vil hente inn over 21 milliarder kroner for å komme på rett kjøl etter pandemien.
Det skal skje i form av en kapitalutvidelse, opplyser selskapet søndag. De planlegger å hente inn 2,1 milliarder euro.
Styret i flyselskapet har besluttet å utstede nye aksjer fra onsdag. I likhet med andre flyselskap tapte Lufthansa store penger da pandemien førte til at antallet passa...Se mer

Prosafe har signert kontrakt med BP

Boligriggselskapet Prosafe har inngått en kontrakt med BP Exploration Company om utleie av riggen Safe Zephyrus, ifølge en børsmelding fredag.
Riggen skal brukes til å støtte Seagull-prosjektet på britisk side av Nordsjøen.
Kontrakten løper ti måneder fra første kvartal 2022 med opsjoner på opptil fire måneder.
Den faste kontrakten verdsettes til 35,5 millioner dollar (rundt 305 millioner kroner)...Se mer

Fredriksen flagger i Avance Gas

John Fredriksens selskap Hemen Holding  har kjøpt 197.715 aksjer i Avance Gas, går det frem av en flaggemelding fredag.
Etter kjøpet eier Hemen 25.809.075 aksjer i Avance Gas, noe som tilsvarer en eierandel på 33,33 prosent. 
Hemen eier også rundt 40 prosent i Frontline, som igjen eier 442.384 aksjer i Avance Gas, noe som gir en samlet eierandel på 26.251.459 aksjer, tilsvarende 33,9 prosent av Avan...Se mer

Miljødirektoratet har avvist søknad fra Softox

Miljødirektoratet har avvist at Softox' hånddesinfeksjon kan omfattes av en overgangsordning i perioden hvor søknaden om produktgodkjennelse behandles. Det skriver Softox i en pressemelding fredag ettermiddag.
Miljødirektoratets fortolkning av regelverket bestrides av Softox, opplyses det. Selskapet stiller seg uforstående til direktoratets fortolkning av teksten i høringsforslaget.
– Situasjonen er vurdert samme...Se mer

Atea kjøper tilbake aksjer

Styret i Atea har besluttet å sette i gang et program for tilbakekjøp av aksjer, skriver IT-selskapet i en melding.
Tilbakekjøpsprogrammet vil være på maksimalt 100 millioner kroner, fordelt på maks 520.000 aksjer og 200 kroner per aksje. Det vil settes i gang mandag i neste uke.
Samtidig varsler Atea et driftsresultat (EBIT) på 245 til 260 millioner kroner i tredje kvartal.

Ny sjef for merkevare-segmentet i Aker Biomarine

Aker Biomarine har utnevnt Seth French som ny administrerende direktør for selskapets Brands-segment, ifølge en melding fredag morgen.
French vil rapportere til konsernsjef Matts Johansen, og den nye Brands-direktøren vil ifølge meldingen spille en viktig rolle ved å lede segmentets ekspansjon i det amerikanske markedet.
Selskapet skriver også at en detaljhandelskjede i USA har tildelt Epion en «bet...Se mer

Blandet i Asia – Evergrande-aksjen faller tungt

Det er et blandet bilde på børsene i Asia fredag morgen. Her henter børsen i Hongkong inn noe av tapet etter fire strake dager med nedgang.
Her faller aksjene i China Evergrande Group kraftig, i skrivende stund rundt 11 prosent. Selskapet er verdens mest forgjeldede eiendomsutvikler, og står i fare for å kollapse.
Evergrande har rundt 2.500 milliarder norske kroner i gjeld og rundt 1,5 millioner bol...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%