Targovaxstudie med effekt hos én av tre med senstadie føflekkreft

Targovax annonserer at de har sett en positiv respons hos tre av ni pasienter i en klinisk studie som kombinerer ONCOS-102 og Keytruda i et forsøk på å behandle faste svulster.
Det fremkommer i en melding mandag.
I denne kliniske studien testes ONCOS-102-immunaktivisering på pasienter som har avansert eller inoperabelt melanom som ikke lenger responderer på behandling med anti-PD1, som er et hemmende medikament som hjelper immunsystemet med å bekjempe kreftceller.
Selskapet skriver videre at dette er en utfordrende pasientgruppe, med få tilgjengelige alternativer til behandling. De ni pasientene ble gitt tre intratumor-injeksjoner med ONCOS-102 den første uken, og ble fulgt opp med Keytruda.
Målene med denne studien er tredelt. Det første er å vurdere om kombinasjonsbehandlingen med ONCOS-102 og Keytruda er trygg for pasientene, noe den har vist seg å være. Det andre viktige målet er å undersøke om ONOCS-102 aktiverer immunsystemet i denne svært syke pasientgruppen. Dette har blitt bekreftet i alle de ni pasientene, både lokalt i kreftsvulsten og systemisk. Det tredje målet er å få en tidlig indikasjon på om kombinasjonsbehandlingen gir en klinisk effekt – altså at svulsten går tilbake.
Del to av den kliniske forskningen er nå i prosessen med å melde inn pasienter til studien. Denne delen vil bestå av en mer intensiv behandling, med 12 ONCOS-102-injeksjoner.

Les også:

Siste nytt

Sparebank 1 Østlandet setter av 130 millioner i coronatap i andre kvartal

Saken oppdateres
Sparebank 1 Østlandet melder om et fall i andrekvartalsresultatet til 438 millioner kroner fra 471 millioner på samme tid i fjor.
– Dette er et godt resultat tatt i betraktning den krevende perioden vi fortsatt er inne i, sier konsernsjef Richard Heiberg i børsmeldingen.
Bankens tapsavsetninger økes til 130 millioner kroner fra 8 millioner på samme tid i fjor.
Sparebank 1 Østlandet er Norge...Se mer

Flatt på Oslo Børs etter positiv start – Otello stiger

Saken oppdateres.
Oslo Børs startet dagen med oppgang like etter børsåpning onsdag morgen. Et par minutter inn i handelen har oppgangen dempet seg noe, og Hovedindeksen stiger 0,03 prosent.
Her er Nel mest omsatt, med en nedgang på 3,44 prosent. Equinor stiger samtidig 1,26 prosent, mens Aker BP stiger 1,16 prosent.
Ellers varslet Otello før børsåpning at storaksjonær Sand Grove Capital har forespurt...Se mer

Økonomer venter fortsatt høy boligprisvekst i juli

Økonomene tror onsdagens boligpristall fra Eiendom Norge vil vise solid vekst også i juli.
«Løypemeldingene fra meglerkjedene vitner om et hett boligmarked, særlig i pressområdene», skriver Handelsbanken i sin morgenrapport.
Meglerhuset tror den sesongjusterte veksten øker til 1,2 prosent i juli fra 1,0 prosent i juni.
Nordea Markets tror også den høye prisveksten fortsetter.
«Stadig flere har kommet tilba...Se mer

Storaksjonær vil kaste styreleder og styremedlem i Otello

Otello, som tidligere het Opera Software, skriver i en børsmelding at selskapet har mottatt en forespørsel fra storaksjonær Sand Grove Capital Management LLP om å innkalle til en ekstraordinær generalforsamling. Tema for generalforsamlingen er en ny styresammensetning.
I forslaget om innkallelsen signert advokatfirmaet Wikborg Rein går det frem at storeieren vil kaste styreleder Andre Christensen...Se mer

Spirit Energy boret tørr brønn i Nordsjøen

Oljedirektoratet melder om tørr brønn i utvinningstillatelse 780, nær Ivar Aasen-feltet i midtre del av Nordsjøen.
Spirit Energy Norway AS er operatør for utvinningstillatelsen, og er nå i ferd med å avslutte boring av undersøkelsesbrønn 16/1-33 S.
Dette er den første letebrønnen i utvinningstillatelse 780. Tillatelsen ble tildelt i TFO 2014.
I tillegg til Spirit Energys andel på 60 prosent, har Aker...Se mer

TGS gjenopptar 3D-undersøkelse i Argentina

TGS returnerer til Argentina for å fullføre den tidligere annonserte Malvinas 3D-multiklientundersøkelsen på 17.800 kvadratkilometer, ifølge en melding fra selskapet onsdag.
Undersøkelsen, som er støttet av industrifinansiering, ventes å bli gjenopptatt i fjerde kvartal 2020, opplyses det.

Forsikringsgiganten Allianz med coronafall i andre kvartal

Det tyske forsikringsselskapet Allianz, som er ett av verdens største, melder om et fall i overskuddet til 1,5 milliarder euro (16,4 milliarder kroner) i andre kvartal.
Det er nesten 30 prosent lavere enn på samme tid i fjor, og skyldes i hovedsak coronapandemien.
Inntektene falt syv prosent til 30,9 milliarder euro.
– Pandemien fortsetter å være en utfordring for alle industrier. Allianz har likeve...Se mer

Lakseeksporten stiger i juli, men til lavere priser

Det ble eksportert 94.800 tonn laks for 5,6 milliarder kroner i juli, ifølge Norges sjømatråd. Det er en volumøkning på 6 prosent, men et verdifall på to prosent tilsvarende 132 millioner fra samme tid i fjor.
– Svekket etterspørsel etter norsk laks, spesielt i Asia, som følge av covid-19, er årsaken til verdinedgangen for laks i juli måned. Markeder som har kjøpt betydelig mindre volumer er Kina,...Se mer

Stort sett oppgang på asiatiske børser

Flertallet av de asiatiske børsene har positiv utvikling på morgenkvisten, samtidig peker pilene nedover i både Tokyo og Sydney.
Utviklingen kommer etter at gullprisen passerte 2.000 dollar for første gang tirsdag kveld. Gull anses å være en «trygg havn» i usikre tider, og har således til vane å stige når det er usikkerhet i markedene.
Samtidig venter en hel finansverden på nyheter om amerikanske...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%